GRIZLY Maca (korzeń) w proszku BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Superfood Składniki: proszek Maca * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Peru Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Maca, warzywo korzeniowe z Andów, z którego wytwarza się organiczny i surowy proszek, jest bardzo bogate w składniki odżywcze. Działa jako afrodyzjak, adaptogen i przeciwutleniacz. Zawiera dużo jodu, cynku, fosforu, żelaza, witamin B1, B2, C i E oraz wapnia. Ceni również wysoki poziom błonnika. Posiada bardzo przyjemny lekko słodki smak. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Dzięki delikatnemu słodkiemu smakowi z łatwością wkomponujemy go w codzienne potrawy i napoje. Możesz dodać proszek do porannej owsianki, jogurtu lub smoothie, aby zwiększyć spożycie składników odżywczych. Ale nadaje się również do zup, sałatek i sosów. Jeśli chcesz spróbować gorących potraw, dodaj je na samym końcu, wysokie temperatury mogą zniszczyć niektóre składniki odżywcze. Maca to pożywienie bogate w jod, cynk, fosfor, żelazo, witaminy B1, B2, C i E oraz wapń. Dodaj proszek macy do smoothie, aby zwiększyć spożycie składników odżywczych w diecie. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Maca (korzeń) w proszku BIO 500 g , Scottish fine soaps au lait mleczny proszek do kąpieli z rumiankiem 500 gGRIZLY Proszek Maca BIO 250 g Klasyfikacja administracyjna: Superfood Składniki: proszek Maca * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Peru Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Maca, warzywo korzeniowe z Andów, z którego wytwarza się organiczny i surowy proszek, jest bardzo bogate w składniki odżywcze. Działa jako afrodyzjak, adaptogen i przeciwutleniacz. Bulwa zawiera jod, cynk, fosfor, żelazo, witaminy B1, B2, C i E oraz wapń. Ceni również wysoki poziom błonnika. Ma bardzo przyjemny, lekko słodki smak, aż po karmel. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Możesz dodać proszek do porannej owsianki, jogurtu lub smoothie, aby zwiększyć spożycie składników odżywczych. Ale nadaje się również do zup, sałatek i sosów. Dzięki delikatnemu słodkiemu smakowi łatwo wkomponuje się w codzienne potrawy i napoje, a jeśli chcesz skosztować gorących potraw, dodaj je na samym końcu, wysoka temperatura może zniszczyć niektóre składniki odżywcze. Maca to pożywienie bogate w jod, cynk, fosfor, żelazo, witaminy B1, B2, C i E oraz wapń. Dodaj proszek macy do koktajlu, aby zwiększyć spożycie składników odżywczych w diecie. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Proszek Maca BIO 250 g , Persil sensitive proszek do prania 2340 gGRIZLY Proszek kakaowy BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: ziarna kakaowe Skład: proszek kakaowy * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Dominikana, Peru, Afryka, Holandia Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Proszek jest wytwarzany z prażonych ziaren kakaowych o zawartości tłuszczu 10-12%. Nie jest alkalizowany. Proszek kakaowy jest wytwarzany z nasion owoców drzewa kakaowego (Theobroma Cacao lub potrawa bogów). Drzewa kakaowe były uprawiane w starożytnych Aztekach i Majach, dziś są uprawiane w tropikach na całym świecie. Proszek z ziaren kakaowych dostarcza organizmowi magnezu, wapnia, żelaza, potasu, miedzi, cynku i manganu, a także witamin z grupy B, witaminy C i E. Nieprażone kakao jest najbogatszym w naturze źródłem organicznej siarki. Znajdziemy również neuroprzekaźniki - dopaminę, serotoninę, argininę i anandamid - substancje oddziałujące na układ nerwowy. Wreszcie docenisz dużą ilość przeciwutleniaczy. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Proszek kakaowy można wykorzystać do pieczenia, można go dodać do smoothie, jogurtu lub mleka roślinnego Proszek kakaowy BIO jest źródłem magnezu i innych minerałów, takich jak żelazo, cynk, miedź, potas. Zawiera również witaminy, błonnik i szeroką gamę przeciwutleniaczy. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Proszek kakaowy BIO 500 g , Der waschkönig universal proszek do prania 2400 gGRIZLY Proszek z buraków BIO 250 g Klasyfikacja administracyjna: Superfoods Skład : proszek z buraków BIO * 100% * BIO - CZ-BIO-003 Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu, soi, mleka, zbóż zawierających gluten. Kraj pochodzenia: Chiny Opakowanie :Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Burak zawiera betainę i szereg minerałów, co ma wiele pozytywnych skutków. Dlatego słusznie jest uważany za jeden z najcenniejszych pokarmów wszechczasów. Maksymalne zachowanie składników odżywczych w certyfikowanej jakości BIO. Burak zawiera betainę i szereg minerałów, co ma wiele pozytywnych skutków. Dlatego słusznie jest uważany za jeden z najcenniejszych pokarmów wszechczasów. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Proszek z buraków BIO 250 g , Persil freshness by silan proszek do prania 2340 gGRIZLY Śliwki suszone BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe Składniki: Śliwki * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Chile, Argentyna, USA, Bułgaria, Uzbekistan, Kirgistan Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Śliwki są wytwarzane z całych, dojrzałych, świeżych śliwek ciemnoniebieskich do fioletowych. Drzewo, które hoduje śliwki, nazywane jest śliwką lub śliwką domową. W Czechach nazywana jest śliwką, na Morawach trnka. Śliwki mają kolor od ciemnobrązowego do czarnego i zawierają głównie węglowodany w postaci glukozy i sacharozy. Są bogate w witaminy, minerały i błonnik. Również w nich oprócz wspomnianych już substancji znajdziemy spore ilości naturalnego sorbitolu cukrowego, który działa podobnie jak błonnik w jelitach, a także warto wspomnieć o substancji śladowej boru, która występuje w śliwkach. Pomimo dużej zawartości węglowodanów śliwki nadają się do diety redukcyjnej ze względu na zawartość pektyn, które spowalniają przyswajanie cukrów i zwiększają spalanie tłuszczu. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. W suszonych owocach naturalne cukry mogą krystalizować i tworzyć na nich powłokę. Ten naturalny proces nie obniża jakości owoców, wręcz przeciwnie, świadczy o tym, że nie zostały poddane obróbce chemicznej. Śliwki mogą zawierać kawałki nasion lub całe nasiona. Zastosowanie: Śliwki można wykorzystać do wypieku ciast, przygotowania surowych deserów lub sosów śliwkowych. Doskonale osłodzi śniadanie, niezależnie od tego, czy lubisz owsiankę , musli czy kaszę jaglaną . Śliwki same w sobie są rarytasem, którym niezawodnie pozbędziesz się smaku słodyczy. Dla lepszego smaku i struktury zalecamy moczenie ich w ciepłej wodzie pół godziny wcześniej. Śliwki są zdrową alternatywą dla słodyczy. Oprócz pysznego soczystego smaku, szczególnie docenisz ich wysoką zawartość błonnika i boru. Nadają się pokrojone na kawałki do musli i jogurtu lub po prostu same w sobie. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Śliwki suszone BIO 500 g , Neonail pearl effect proszek brokatowy do paznokci 2 gGRIZLY Suszone figi BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe Skład: suszone figi BIO * Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz wykaz BIO. * CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Kraj pochodzenia: Turcja Pakowanie: próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Nasze spostrzeżenia: figi to jedne z najpopularniejszych suszonych owoców, nie dość, że są smaczne i pyszne, to jeszcze nadają się do podróży jako słodka przekąska, która dzięki nierafinowanym cukrom dodaje energii i jeśli nie zjadamy 3 kg na jedno posiedzenie, to nie ma powodów do obaw o przybieranie na wadze. Wspaniałe owoce w świetnej cenie, które są niesłodzone i niesiarkowane. Figi są odżywczą bombą. Są uważane za jeden z najzdrowszych pokarmów, zwłaszcza ich nasiona i miazga, które są pełne błonnika. Zawierają witaminy A, C, B1, B2, białka, aminokwasy, potas, pektyny, kwasy organiczne, błonnik i enzymy. Jednym z najskuteczniejszych składników są enzymy wspomagające trawienie. Figi pełne energii słonecznej z wysoką zawartością błonