GRIZLY Ziarna kakaowe całe BIO 500 g Składniki: 100% całe nieprażone ziarna kakaowe, odmiana Criollo. Kraj producenta: Panama Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów, dwutlenku siarki lub sezamu Stosowanie ziaren kakaowych: posypać - posyp fasolę gotowymi deserami, sałatkami owocowymi lub dodaj do ulubionej owsianki lub jogurtu domowa czekolada - do przygotowania domowej roboty będziesz potrzebować tylko fasoli i cukru trzcinowego, podsmaż ziarna kakaowe na patelni przez 5 minut, włóż je do blendera, gdy są jeszcze ciepłe i wymieszaj, dodaj cukier i miksuj, aż uwolni się masło kakaowe, a masa uzyska gładką konsystencję, na blasze wlej czekoladę do pożądanego kształtu, na koniec możesz jeszcze gorącą czekoladę posypać orzechami lub suszonymi owocami napoje - podczas miksowania fasolę można dodać do smoothie sosy - z mieszanych i krótko palonych ziaren kakaowych można zrobić słonawy sos, podstawą jest smażona cebula, czosnek, tymianek i chilli, następnie dodaje się czekoladę i na koniec bulion gotujemy przez 7 minut i doprawiamy solą i pieprzem Kuchnia meksykańska - w przepisach meksykańskich czekolada z fasoli jest szeroko stosowana w pikantnych potrawach, zwykle dodaje się ją w małych porcjach wraz z przyprawami desery - zamiast zwykłego kakao możesz użyć mieszanki fasoli w swoich klasycznych słodkich przepisach Ziarna kakaowe to suszone owoce drzewa kakaowego, które pochodzi z tropikalnego regionu Ameryki Południowej. Dzięki Hiszpanom ziarna kakaowe dotarły do Europy i stały się popularnym surowcem. Ziarna kakaowe to tak naprawdę 100% kakao, więc nigdy nie spożyjesz tylu powszechnie dostępnych zwykłych kakao. Można je jeść same, aby powstrzymać głód. Szybko się nasyca, a słodki smak można odpędzić. Na pierwszy rzut oka ich smak jest bardzo gorzki, co może Cię zaskoczyć. Jednak ten niezwykły smak z łatwością polubisz przy innych kęsach. Ziarna kakaowe charakteryzują się gorzkim smakiem, w którym szybko się zakochasz. Dobrze smakują same w sobie i dodawane są do deserów, napojów i egzotycznych dań głównych. Z ziaren kakaowych można również zrobić wysokiej jakości czekoladę domowej roboty. Ponadto jako nieprażone lepiej zachowują naturalne substancje. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Ziarna kakaowe całe BIO 500 g , Dr. feelgood bio and raw masło kakaowe 120 mlGRIZLY Ziarna kakaowe całe BIO 250 g Składniki: 100% całe nieprażone ziarna kakaowe, odmiana Criollo. Kraj producenta: Panama Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów, dwutlenku siarki lub sezamu Stosowanie ziaren kakaowych: posypać - posyp fasolę gotowymi deserami, sałatkami owocowymi lub dodaj do ulubionej owsianki lub jogurtu domowa czekolada - do przygotowania domowej roboty będziesz potrzebować tylko fasoli i cukru trzcinowego, podsmaż ziarna kakaowe na patelni przez 5 minut, włóż je do blendera, gdy są jeszcze ciepłe i wymieszaj, dodaj cukier i miksuj, aż uwolni się masło kakaowe, a masa uzyska gładką konsystencję, na blasze wlej czekoladę do pożądanego kształtu, na koniec możesz jeszcze gorącą czekoladę posypać orzechami lub suszonymi owocami napoje - podczas miksowania fasolę można dodać do smoothie sosy - z mieszanych i krótko palonych ziaren kakaowych można zrobić słonawy sos, podstawą jest smażona cebula, czosnek, tymianek i chilli, następnie dodaje się czekoladę i na koniec bulion gotujemy przez 7 minut i doprawiamy solą i pieprzem Kuchnia meksykańska - w przepisach meksykańskich czekolada z fasoli jest szeroko stosowana w pikantnych potrawach, zwykle dodaje się ją w małych porcjach wraz z przyprawami desery - zamiast zwykłego kakao możesz użyć mieszanki fasoli w swoich klasycznych słodkich przepisach Ziarna kakaowe to suszone owoce drzewa kakaowego, które pochodzi z tropikalnego regionu Ameryki Południowej, gdzie było uprawiane w V wieku. Dzięki Hiszpanom ziarna kakaowe dotarły do Europy i stały się popularnym surowcem w XVI wieku. Ziarna kakaowe to tak naprawdę 100% kakao, więc nigdy nie spożyjesz tylu powszechnie dostępnych zwykłych kakao. Można je jeść same, aby powstrzymać głód. Szybko się nasyca, a słodki smak można odpędzić. Na pierwszy rzut oka ich smak jest bardzo gorzki, co może Cię zaskoczyć. Jednak ten niezwykły smak z łatwością polubisz przy innych kęsach. Ziarna kakaowe charakteryzują się gorzkim smakiem, w którym szybko się zakochasz. Dobrze smakują same w sobie i dodawane są do deserów, napojów i egzotycznych dań głównych. Z ziaren kakaowych można również zrobić wysokiej jakości czekoladę domowej roboty. Ponadto jako nieprażone lepiej zachowują naturalne substancje. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Ziarna kakaowe całe BIO 250 g , Ziaja masło kakaowe kremowy żel myjący 500 mlGRIZLY Ziarna kakaowe całe BIO 1000 g Składniki: 100% całe nieprażone ziarna kakaowe, odmiana Criollo. Kraj producenta: Panama Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów, dwutlenku siarki lub sezamu Stosowanie ziaren kakaowych: posypać - gotowe desery, sałatki owocowe posypać ziarnami kakaowca lub dodać do ulubionej owsianki lub jogurtu domowa czekolada - do przygotowania domowej czekolady będziesz potrzebować tylko ziarna kakaowe i cukru trzcinowego, podsmaż ziarna kakaowe na patelni przez 5 minut, włóż do blendera, gdy są jeszcze ciepłe i wymieszaj, dodaj cukier i miksuj, aż uwolni się masło kakaowe i mieszanka osiąga gładką konsystencję, na blasze wlać czekoladę do pożądanego kształtu, na końcu można jeszcze gorącą czekoladę posypać orzechami lub suszonymi owocami napoje - podczas miksowania fasolę można dodać do smoothie sosy - z mieszanych i krótko palonych ziaren kakaowych można zrobić słony sos, podstawą jest smażona cebula, czosnek, tymianek i chilli, następnie dodaje się czekoladę i na koniec bulion gotujemy przez 7 minut i doprawiamy solą i pieprzem Kuchnia meksykańska - w przepisach meksykańskich czekolada z fasoli jest szeroko stosowana w pikantnych potrawach, zwykle dodaje się ją w małych porcjach wraz z przyprawami desery - zamiast zwykłego kakao możesz użyć mieszanki fasoli w swoich klasycznych słodkich przepisach Ziarna kakaowe to suszone owoce drzewa kakaowego, które pochodzi z tropikalnego regionu Ameryki Południowej, gdzie było uprawiane w V wieku. Dzięki Hiszpanom ziarna kakaowe dotarły do Europy i w XVI wieku stały się popularnym surowcem. Ziarna kakaowe charakteryzują się gorzkim smakiem, w którym szybko się zakochasz. Dobrze smakują same w sobie i są dodawane do deserów, drinków i egzotycznych dań głównych. Z ziaren kakaowych można również zrobić wysokiej jakości czekoladę domowej roboty. Ponadto jako nieprażone lepiej zachowują naturalne substancje. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Ziarna kakaowe całe BIO 1000 g , Ziaja masło kakaowe kremowe mydło pod prysznic 500 mlGRIZLY Śliwki suszone BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe Składniki: Śliwki * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Chile, Argentyna, USA, Bułgaria, Uzbekistan, Kirgistan Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Śliwki są wytwarzane z całych, dojrzałych, świeżych śliwek ciemnoniebieskich do fioletowych. Drzewo, które hoduje śliwki, nazywane jest śliwką lub śliwką domową. W Czechach nazywana jest śliwką, na Morawach trnka. Śliwki mają kolor od ciemnobrązowego do czarnego i zawierają głównie węglowodany w postaci glukozy i sacharozy. Są bogate w witaminy, minerały i błonnik. Również w nich oprócz wspomnianych już substancji znajdziemy spore ilości naturalnego sorbitolu cukrowego, który działa podobnie jak błonnik w jelitach, a także warto wspomnieć o substancji śladowej boru, która występuje w śliwkach. Pomimo dużej zawartości węglowodanów śliwki nadają się do diety redukcyjnej ze względu na zawartość pektyn, które spowalniają przyswajanie cukrów i zwiększają spalanie tłuszczu. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. W suszonych owocach naturalne cukry mogą krystalizować i tworzyć na nich powłokę. Ten naturalny proces nie obniża jakości owoców, wręcz przeciwnie, świadczy o tym, że nie zostały poddane obróbce chemicznej. Śliwki mogą zawierać kawałki nasion lub całe nasiona. Zastosowanie: Śliwki można wykorzystać do wypieku ciast, przygotowania surowych deserów lub sosów śliwkowych. Doskonale osłodzi śniadanie, niezależnie od tego, czy lubisz owsiankę , musli czy kaszę jaglaną . Śliwki same w sobie są rarytasem, którym niezawodnie pozbędziesz się smaku słodyczy. Dla lepszego smaku i struktury zalecamy moczenie ich w ciepłej wodzie pół godziny wcześniej. Śliwki są zdrową alternatywą dla słodyczy. Oprócz pysznego soczystego smaku, szczególnie docenisz ich wysoką zawartość błonnika i boru. Nadają się pokrojone na kawałki do musli i jogurtu lub po prostu same w sobie. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Śliwki suszone BIO 500 g , Ziaja masło kakaowe kakaowe masło do ciała 200 mlGRIZLY Suszone figi BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe Skład: suszone figi BIO * Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz wykaz BIO. * CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Kraj pochodzenia: Turcja Pakowanie: próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Nasze spostrzeżenia: figi to jedne z najpopularniejszych suszonych owoców, nie dość, że są smaczne i pyszne, to jeszcze nadają się do podróży jako słodka przekąska, która dzięki nierafinowanym cukrom dodaje energii i jeśli nie zjadamy 3 kg na jedno posiedzenie, to nie ma powodów do obaw o przybieranie na wadze. Wspaniałe owoce w świetnej cenie, które są niesłodzone i niesiarkowane. Figi są odżywczą bombą. Są uważane za jeden z najzdrowszych pokarmów, zwłaszcza ich nasiona i miazga, które są pełne błonnika. Zawierają witaminy A, C, B1, B2, białka, aminokwasy, potas, pektyny, kwasy organiczne, błonnik i enzymy. Jednym z najskuteczniejszych składników są enzymy wspomagające trawienie. Figi pełne energii słonecznej z wysoką zawartością błonnika. Są one soczyste, bogate w składniki odżywcze i mają BIO jakość. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Figi suszone BIO 500 g , Bellatex dywan ziarna kawy 3d, 80 x 120 cmGRIZLY Pestki dyni BIO 500 g Dodatkowo pestki dyni zawierają aminokwas TRYPTOFAN, który sprzyja zdrowemu snowi, a 50g nasion zaleca się przed snem. Pyszne pestki dyni z zawartością ważnych dla Twojego organizmu substancji, które nie ulegają zniszczeniu przez wysokie temperatury. Pestki dyni stają się coraz bardziej popularnym przysmakiem nie tylko ze względu na wspaniały, orzechowo-pyszny smak, ale także ze względu na swoją funkcję odżywczą i leczniczą. Oprócz wielu różnych minerałów i witamin zawierają również substancje zwane kaburbitacynami. Ponadto pestki dyni zawierają cenne aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe, około jednej czwartej zawartości to białko. kraj pochodzenia: Chiny Skład: 100% pestek dyni BIO Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów. * CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Opakowanie: próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Pakowany w Republice Czeskiej Pyszne pestki dyni z zawartością ważnych dla Twojego organizmu substancji, które nie ulegają zniszczeniu przez wysokie temperatury. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Pestki dyni BIO 500 g , Osłona na gips, na całe ramięGRIZLY Cukier trzcinowy BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Naturalna substancja słodząca Skład: cukier trzcinowy * 100% (250-500 ICUMSA) * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Kolumbia Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Właściwości i korzyści: Cukier trzcinowy pozyskiwany jest z trzciny cukrowej, rośliny należącej do wieloletnich traw. Trzcina rośnie do sześciu metrów i rozwija się głównie w warunkach tropikalnych i subtropikalnych. Wewnątrz rośliny znajduje się szpik z sokiem zawierającym cukry. Słodki sok, z którego powstaje cukier trzcinowy, uzyskuje się poprzez kruszenie i wyciskanie łodygi. Melasa bogata w minerały i inne dobroczynne substancje jest cennym odpadem przy produkcji cukru. Cukier trzcinowy ma słodszy posmak i klasyczny karmelowy aromat owocowy w porównaniu do klasycznych buraków, poddawany jest różnej obróbce, nie jest bielony, a co najważniejsze zawiera melasę. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Możesz dodać cukier trzcinowy tam, gdzie normalnie używałbyś klasycznego białego cukru. Ma prawie takie same właściwości, tylko nieco inny aromat, ma karmelowo-owocową nutę. Nadaje się do słodzenia napojów, posiłków i pieczenia. Zdjęcie jest ilustracyjne, cukier może mieć jaśniejszy kolor. Cukier trzcinowy BIO to zdrowsza wersja klasycznego cukru białego. Wytwarzany jest z trzciny cukrowej, która zawiera melasę, dzięki czemu w słodziku znajdziemy nie tylko sacharozę, ale także fruktozę, glukozę i minerały. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Cukier trzcinowy BIO 500 g , Babyliss mt890e trymer na całe ciałoGRIZLY Białko migdałowe BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: białka roślinne Skład: Migdały BIO 100% * * BIO - CZ-BIO-003 Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu Kraj pochodzenia: Hiszpania Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Całkowicie naturalny suplement diety, jest pełnowartościowym zamiennikiem białka serwatkowego i jest odpowiedni dla każdego, niezależnie od wieku, płci czy kondycji fizycznej. Przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej Odpowiedni dla wegan W pełni zastępuje białko serwatkowe Wykonane z produktów ekologicznych w Hiszpanii Nie zawiera słodzików i dodatków chemicznych Może być również używany do pieczenia i gotowania Całkowicie naturalny suplement diety, stanowi pełnowartościowy zamiennik białka serwatkowego i jest odpowiedni dla każdego, bez względu na wiek, płeć czy kondycję fizyczną. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Białko migdałowe BIO 500 g , Babyliss mt728e trymer na całe ciałoGRIZLY Len brązowy BIO 500 g Z racji swoich właściwości, nasiona lnu coraz częściej są uważane za superfood. Aby w pełni wykorzystać ich potencjał, zalecamy mielenie ich tuż przed spożyciem. Ich zewnętrzna skorupa jest dość twarda, dlatego nasz organizm nie jest w stanie całkowicie przyswoić bogatego wnętrza. Len jest cenionym źródłem błonnika i kwasów omega-3, jest także popularnym składnikiem w diecie wegetarian i wegan. Zawiera również witaminy z grupy B i E oraz składniki mineralne – przede wszystkim wapń, żelazo, mangan, magnez, fosfor, potas, selen i cynk. Jeśli chodzi o wartość odżywczą, brązowy len jest prawie identyczny z złotym lenem, jedyną różnicą jest smak. Podczas gdy len brązowy ma delikatny orzechowy smak, len złoty jest znacznie łagodniejszy. Dlaczego warto wybrać GRIZLY brązowe len BIO: ✅ ceniony źródło błonnika i kwasów omega-3 ✅ zawiera wiele składników mineralnych i witaminy z grupy B i E ✅ właściwy wybór dla wegetarian i wegan Jak go wykorzystać? Nasiona lnu można wykorzystać w wielu różnych sposób. Doskonale sprawdzą się podczas pieczenia domowego chleba lub ciastek. Ponieważ nasiona zachowują swoje właściwości nawet podczas gotowania w wyższych temperaturach, można je używać do przygotowywania praktycznie każdego dania. Nie krępuj się także dodać ich do smoothie, jogurtu lub porannej kaszy. Po zmieszaniu z wodą mogą również zastąpić jaja podczas pieczenia – wystarczy użyć 2 łyżek nasion i 2 łyżek wody zamiast jednego jaja. Czy wiedzieliście, że... ... produkty ekologiczne zawsze przechodzą przez system kontroli i certyfikacji, który zapewnia ich jakość i umożliwia oznaczenie ich jako ekologiczne? Jakość ekologiczną docenią szczególnie osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem uprawy. Kategoria: nasiona oleiste Składniki: len brązowy* 100 % *CZ-BIO-003 produkt ekologiczny Pochodzenie: Kazachstan Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Len w jakości organicznej obfituje w białko, błonnik, żelazo i omega-3. Dodaj go do swojej porannej kaszy, rozpływającego się smoothie lub pysznego pieczywa. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Len Brązowy BIO 500 g , Eveline cosmetics i'm bio nawilżająca woda micelarna 500 mlGRIZLY Orzechy Laskowe BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone Skład: orzechy laskowe BIO * Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz wykaz BIO. * CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Kraj pochodzenia: Gruzja, Turcja Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Orzechy laskowe są bardzo lekkostrawne. Nawet lepiej niż migdały czy orzechy włoskie. Stanowią one ogromne źródło energii dla naszego organizmu. Wystarczy 50 gramów, aby pokryć energię potrzebną do godzinnej aktywności fizycznej! Są one łuskane na zimno i nie są gotowane, dzięki czemu zachowują kompleksowe i zrównoważone proporcje wszystkich użytecznych substancji. Dzięki temu, że dostarczają organizmowi ogromnej ilości energii, są ulubionym przysmakiem sportowców. Oprócz znacznej wartości energetycznej, orzechy są wyjątkowym źródłem tłuszczu (61%) i białka (13%). Zastosowanie orzechów laskowych w kuchni jest różnorodne. Nadają się zmielone do lodów, owsianki, stołowych mieszanek owocowo-orzechowych, sałatek, musli, można z nich zrobić mleko orzechowe i są pyszne same w sobie. W naszej ofercie również znajdziesz nasze pyszne masło z orzechów laskowych. Wypróbuj witaminową, energetyczną, zdrową bombę tłuszczowo-białkową! A wszystko to w jakości BIO. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Orzechy laskowe BIO 500 g , Wahl aqua groom trymer na całe ciałoGRIZLY Nasiona Chia BIO 500 g Nasiona chia to nasiona szałwii hiszpańskiej (salvia hispanica). Ich nazwa wywodzi się od azteckiego "chian", co oznacza pełen oleju lub oleisty. W swoich czasach nasiona chia były jednym z 4 głównych i najważniejszych pokarmów Azteków, Tolteków i Majów. Znalazły się one w tej grupie razem z kukurydzą, fasolą i amarantusem. O znaczeniu nasion chia w życiu kultur Ameryki Łacińskiej świadczy fakt, że były one również wykorzystywane jako "uprawa rynkowa" (jako środki płatnicze). Był również podstawowym pożywieniem indiańskich wojowników podczas wypraw wojennych oraz posłańców i biegaczy, dla których stanowił doskonałe źródło składników odżywczych podczas uciążliwych podróży, które musieli odbyć w jak najkrótszym czasie. Do dziś na przykład nasiona chia są jednym z podstawowych produktów żywnościowych sportowców Ameryki Łacińskiej. W czasach historycznych w Ameryce Łacińskiej spożywano je, podobnie jak dzisiaj, same lub zmieszane ze zbożami, w napojach, zmielone na mąkę, ale także jako lekarstwo, olej (podstawa farb do ciała) lub jako środek do czczenia bogów. Nasiona chia mają doskonałe właściwości hydrofilowe, czyli dużą zdolność wiązania wody - 1 część nasion może zwiększyć swoją objętość nawet 12-krotnie (w postaci lekkiego żelu - taki też spożywają wspomniani indyjscy biegacze). Te hydrofilowe właściwości nasion chia pomagają zapewnić organizmowi większe nawodnienie (od wewnątrz), co jest bardzo ważne podczas uprawiania sportu i każdego zwiększonego wysiłku fizycznego. Składniki: 100% nasiona chia BIO * Klasyfikacja: Nasiona oleiste Gatunek: Salvia Hispanica Kraj pochodzenia: Meksyk, Paragwaj, Argentyna Okres przydatności do spożycia: co najmniej 10 miesięcy od zakupu Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz BIO sezamu. Niezwykle odżywcza roślina, znana od wieków, jest na nowo odkrywanym hitem. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Chia nasiona BIO 500 g , Wahl groomsman pro trymer na całe ciałoGRIZLY Cukier kokosowy BIO 500 g Klasyfikacja prawna : naturalny słodzik - naturalny cukier Skład : cukier kokosowy 100% BIO Instrukcja użycia : przeznaczona do bezpośredniego spożycia Może zawierać śladowe ilości glutenu. Przechowywanie : przechowywać w temperaturze do 20 ° C i wilgotności względnej do 60% Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Ten słodzik był używany w Azji Południowo-Wschodniej od tysięcy lat, ale dopiero niedawno pojawił się w naszym „cywilizowanym” świecie. Jest idealnym zamiennikiem cukru rafinowanego lub trzcinowego, który bardzo dobrze się rozpuszcza i dzięki temu doskonale nadaje się do wszelkich napojów - od herbaty po smoothie. Cukier kokosowy zawiera stosunkowo duże spektrum składników odżywczych. Najliczniej reprezentowane powinny być żelazo, cynk, wapń i potas, a następnie polifenole i krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Cukier kokosowy zawiera inulinę. To błonnik, który może spowalniać wchłanianie glukozy, co może tłumaczyć twierdzenie, że cukier kokosowy ma indeks glikemiczny 35. Cukier kokosowy to idealna alternatywa dla cukru rafinowanego czy trzcinowego. Cukier kokosowy ma niski indeks glikemiczny i możemy całkowicie zastąpić nim zwykły cukier. Osłodź swoje życie cukrem kokosowym. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Cukier kokosowy BIO 500 g , Sencor shp 8305bk trymer na całe ciałoGRIZLY Chipsy bananowe BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Suszone, słodzone owoce jednogatunkowe Składniki: Suszony banan *, olej kokosowy *, cukier trzcinowy * * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Filipiny Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz listę Jakość BIO - CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Pakowanie : próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Suszone kawałki bananów, które dzięki delikatnemu suszeniu nie tracą swojego smaku i zawartości składników odżywczych. To wspaniały poczęstunek dla Twoich gości. Suszone plasterki banana smażone na oleju kokosowym Banany są ręcznie zbierane i sortowane. Zawierają one wiele składników odżywczych, takich jak potas, magnez, wapń, żelazo, fosfor, cynk oraz błonnik. Są one doskonałym źródłem błyskawicznej energii i potasu. Suszone plastry banana w jakości BIO. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Chipsy bananowe BIO 500 g , Ziaja masło kakaowe masło do ciała 200 mlGRIZLY Jagody Goji BIO 500 g Dobroczynny wpływ tego owocu na organizm ludzki został przetestowany przez stulecia doświadczeń w tradycyjnej medycynie chińskiej, a mnisi tybetańscy wytwarzają nawet eliksir zdrowia i długowieczności z goji. Według metody ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) goji jest najbogatszym przeciwutleniaczem ze wszystkich roślin! Ponadto zawierają 18 rodzajów aminokwasów, w tym wszystkie osiem aminokwasów egzogennych (np. tryptofan lub izoleucyna), 21 pierwiastków śladowych (np. cynk, żelazo, miedź, wapń, selen, fosfor i german), które rzadko występują w żywności i działają przeciwko komórki rakowe) są jednym z najbogatszych źródeł karotenoidów spośród wszystkich znanych owoców na Ziemi (na co wskazuje ich jaskrawoczerwony kolor). Jeśli chodzi o beta-karoten, goji występuje częściej niż marchew. Zawierają również witaminy C, B1, B2, B6 i E. Jagody Goji to około 150 cm wysokości krzew o pomarańczowych owocach i rośnie w Azji Południowo-Wschodniej od stref podzwrotnikowych po Himalaje. Gleba, na której kwitnie na tym obszarze, jest szczególnie bogata w minerały, a wiele rzek i strumieni dostarcza również całej uprawie maksymalną ilość innych substancji, które są korzystne dla organizmu człowieka. Jagody Goji to między innymi: • 11 podstawowych i 22 śladowe minerały • liczne aminokwasy • 6 podstawowych witamin • 8 polisacharydów i 6 monosacharydów • 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych • beta-sitosterol i inne fitosterole • 5 karotenoidów • liczne pigmenty fenolowe (fenole) Minerały i witaminy zawarte w 100g goji: (Zalecane dzienne dawki podano w nawiasach). Potas: 1132mg (2000mg); Żelazo: 9 mg (14 mg); Cynk: 2 mg (10 mg); Wapń: 112 mg (800 mg), Selen: 50 µg (55 µg); Witamina B2: 1,3 mg (1,4 mg); Beta-karoten: 7 mg Sposób spożycia:mJagody Goji , podobnie jak rodzynki, można spożywać w postaci suszu, ale można go również dodawać do płatków zbożowych, jogurtu, ryżu, ciast czy koktajli owocowych. Jeśli nie lubisz suszonych owoców, 3 łyżeczki goji zalej 3/4 l gorącej wody, odstaw na 3 minuty i przecedź. Powstałą herbatę możesz na przykład słodzić miodem, a owoce agrestu możesz spożywać samodzielnie. Produkt BIO pod kontrolą: CZ-BIO-003 Zdecydowaliśmy się włączyć GOJI do jakości BIO ze względu na duże zapotrzebowanie na jakość organiczną. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g , Ziaja masło kakaowe krem do twarzy 50 mlGRIZLY Plastry kokosowe BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone Składniki: plastry kokosa * 100% * BIO - CZ-BIO-001 produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Wietnam, Filipiny, Sri Lanka Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Chipsy kokosowe to jeden z wielu sposobów wykorzystania i spożycia miazgi z białego kokosa. Stanowią elegancką alternatywę dla wiórków kokosowych. Spraw, aby Twoje kulinarne kreacje były wyjątkowe dzięki delikatnym, puszystym plasterkom kokosa. Oprócz magnezu (którego zwykle mamy mało w naszej diecie) kokos zawiera także inne ważne dla układu mięśniowego i kości minerały, takie jak wapń i fosfor. Najwięcej składników odżywczych w kokosie stanowią tłuszcze, które stanowią jedną trzecią masy dojrzałego orzecha włoskiego. W sanskrycie, języku starożytnych Indii, drzewo kokosowe nazywane jest kalpa vriksha, co oznacza „drzewo, które daje wszystko, co niezbędne do życia”. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Chipsy kokosowe można spożywać wyłącznie lub w połączeniu z innymi składnikami, np. w mieszance orzechów i suszonych owoców. Elegancka alternatywa dla wiórków kokosowych. Spraw, aby Twoje kulinarne kreacje były wyjątkowe dzięki delikatnym, puszystym plasterkom kokosa. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Plastry kokosowe BIO 500 g , Ziaja masło kakaowe peeling pod prysznic 200 mlGRIZLY Soczewica zielona BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe Skład: Zielona soczewica * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Kanada, Rumunia Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym ,zielonym i żółtym) w regionie śródziemnomorskim i Azji Środkowej. Zielona soczewica zwana Puy pochodzi z Francji i jest doskonałym źródłem białka, błonnika, witamin i minerałów. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Ze wszystkich roślin strączkowych najwięcej żelaza zawiera soczewica, która wspomaga krążenie krwi i korzystnie wpływa na serce. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Nie trzeba go moczyć przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Gotuj krótko przez około 15 - 20 minut. W przeciwieństwie do czerwonej, brązowej i żółtej soczewicy, zielona soczewica zachowuje swój kształt i konsystencję nawet po ugotowaniu, dzięki czemu nadają się do sałatek, zup czy jako zdrowy dodatek, który nie tylko pięknie wygląda, ale też świetnie smakuje i jest zdrowy. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły Soczewica zielona o nazwie Puy pochodzą z Francji. Ma bardzo specyficzny ostry smak. Nie wymaga namaczania i zachowuje swój kształt nawet po ugotowaniu, dzięki czemu świetnie nadaje się do sałatek lub jako dodatek. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Soczewica zielona BIO 500 g , Ziaja masło kakaowe maseczka nawilżająco - odżywcza 7 mlGRIZLY Kurkuma mielona BIO 100 g Klasyfikacja administracyjna: Przyprawy Skład: mielona kurkuma 100% Kraj pochodzenia : Indonezja, Indie, Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : torby na żywność Cechy i zalety: Ma wyraźny żółty kolor i łagodny korzenny smak. Kurkumina zawarta w kurkumie pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jest jednym z naturalnych przeciwutleniaczy. Działa przeciwzapalnie i korzystnie wpływa na trawienie, wątrobę, układ krążenia i oddechowy, stawy i kości. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Więcej na: https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/cesnek-lek-zivotabudic-i-afrodiziakum Zastosowanie: Kurkuma bardziej znamy z kuchni azjatyckiej, choć ostatnio w naszym kraju stała się popularna. Wchodzi w skład przypraw curry i innych mieszanek, którym nadaje niepowtarzalny żółty kolor i przyjemny aromat. Nadaje się do sosów, zup, również gotowanego ryżu. Kurkuma mielona ma delikatny, ostry smak i aromat. Stosowany jest głównie w kuchniach azjatyckich do sosów i ryżu. Może zmienić danie na piękny żółty. Dodatkowo ma bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Kurkuma mielona BIO 500 g , Ziaja masło kakaowe mleczko do ciała 400 mlGRIZLY Babka jajowata BIO 500 g Dobrze zbilansowana dieta z odpowiednią ilością błonnika stymuluje prawidłowe usuwanie niestrawionych resztek pokarmowych z naszego organizmu. Jest to szczególnie ważne, aby organizm mógł sprawnie funkcjonować i wchłaniać wszystkie niezbędne składniki odżywcze z pożywienia. Skład : babka jajowata (babka płesznik, babka jajowata, zmielone nasiona) Pomaga zwiększyć objętość stolca Prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego Prawidłowy poziom cholesterolu - poziom lipidów we krwi Prawidłowe funkcje przewodu pokarmowego i jelit Kraj pochodzenia : Indie Babka jajowata jest naturalnym rozpuszczalnym błonnikiem o czystości 99%, co stanowi najwyższą dostępną jakość, ponadto występuje w bardzo drobnej postaci, którą wystarczy wymieszać z wodą lub innymi napojami. Ma konsystencję drobnego proszku. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Babka jajowata BIO 500 g , Ziaja masło kakaowe spray przyspieszający opalanie 100 mlGRIZLY Fasola Mungo BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe Skład: fasola mung * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość Cechy i zalety: Fasola mung to nazwa nasiona rośliny zwanej złotą wigną. Ma swoje korzenie w Indiach i Chinach, gdzie jest powszechnym surowcem do tradycyjnych potraw. Najczęściej spotykamy inne rodzaje fasoli: biała mała i duża jumbo , czarna , podbite oko , czerwona , adzuki , pinto i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Przed gotowaniem fasolę należy namoczyć w wodzie przez co najmniej 2 godziny. Następnie wylej wodę, opłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez około 25 minut do miękkości. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Fasola mung jest również bardzo popularna jako kiełkująca, co dodatkowo zwiększy strawność wysokiej jakości białek roślinnych i wzbogaci nas o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Jest to typowa część kuchni indyjskiej i chińskiej. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Fasola mung to najmniejszy rodzaj fasoli. Mają oliwkowozielony kolor i smak przypominający zielony groszek. Są również bardzo popularne jako kiełki. Jest integralną częścią kuchni indyjskiej i chińskiej. Ciesz się nimi w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Fasola Mungo BIO 500 g , Ziaja masło kakaowe krem do rąk 80 mlGRIZLY Czarna fasola BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Chiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: W naszym kraju spotykamy głównie nasiona fasoli zwyczajnej, która jest uprawiana w wielu odmianach, ich nasiona różnią się kolorem, kształtem i wielkością. Najczęściej możemy znaleźć te inne rodzaje fasoli: białą małą i dużą jumbo , czarną , czerwoną , adzuki , pinto , mungo i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są one dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Posługiwać się: Przed gotowaniem fasolę należy namoczyć w wodzie na 10 - 12 godzin (przez noc). Następnie wylej wodę, przepłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez 90 minut lub 20 minut w szybkowarze. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: saturejk , kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek.Można też kiełkować fasolę, która dodatkowo zwiększa przyswajalność wysokiej jakości białek roślinnych i jest wzbogacona o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Czarna fasola ma błyszczący czarny kolor i gęstą mięsistą strukturę. Ma swoje korzenie w kuchni latynoamerykańskiej, a najbardziej znanym jest prawdopodobnie meksykańskie burrito. Ze względu na swój skład odżywczy stał się popularny nie tylko wśród wegetarian. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Czarna fasola BIO 500 g , Remington pg3000 graphite g3 trymer na całe ciałoGRIZLY Soczewica brązowa BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Skład: Brązowa soczewica * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Turcja, Kanada Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym ,zielonym i żółtym) w regionie śródziemnomorskim i Azji Środkowej. Jest bogaty w białka, które stanowią 20% wartości odżywczej. Jest to jedna z roślin posiadająca źródło wysokiej jakości węglowodanów, które długo się sycą. Nie zawiera glutenu i jest popularny również wśród wegetarian i wegan. Jest także źródłem składników mineralnych (wapń, fosfor, żelazo) oraz witamin (A, B, C i E). Kwas foliowy i żelazo w soczewce zapobiegają anemii. Skórka jest brązowa i doskonale nadaje się do kiełkowania, szczególnie w miesiącach zimowych jest wdzięcznym źródłem świeżych witamin i enzymów. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Nie trzeba go moczyć przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Gotuj krótko przez około 15 - 20 minut. Brązowa soczewica rozkłada się podczas gotowania, dzięki czemu idealnie nadaje się na przykład do zup lub wegetariańskich burgerów. Możesz również zrobić naleśniki, owsiankę lub wymieszać je ze zbożami, takimi jak kasza bulgur lub komosa ryżowa, dodać warzywa lub ulubiony ser. Nawet ze zwykłymi soczewkami można stworzyć niezwykłe gadżety. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Soczewica brązowa to rośliny strączkowe o wysokiej zawartości białka, węglowodanów i witamin oraz niskiej zawartości tłuszczów. Jest to typowy typ soczewki najczęściej spotykany w czeskich gospodarstwach domowych. Smak soczewki jest ziemisty i orzechowy. Skórka jest brązowa i bardzo dobrze nadaje się do kiełkowania. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Soczewica brązowa BIO 500 g , Remington pg4000 graphite g4 trymer na całe ciałoBombus RAW Energy kakao i ziarna kakaowe 50 g Informacje: Baton z prawdziwie super-surowca, którym zdecydowanie są nieprażone ziarna kakaowe. Polecamy wszystkim miłośnikom czekolady w jej najczystszej postaci. Idealny dla uzupełniania energii i pokonania zmęczenia. Wspiera koncentrację, a przede wszystkim doskonale podniesie Twój nastrój! Baton ten dosłownie jest naładowany niesamowitym smakiem kakao, zasyci nawet w niewielkiej ilości. Składniki: Daktyle 73%, Ziarna kakaowe 18%, Kakao 9% Baton z prawdziwie super-surowca, którym zdecydowanie są nieprażone ziarna kakaowe. Polecamy wszystkim miłośnikom czekolady w jej najczystszej postaci. (grizly.pl)
Podobne produkty jak Bombus RAW Energy kakao i ziarna kakaowe 50 g , Babyliss for men bg120e trymer na całe ciałoBombus RAW energy pomarańcza i ziarna kakaowe 50 g Informacje: Poddaj się egzotycznemu smakowi prawdziwej czekolady i dojrzałej soczystej pomarańczy. Pełny smak ziaren kakaowych i kakao jest delikatnie zrównoważony lekkim orzeźwiającym smakiem cytrusów. Batonik nie tylko pozbędzie się głodu, ale także poprawi nastrój, a jego zapach uspokoi umysł i przywróci upragnioną równowagę. Składniki: Daktyle 67,5%, Kokos 15%, Kakao 8%, Ziarna kakaowe 8%, Koncentrat pomarańcowy 1,2%, olej pomarańcowy 0,3%. Poddaj się egzotycznemu smakowi prawdziwej czekolady i dojrzałej soczystej pomarańczy. Pełny smak ziaren kakaowych i kakao jest delikatnie zrównoważony lekkim orzeźwiającym smakiem cytrusów. (grizly.pl)
Podobne produkty jak Bombus RAW energy pomarańcza i ziarna kakaowe 50 g , Babyliss for men mt726e trymer na całe ciałoBombus RAW Protein kakao i ziarna kakaowe 50 g Informacje: Nieprażone ziarna kakaowe są uważane za prawdziwy „super-surowiec” zgodnie z trendami żywieniowymi ostatnich lat, a ich niezwykły smak gorzkiej czekolady jest prawdziwą przyjemnością dla wszystkich zmysłów. Połączenie daktyli, kakao i wysokiej, jakości białka ryżu zostanie szczególnie docenione przez tych, którzy chcą zmniejszyć tłuszcz podskórny, budować masę mięśniową i poprawiać wydolność fizyczną Składniki: Daktyle 60%, proteina z ryżu 22%, ziarna kakao 9%, kakao 9% Nieprażone ziarna kakaowe są uważane za prawdziwy „super-surowiec” zgodnie z trendami żywieniowymi ostatnich lat, a ich niezwykły smak gorzkiej czekolady jest prawdziwą przyjemnością dla wszystkich zmysłów. (grizly.pl)
Podobne produkty jak Bombus RAW Protein kakao i ziarna kakaowe 50 g , Babyliss 7256pe multi steel trymer na całe ciałoGRIZLY Mango Suszone Plastry BIO 500 g Suszone mango w plastrach świetnie sprawdza się jako przekąska dla dzieci i dorosłych. Jest bardzo miękki i świetnie smakuje. Ciesz się nim sam, udekoruj ulubioną owsiankę lub deser. Plastry pokrojone na mniejsze kawałki dodaj do domowej granoli lub ciasta podczas pieczenia ciast. Mango zachwyci Cię nie tylko przyjemnym smakiem, ale także zawartością witamin i minerałów. Znajdziesz m.in. potas, cynk, witaminy A, B, C oraz beta-karoten. W suszonych owocach naturalne cukry mogą krystalizować i tworzyć na nich powłokę. Ten naturalny proces nie obniża jakości owoców, wręcz przeciwnie, jest to znak, że nie zostały one poddane obróbce chemicznej. Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe Składniki: Mango * 100%. * = produkt rolnictwa ekologicznego. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, orzechów, sezamu i siarczynów. Kraj pochodzenia: Afryka Zachodnia Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Pakowanie: Opakowania PP wielokrotnego zamykania lub ewakuowane w opakowania PP (ewakuacja może nastąpić podczas transportu, co nie wpływa na jakość) Wzbogać swoją dietę o ekologiczne plastry mango. Szybka przekąska, która doda energii i zadowoli kubki smakowe. Wykonane bez dodatku cukru. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mango Suszone Plastry BIO 500 g , Beper 40330 trymer na całe ciało dla mężczyznGRIZLY Suszone mleko kokosowe BIO 500 g Suszone mleko kokosowe w jakości BIO pochodzi ze Sri Lanki i znajdzie szerokie zastosowanie w Twojej kuchni. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnego mleka krowiego. Możesz je używać zarówno do przygotowywania zimnych lub gorących potraw, jak i napojów. Samo przygotowanie suszonego mleka kokosowego jest bardzo proste – wystarczy rozmieszać kilka łyżeczek proszku w około 200 ml gorącej wody. Ilość proszku zależy od Ciebie. Jeśli chcesz przygotować tradycyjne mleko kokosowe, użyj mniej proszku, natomiast jeśli pragniesz uzyskać śmietankę kokosową, dodaj więcej proszku do wody. Suszone mleko kokosowe łatwo się przechowuje i jest doskonałym pomocnikiem w kuchni, szczególnie jeśli często podróżujesz. Dlaczego warto wybrać GRIZLY suszone mleko kokosowe: ✅ alternatywa dla tradycyjnego mleka krowiego ✅ pochodzi ze Sri Lanki ✅ jakość BIO ✅ idealne na podróże Do czego używać mleka kokosowego? Jak już wspomnieliśmy, mleko kokosowe świetnie zastępuje tradycyjne mleko krowie. Możesz je więc dodać do owsianek, deserów lub zup, którym nada nowy, wyjątkowy smak. Jeśli lubisz gotować, na pewno często użyjesz mleka kokosowego do przygotowywania potraw z kuchni azjatyckiej. Takie tajskie curry nie obejdzie się bez niego. Czy wiesz, że... ...produkty ekologiczne zawsze przechodzą system kontroli i certyfikacji, który zapewnia ich jakość i umożliwia im noszenie tego oznaczenia? Ich jakość BIO docenią przede wszystkim osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem gospodarowania. Składniki: mleko kokosowe* 85 %, maltodekstryna z tapioki* 15 % *produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Sri Lanka Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: zamykane opakowanie Suszone mleko kokosowe w jakości BIO znajdzie szerokie zastosowanie w Twojej kuchni. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnego mleka krowiego. Możesz je wypróbować samo w sobie, lub wykorzystać do gotowania i pieczenia. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Suszone mleko kokosowe BIO 500 g , Rowenta selectium style tn9440f4 trymer na całe ciałoGRIZLY Ostropest plamisty zmiażdżony BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Superfood Skład : Nasiona ostropestu plamistego * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Republika Czeska Przechowywanie : przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Ostropest plamisty znany jest z regeneracyjnego działania na wątrobę. Obecnie używamy tylko owoców - nasion. W przeszłości używano również liści i korzeni. Ostropest plamisty kojarzony jest obecnie ze znaczącym pozytywnym wpływem na nasz organizm. Przyczynia się do prawidłowego trawienia i pracy wątroby, działa oczyszczająco. Jest przeciwutleniaczem, dzięki czemu przyczynia się do naturalnej ochrony organizmu przed wpływami zewnętrznymi. Utrzymuje zdrowy poziom cukru we krwi i może chronić komórki i tkanki przed uszkodzeniami oksydacyjnymi. Wspiera normalną pracę serca i naturalne mechanizmy obronne. Produkty z niej pochodzące mogą być stosowane zarówno profilaktycznie, jak i wspomagająco w walce z wieloma chorobami. Zastosowanie : Rozdrobnione nasiona ostropestu nadają się do bezpośredniego spożycia, przygotowania herbaty lub możemy je dodać do jogurtu, twarogu. Rozdrobnione owoce ostropestu nadają się do bezpośredniego spożycia, przygotowania herbaty lub dodania do jogurtu lub twarogu. Mają wyjątkowe działanie regeneracyjne na wątrobę. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Ostropest plamisty zmiażdżony BIO 500 g , Ziaja masło kakaowe kremowe mydło pod prysznic 50 mlGRIZLY Soczewica czarne Beluga BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Skład: czarne soczewki Beluga * 100% CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Kanada Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym , zielonym i żółtym) w rejonie Morza Śródziemnego i Azji Środkowej. Czarna soczewica Beluga wygląda trochę jak kawior dzięki swoim małym czarnym ziarnom, dlatego otrzymała swoją nazwę (według kawioru Beluga). Jest doskonałym źródłem białka, ale także błonnika, witamin i minerałów o niskiej zawartości tłuszczu. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Ze wszystkich roślin strączkowych najwięcej żelaza zawiera soczewica, która wspomaga krążenie krwi i korzystnie wpływa na serce. Jest bardzo lekkostrawny, nie powoduje wzdęć. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Możemy go namoczyć przez 2 godziny, a następnie skrócić czas gotowania do 10 minut, bez namaczania gotujemy zwykłe 20 minut. Zalecamy polanie wodą i wypłukanie soczewki. W przeciwieństwie do czerwonej, brązowej i żółtej soczewicy, czarna soczewica zachowuje swój kształt i konsystencję nawet po ugotowaniu, dlatego świetnie nadaje się do sałatek, zup lub jako zdrowy dodatek. Wygląda naprawdę luksusowo, zamiast kawioru nadaje się również do ozdabiania kanapek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Drobne czarne ziarna soczewicy Beluga wyglądają trochę jak kawior, więc swoją nazwę zawdzięcza kawiorowi Beluga. Ma delikatny orzechowy smak, doskonale trzyma swój kształt i luksusowo zdobi każdy talerz, czy to w postaci sałatki, czy zdrowego dodatku. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Soczewica czarne Beluga BIO 500 g , Alphanova baby bio mleczko oczyszczajace dla dzieci od urodzenia 500 mlGRIZLY Soczewica czerwona, obrana BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Składniki: obrana czerwona soczewica * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Turcja Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym , zielonym i żółtym) w rejonie Morza Śródziemnego i Azji Środkowej. Soczewica czerwona jest źródłem kwasu foliowego, żelaza, fosforu, cynku, witaminy B6 i błonnika. Ze wszystkich rodzajów soczewicy jest najlepiej przyswajalna przy zachowaniu wysokiej zawartości białka, dlatego nadaje się również dla małych dzieci i matek karmiących. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Ze wszystkich roślin strączkowych najwięcej żelaza zawiera soczewica, która wspomaga krążenie krwi i korzystnie wpływa na serce. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Zwykle stosowany do zup i pikantnych przystawek, past do smarowania lub jako papkowaty dodatek. Świetnie smakuje w połączeniu ze zbożami, takimi jak ryż czy komosa ryżowa. Jest integralną częścią słynnego indyjskiego dhal , ale także innych ciekawych przysmaków. Dzięki zawartości białka, minerałów i witamin z pewnością docenisz każdą potrawę, do której dodasz czerwoną soczewicę. Sposób przygotowania : Łatwe i szybkie przygotowanie. Nie ma potrzeby namaczania przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Jest również gotowany krótko przez około 15-20 minut. Uważaj, ma tendencję do rozpadu i zmiany koloru na żółty, sól dopiero po ugotowaniu. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Obrana czerwona soczewica jest w rzeczywistości koloru pomarańczowego, a po ugotowaniu zaskakująco żółknie. Nie ma to jednak wpływu na jego skład odżywczy. Ponadto jest najlepiej przyswajalna ze wszystkich roślin strączkowych i polecana jest także małym dzieciom i matkom karmiącym. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Czerwona soczewica, obrana BIO 500 g , Braun mgk 7220 trymer na całe ciało metallic silverGRIZLY Fasola czerwona Kidney BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe Skład: czerwona fasola Kidney * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Chiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: W naszym kraju spotykamy głównie nasiona fasoli zwyczajnej, która jest uprawiana w wielu odmianach, ich nasiona różnią się kolorem, kształtem i wielkością. Najczęściej możemy spotkać fasolę tego typu: białą małą i dużą jumbo , czarną , czarną , czerwoną , adzuki , pinto , mungo i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Fasolę przed gotowaniem moczyć w wodzie na 10 - 12 godzin (przez noc). Następnie wylej wodę, przepłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez 80-90 minut lub 20 minut w szybkowarze. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Fasola może również kiełkować, co dodatkowo zwiększy przyswajalność wysokiej jakości białek roślinnych i wzbogaci nas o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Fasola jest większa, ma kolor od czerwonego do brązowego, a po ugotowaniu do miękkości nabiera lekko słodkiego smaku. Szczególnie popularne są wśród wielbicieli kuchni meksykańskiej, na przykład Chilli con carne. Ciesz się tym z jakością organiczną. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Fasola czerwona Kidney BIO 500 g , Rowenta tn9140f4 trim & style 13v1 trymer na całe ciałoGRIZLY Suszone morele, bezsiarkowe BIO BIO 500 g Kraj pochodzenia: Turcja Skład: bezsiarkowe morele BIO * Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz wykaz BIO. * CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Opakowanie: próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Suszone morele zawierają dużo żelaza, potasu, magnezu, prowitaminy A i błonnika. Suszone morele, dzięki zawartości prowitaminy A, pomagają w anemii, zwiększają odporność na infekcje, a także są polecane przy zapaleniu zatok i egzemie. Morele są również korzystne dla układu nerwowego i pomagają w przypadku zmęczenia. W suszonych owocach naturalne cukry mogą się krystalizować i tworzyć powłokę. Ten naturalny proces nie obniża jakości owoców, ale świadczy o tym, że nie zostały one poddane obróbce chemicznej. Śliwki mogą zawierać kawałki pestek lub całe pestki. Suszone morele zawierają dużo żelaza, potasu, magnezu, prowitaminy A i błonnika. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Morele suszone bezsiarkowe BIO 500 gGRIZLY Maca (korzeń) w proszku BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Superfood Składniki: proszek Maca * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Peru Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Maca, warzywo korzeniowe z Andów, z którego wytwarza się organiczny i surowy proszek, jest bardzo bogate w składniki odżywcze. Działa jako afrodyzjak, adaptogen i przeciwutleniacz. Zawiera dużo jodu, cynku, fosforu, żelaza, witamin B1, B2, C i E oraz wapnia. Ceni również wysoki poziom błonnika. Posiada bardzo przyjemny lekko słodki smak. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Dzięki delikatnemu słodkiemu smakowi z łatwością wkomponujemy go w codzienne potrawy i napoje. Możesz dodać proszek do porannej owsianki, jogurtu lub smoothie, aby zwiększyć spożycie składników odżywczych. Ale nadaje się również do zup, sałatek i sosów. Jeśli chcesz spróbować gorących potraw, dodaj je na samym końcu, wysokie temperatury mogą zniszczyć niektóre składniki odżywcze. Maca to pożywienie bogate w jod, cynk, fosfor, żelazo, witaminy B1, B2, C i E oraz wapń. Dodaj proszek macy do smoothie, aby zwiększyć spożycie składników odżywczych w diecie. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Maca (korzeń) w proszku BIO 500 gGRIZLY Nieprażone ziarna kakaowe pałeczki BIO 500 g Pałeczki czystej masy kakaowej powstają z wyjątkowych ekwadorskich ziaren kakaowych. Powstają poprzez mielenie suszonych ziaren kakaowych w specjalnych młynach. Masa kakaowa jest podstawowym surowcem do produkcji czekolady i czasami nazywana jest również czekoladą 100%. Może być stosowany do bezpośredniego spożycia, ale szczególnie nadaje się do pieczenia lub przygotowania słodkich deserów. Skład : ziarna kakaowe BIO Produkt nie zawiera alergenów. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze do 25 ° C i wilgotności względnej do 70%. Pałeczki czystej masy kakaowej powstają z wyjątkowych ekwadorskich ziaren kakaowych. Ziarna kakaowe można wykorzystać do bezpośredniego spożycia, ale szczególnie nadają się do pieczenia lub przygotowania słodkich deserów. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Nieprażone ziarna kakaowe pałeczki BIO 500 gGRIZLY Ziarna kakaowe niepalone 500 g Ziarna kakaowe to owoce drzewa kakaowego, które w rzeczywistości składają się w 100% z kakao. Stanowią podstawę wyrobów czekoladowych, a Aztekowie nazywali je pokarmem bogów. Nieprażone ziarna kakaowe są oczywiście bardziej naturalne niż ich forma prażona. Mają orzechowy, słodko-gorzki smak. Smak podobny do gorzkiej czekolady - ale nieco bardziej gorzki. Są też bogatym źródłem żelaza i magnezu, więc jeśli potrzebujesz uzupełnić te minerały, a nie chcesz zajmować się suplementami diety, ziarna kakaowe są dla Ciebie. Mają szerokie zastosowanie w kuchni. Można je spożywać samodzielnie, ale można je również stosować jako dodatek do owsianki, jogurtu czy deserów. Zmiksowane mogą być używane w sosach, koktajlach lub innych napojach. Klasyfikacja administracyjna: Słodziki i aromaty Składniki: 100% całe niepalone ziarna kakaowe. Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Pakowanie: Opakowania PP wielokrotnego zamykania lub pakowane próżniowo w opakowania PP (podczas transportu może dojść do uwolnienia podciśnienia, co nie wpływa na jakość). Niepalone ziarna kakaowe mają lekko gorzki, ale przyjemny smak. Są znaczącym źródłem magnezu i żelaza i mają szerokie zastosowanie. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Ziarna kakaowe niepalone 500 gGRIZLY Ziarna kawy w ciemnej czekoladzie 250 g Klasyfikacja administracyjna: drażetki czekoladowe Skład: Polewa z ciemnej czekolady 87% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny palmowy, masło kakaowe, serwatka mleczna , lecytyna słonecznikowa E322, guma arabska, szelak E904, zawartość kakao w suchej masie min. 35%), ziarna kawy 13% Kraj pochodzenia: Wielka Brytania Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Niezrównaną zaletą ziaren kawy zamkniętych w polewie z ciemnej czekolady jest niewątpliwie ich wyśmienity smak. Jeśli jesteś jednocześnie miłośnikiem kawy i czekolady, to ten przysmak jest dla Ciebie szyty na miarę. Ale smak to nie wszystko, co mogą zaoferować ziarna czekolady, ponieważ czekolada i ziarna kawy są bogatym źródłem przeciwutleniaczy. O ile w czekoladzie znajdziemy przeciwutleniacze w postaci flawonoidów, o tyle ziarna kawy zawierają polifenole. Dodatkowo czekolada i kawa w naturalny sposób wywołują dobry nastrój, gorzka czekolada może wpływać na serotoninę i endorfiny, a ziarna kawy stymulują wydzielanie dopaminy. Sposób użycia: Kawę ziarnistą najlepiej jest spożywać wyłącznie w ciemnej czekoladzie, ale można nią również ozdobić czekoladowe i kawowe desery lub dodać do własnej mieszanki owocowo-orzechowej. Świetnie smakują w ciasteczkach, babeczkach i innych wypiekach. Pyszne połączenie ziaren kawy i polewy z ciemnej czekolady przepełnia się bezpośrednio przeciwutleniaczami. Nie tylko miłośnicy kawy i czekolady pokochają delikatność, ale także każdy, kto potrzebuje orzeźwienia. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Ziarna kawy w ciemnej czekoladzie 250 gGRIZLY Kakaowa masa 100% 250 g Kakaowa masa to nic innego jak 100% gorzka czekolada. To nie przypadek, że jest to podstawowy składnik w produkcji wysokiej jakości czekolady – im więcej procent masy kakaowej zawiera czekolada, tym bardziej gorzki jest jej smak. Masa kakaowa powstaje przez zmielenie starannie wyselekcjonowanej mieszanki ziaren kakaowca, które rosną w Ameryce Środkowej i Południowej oraz na Madagaskarze. Zawiera aż 54% masła kakaowego i wyróżnia się wyrazistym smakiem. Masę kakaową możecie oczywiście spróbować bez dodatków, ale doskonałym pomysłem jest jej dodanie do jogurtów, płatków owsianych, słodkich deserów lub ciast. Dlaczego warto wybrać Kakaową masę 100% GRIZLY: ✅ doskonała do gotowania i pieczenia ✅ można ją wykorzystać do przygotowania własnej domowej czekolady ✅ urozmaici zdrowe śniadania – pasuje do musli, płatków owsianych lub jogurtu RADA GRIZLY ⬇️ Jeśli lubicie eksperymentować w kuchni, spróbujcie przygotować własną gorzką czekoladę! Będziecie potrzebować tylko masła kakaowego, naturalnego słodzika (na przykład trzcinowego cukru) i wspomnianej kakaowej masy. Pamiętajcie, że im więcej masła kakaowego użyjesz, tym czekolada będzie bardziej delikatna i płynna. To zależy od Was i Waszego gustu, jak poeksperymentujecie z proporcjami suchej masy kakaowej i cukru. Polecamy dostosować proporcje do tego, ile procent masy kakowej miałaby według Was mieć końcowa czekolada. Trzymamy kciuki, aby Wasze czekoladowe eksperymenty się udały! Składniki: kakaowa masa 100% Pochodzenie: Włochy Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze maks. 18°C. Kakaowa masa to właściwie 100% gorzka czekolada. Powstaje przez zmielenie starannie wyselekcjonowanej mieszanki ziaren kakaowca, które rosną w Ameryce Środkowej i Południowej oraz na Madagaskarze, i wyróżnia się wyrazistym smakiem. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Kakaowa masa 100% 250 gGRIZLY Olej kokosowy Virgin BIO 500 ml Klasyfikacja administracyjna : olej kokosowy z pierwszego tłoczenia Składniki : olej kokosowy tłoczony na zimno 100% Kraj pochodzenia : Filipiny Opakowanie : Wkręcane plastikowe pudełko zabezpieczone folią aluminiową i białą pokrywą Stosować do pieczenia lub do celów kosmetycznych. Przechowywanie : przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu Olej kokosowy uważany jest za zdrowy tłuszcz roślinny, który można stosować do gotowania, pieczenia lub nakładać bezpośrednio na skórę i włosy. Olejek jest bogaty w kwasy tłuszczowe średniej długości, rodzaj tłuszczów nasyconych. Organizm łatwo przekształca je w energię i nie magazynuje ich w tłuszczach. W kwasach tłuszczowych kokosa dominuje kwas laurynowy. Nasz olej kokosowy jest RAW, BIO, w 100% naturalny i tłoczony na zimno. Użycie : Do gotowania : Temperatura palenia się oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia wynosi 177 °. Tolerując wysokie temperatury, olej staje się wszechstronnym pomocnikiem w kuchni. Możesz na nim gotować, piec, a nawet smażyć. Zastąp masło i inne oleje olejem kokosowym w proporcji 1: 1. Do odżywiania włosów : stwórz własną kokosową maskę do włosów, rozpuszczając łyżeczkę olejku w dłoniach. Delikatnie wmasuj olejek palcami na całej długości włosów, a szczególnie na końcówkach. Owinąć włosy czepkiem i pozostawić na 30 minut. Następnie dokładnie umyj włosy szamponem. Dla nawilżenia skóry : olej kokosowy jest również doskonałym środkiem nawilżającym. Jest łatwy w użyciu, wystarczy wetrzeć go między palce i niewielką ilość wmasować w skórę ciała lub twarzy. Może być również stosowany jako w 100% naturalny środek do demakijażu - usuwa również wodoodporny tusz do rzęs. Więcej ciekawych informacji o oleju kokosowym, jego pochodzeniu, właściwościach, zaletach i podstawowych gatunkach przeczytasz na naszym niedźwiedzim blogu. Olejek można używać w kuchniach gorących i zimnych i nadaje się do smażenia. Olej jest surowy i jest wytwarzany metodą tłoczenia na zimno. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Olej kokosowy Virgin BIO 500 mlGRIZLY Musli przez noc z ziarnami 600 g Klasyfikacja administracyjna: musli Składniki: Płatki owsiane , agrest chiński (jagody agrestu, środek konserwujący dwutlenek siarki E220 ), ananas suszony (ananas, cukier, środek konserwujący dwutlenek siarki E220 , kwas cytrynowy), obrane pestki dyni, obrany słonecznik, siemię lniane brązowe, siemię lniane złociste Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania Cechy i zalety: Musli przez noc (również Bircher lub overnight muesli) zostało opracowane przez szwajcarskiego lekarza Maximiliana Bircher-Brennera. Pierwotnie było przeznaczone dla jego pacjentów. Do dziś jednak pozostaje popularnym śniadaniem w Szwajcarii i Niemczech, jest to bardzo zdrowy i smaczny przysmak. Bazą są płatki owsiane, które są bogatym źródłem węglowodanów, ale także błonnika, cennych witamin (zwłaszcza z grupy B i E) oraz składników mineralnych, takich jak magnez, potas, żelazo i fosfor. Banan nadaje mieszance egzotyczny, subtelnie słodki smak, a także wysoką zawartość błonnika, witamin i potasu. Mąka orzechowa, składająca się wyłącznie z suchych, prażonych orzeszków ziemnych, niesie ze sobą korzyści płynące z orzechów w postaci zdrowych tłuszczów, błonnika i białka. Połączenie cukru kokosowego i kakao w proszku tworzy czekoladową nutę i doskonałe połączenie smaków. Sposób użycia: Musli na noc to pyszne, pełnowartościowe śniadanie i sycąca przekąska. Najlepiej smakuje z dodatkiem świeżych owoców i masła orzechowego. Sposób przygotowania: Ponieważ musli nie jest porcjowane, to od Ciebie zależy, jak dużą porcję wybierzesz i będziesz mógł zjeść. Przesyp mieszankę do słoika lub miseczki, dodaj mleko, napój roślinny, biały jogurt z syropem lub wodę i wstaw do lodówki na co najmniej 30-60 minut (lub nawet na całą noc) i gotowe! WSKAZÓWKA Grizly: Jeśli wolisz śniadanie na ciepło, zalej musli gorącą wodą (ok. 80°C), odstaw na 5 minut i masz pyszną owsiankę. Musli przez noc, albo też inaczej "overnight müsli" możesz wieczorem zalać wodą lub mlekiem, a rano masz pyszne i pożywne śniadanie pełne składników odżywczych. Ale uwaga, nazwa może być myląca, nie musisz namaczać musli w mleku albo wodzie przez całą noc, godzina wystarczy! (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Musli przez noc z ziarnami 600 gGRIZLY Nieprażone ziarna kakaowe, pałeczki BIO 1000 g Pałeczki czystej masy kakaowej powstają z wyjątkowych ekwadorskich ziaren kakaowych. Powstają poprzez mielenie suszonych ziaren kakaowych w specjalnych młynach. Masa kakaowa jest podstawowym surowcem do produkcji czekolady i czasami nazywana jest również czekoladą 100%. Może być stosowany do bezpośredniego spożycia, ale szczególnie nadaje się do pieczenia lub przygotowania słodkich deserów. Składniki : ziarna kakaowe BIO fragmenty nieprażone Produkt nie zawiera alergenów. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze do 25 ° C i wilgotności względnej do 70%. Pałeczki czystej masy kakaowej powstają z wyjątkowych ekwadorskich ziaren kakaowych. Ziarna kakaowe można wykorzystać do bezpośredniego spożycia, ale szczególnie nadają się do pieczenia lub przygotowania słodkich deserów. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Nieprażone ziarna kakaowe, pałeczki BIO 1000 gGRIZLY Nieprażone ziarna kakaowe, stalówki BIO 250 g Drobne kawałki czystej masy kakaowej powstają z wyjątkowych ekwadorskich ziaren kakaowych. Powstają poprzez mielenie suszonych ziaren kakaowych w specjalnych młynach. Masa kakaowa jest podstawowym surowcem do produkcji czekolady i czasami nazywana jest również czekoladą 100%. Może być stosowany do bezpośredniego spożycia, ale szczególnie nadaje się do pieczenia lub przygotowania słodkich deserów. Skład: ziarna kakaowe BIO 100% Kraj pochodzenia: Peru Produkt nie zawiera alergenów. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze do 25 °C i wilgotności względnej do 70%. Rozmiar kawałków: miedzy 2-15 mm. Stalówki czystej masy kakaowej powstają z wyjątkowych ekwadorskich ziaren kakaowych. Ziarna kakaowe można wykorzystać do bezpośredniego spożycia, ale szczególnie nadają się do pieczenia lub przygotowania słodkich deserów. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Nieprażone ziarna kakaowe, stalówki BIO 250 gCountry Life Amarantus BIO 500 g Ziarno amarantusa zawiera białko, błonnik, jest dobrym źródłem minerałów (zwłaszcza żelaza, wapnia i magnezu), witamin i zdrowych tłuszczów roślinnych. Amarantus można dodawać do dań zbożowych w celu poprawy ich wartości odżywczych. Jest naturalnie bezglutenowy. Z amarantusa można np. przyrządzić risotto lub faszerowaną paprykę. W takim przypadku zawsze najlepiej łączyć go z ryżem lub innym zbożem, w proporcji około 1 części amarantusa na 4 części innego zboża. Składniki: Amarantus* *produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego Alergeny : może zawierać śladowe ilości glutenu. Przechowywanie : Przechowywać w temperaturze do 25 ° C i wilgotności względnej do 70%. Klasyfikacja : Amarantus Sposób przygotowania: Wypłukany amarantus gotować w dwukrotnej ilości wody przez około 30 minut i pozostawić chwilę pod przykryciem. Ziarno amarantusa zawiera białko, błonnik, jest dobrym źródłem minerałów, witamin i zdrowych tłuszczów roślinnych. Dobrze komponuje się z risotto, gotuje się 30 minut. (grizly.pl)
Podobne produkty jak Country Life Amarantus BIO 500 gCountry Life Kasza jaglana BIO 500 g Kasza jaglana jest wytwarzana z prosa poprzez usunięcie łuski nasion z ziarna. Jest bogatym źródłem węglowodanów, ale także białek i tłuszczów. Zawiera więcej tłuszczu niż inne zboża (z wyjątkiem owsa). Duża część z nich to nienasycone kwasy tłuszczowe. Kasza jaglana jest bogata w magnez, żelazo i kwas krzemowy. Spośród witamin najbardziej reprezentowane są witaminy B1, B2 i PP. Zawiera również wapń i magnez. Składniki: kasza jaglana* 100%. *produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego Sposób przygotowania : Wypłukaną kaszę jaglaną gotować w dwukrotnej ilości wody przez około 15 minut. Klasyfikacja: Produkt przemiału zbożowego - zboża przeznaczone do bezpośredniego spożycia Kasza jaglana jest lekkostrawna, pożywna, bardzo smaczna i naturalnie bezglutenowa. Ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. (grizly.pl)
Podobne produkty jak Country Life Kasza jaglana BIO 500 gGRIZLY Proszek kakaowy BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: ziarna kakaowe Skład: proszek kakaowy * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Dominikana, Peru, Afryka, Holandia Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Proszek jest wytwarzany z prażonych ziaren kakaowych o zawartości tłuszczu 10-12%. Nie jest alkalizowany. Proszek kakaowy jest wytwarzany z nasion owoców drzewa kakaowego (Theobroma Cacao lub potrawa bogów). Drzewa kakaowe były uprawiane w starożytnych Aztekach i Majach, dziś są uprawiane w tropikach na całym świecie. Proszek z ziaren kakaowych dostarcza organizmowi magnezu, wapnia, żelaza, potasu, miedzi, cynku i manganu, a także witamin z grupy B, witaminy C i E. Nieprażone kakao jest najbogatszym w naturze źródłem organicznej siarki. Znajdziemy również neuroprzekaźniki - dopaminę, serotoninę, argininę i anandamid - substancje oddziałujące na układ nerwowy. Wreszcie docenisz dużą ilość przeciwutleniaczy. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Proszek kakaowy można wykorzystać do pieczenia, można go dodać do smoothie, jogurtu lub mleka roślinnego Proszek kakaowy BIO jest źródłem magnezu i innych minerałów, takich jak żelazo, cynk, miedź, potas. Zawiera również witaminy, błonnik i szeroką gamę przeciwutleniaczy. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Proszek kakaowy BIO 500 gCountry Life Karob mielony jasny BIO 500 g Dzięki delikatnej konsystencji nie wymaga nawet dodawania dużej ilości tłuszczu (powszechnego przy produkcji czekolady). Pochodzi z drzewa, które rośnie głównie na Bliskim Wschodzie, gdzie rośnie od co najmniej 4000 lat. Karob zawiera 8% białka, dużą ilość naturalnego cukru (ok. 46%), witaminy z grupy B, minerały - wapń, magnez, potas oraz pierwiastki śladowe - żelazo, mangan, chrom, miedź. Jeśli porównamy go z kakao, ma trzykrotnie wyższą zawartość wapnia, o jedną trzecią mniej kalorii i siedemnaście razy mniej tłuszczu! Chleb świętojański jest bogatym źródłem błonnika pektynowego. Składniki: proszek karobowy jasny*. *produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego Instrukcja przygotowania: W przepisach można go użyć zamiast kakao i czekolady. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze do 25 ° C i wilgotności względnej do 70%. Country Life Jasny proszek karobowy BIO 500 g - znany również jako mączka chleba świętojańskiego. Karob to doskonała, smaczna i zdrowa alternatywa dla kakao. Ze względu na naturalnie słodki smak, nie wymaga wzbogacania cukrem. (grizly.pl)
Podobne produkty jak Country Life Karob mielony jasny BIO 500 gCountry Life Karob mielony ciemny BIO 500 g Użycie : pieczenie - wszędzie tam, gdzie podczas pieczenia użyjesz kakao, możesz zamienić karobem desery bez pieczenia pasty owsianka - zamiast kakao możesz użyć karobu jako dodatek do owsianki kulki karobowe - wymieszaj 100 g orzechów nerkowca, 50 g suszonych moreli, 60 g daktyli, 40 g obranych nasion konopi, 1 łyżeczka organicznej skórki pomarańczowej, 2 łyżki ekologicznego soku pomarańczowego, 2 łyżki oleju kokosowego i 2 łyżki mielonego karobu, uformuj w kulki, obtocz w karobie Karob (mączka chleba świętojańskiego) to smaczna alternatywa dla kakao. Pochodzi z drzewa zwanego Szarańczyn strąkowy, które rośnie głównie na Bliskim Wschodzie. Rośnie tam od co najmniej 4000 lat. Ze względu na naturalnie słodki smak, chleb świętojański nie wymaga wzbogacania cukrem. Dzięki delikatnej konsystencji nie trzeba nawet dodawać dużej ilości tłuszczu, co jest powszechne przy produkcji czekolady. Składniki: proszek z ciemnego karobu* 100%. *produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego Country Life Karob mielony ciemny BIO 500 g - znany również jako mączka chleba świętojańskiego. Ciekawa alternatywa dla czekolady w ekologicznej jakości. (grizly.pl)
Podobne produkty jak Country Life Karob mielony ciemny BIO 500 gCountry Life Płatki owsiane drobne BIO 500 g Śniadanie z płatków owsianych rozpocznie dzień pełen energii. A najlepszą owsiankę możesz przygotować z drobnych płatków owsianych. W kuchni mają jednak znacznie szersze zastosowanie - można nimi zagęszczać zupy, pasty, klopsiki. Możesz dodać je do wypieków, naleśników lub przygotować domowe musli owsiane. Składniki: płatki owsiane (gluten) Alergeny: gluten Country Life Płatki owsiane drobne 500 g BIO - Z drobnej owsianki możesz przygotować tę najlepszą owsiankę. Mają jednak znacznie szersze zastosowanie w kuchni. (grizly.pl)
Podobne produkty jak Country Life Płatki owsiane drobne BIO 500 gWolfberry Jasmin Rice BIO, 500 g, Ryże unisex (notino.pl)
Podobne produkty jak Wolfberry Jasmin Rice BIO ryż w jakości BIO 500 gGRIZLY Czereśnie 500 g Składniki : Czereśnie bez pestek (64,94%), cukier (35%), barwnik E129 (0,02%), kwas cytrynowy E330 (0,02%), substancja konserwująca E220 dwutlenek siarki (0,01%) , chlorek wapnia E509 (0,01%) Kraj pochodzenia: Chiny Pakowanie : próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Nasze doświadczenie:Czereśnie są słodzone i siarkowane, co może wiele osób zniechęcić, ale są wariantem delikatnie słodzonym i smakują bardzo dobrze i wystarczająco słodko, dlatego polecamy stosować je w musli, owsiance, a panie cenią je głównie do pieczenia. Czereśnie należą do rodziny owoców pestkowych, a ich miąższ składa się w 80% z wody i cukrów owocowych. Są bogatym źródłem minerałów i witamin, magnezu, jodu, krzemu, żelaza, cynku, fosforu, wapnia i potasu. Czereśnie zawierają ważne barwniki, które eksperci nazywają antocyjanami. Podobnie jak inne barwniki roślinne, antocyjany są z natury antyoksydantami. Mimo wszelkich starań i wysiłków, jakie wkładamy w odszypułkowanie wszystkich owoców pestkowych (nie tylko daktyli, ale także wiśni, śliwek, czereśni itp.) nie możemy zagwarantować, że w surowcu nie będzie pestek. Technologicznie nie da się tego osiągnąć i niestety nawet po kontroli człowieka dostawca nie może zagwarantować 100% czystości. Dostawcy ciężko pracują nad tym problemem, ale technologia nie jest jeszcze na tyle zaawansowana, aby uzyskać produkt bez pestek lub ich fragmentów. Te soczyste, słodkie owoce zawierają wszystkie ważne składniki odżywcze, choć w niewielkich ilościach. Doskonale pasują do mieszanek orzechowo-owocowych. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Czereśnie 500 gGRIZLY Ksylitol 500 g Zdrowa alternatywa dla cukru Klasyfikacja administracyjna: Zamienniki cukru Składniki: 100% ksylitol (krystaliczny) Produkt może zawierać orzechy, dwutlenek siarki lub sezam Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Ksylitol to naturalny słodzik pozyskiwany z kukurydzy, który ma o 40% niższą wartość energetyczną niż zwykły cukier. Nadaje się do słodzenia napojów i posiłków, nie uszkadza zębów, a dzięki bardzo niskiemu indeksowi glikemicznemu (13) nadaje się dla diabetyków. Jak wykazały wieloletnie badania, ksylitol ma pozytywną właściwość, jaką jest jego zdolność do ochrony zębów przed próchnicą, a tym samym zapobiega powstawaniu nieświeżego oddechu (dlatego jest szeroko stosowany w produkcji gumy do żucia). Ksylitol smakuje jak cukier. Ale podczas gdy rafinowany cukier jest obciążeniem dla naszego organizmu, ksylitol nie obciąża tak bardzo naszego organizmu. GRIZLY Ksylitol to naturalny słodzik pozyskiwany z kukurydzy, który ma o 40% niższą wartość energetyczną niż zwykły cukier. Nadaje się do słodzenia napojów i jedzenia, nie uszkadza zębów. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Ksylitol 500 gGRIZLY Erytrytol 500 g Klasyfikacja administracyjna: Zamienniki cukru Składniki: Erytrytol 100% Kraj pochodzenia: Chiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Właściwości i korzyści: Erytrytol jest cukrem alkoholowym i jest jednym z węglowodanów. Służy jako alternatywny słodzik i jest wytwarzany w drodze naturalnej fermentacji glukozy ze skrobi kukurydzianej lub pszennej w obecności mikroorganizmów. Następnie następuje filtracja, krystalizacja i suszenie. Ma 70% słodyczy cukru, ale w przeciwieństwie do niego nie zawiera kalorii i ma zerowy indeks glikemiczny. Nie podnosi poziomu cukru we krwi ani insuliny, dlatego nadaje się również dla diabetyków. Jest również bezglutenowy i dlatego nadaje się do celiakii. Nie ulega rozkładowi w organizmie i szybko wchłania się w jelicie cienkim. Jest mniej metabolizowany i dlatego jest wydalany w postaci niezmienionej z moczem. Zastosowanie: Erytrytol smakuje i wygląda jak cukier i nie ma posmaku. Nadaje się do pieczenia i gotowania, polecamy używać go do słodzenia kawy lub herbaty. Jest stosowany samodzielnie lub w połączeniu z innymi niskokalorycznymi substancjami słodzącymi. Erytrytol jest substytutem słodzika otrzymywanym w procesie fermentacji z surowców naturalnych. Ma zerowy indeks glikemiczny, zero kalorii i prawie taką samą słodycz jak cukier. Nadaje się dla diabetyków i osób z celiakią. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Erytrytol 500 g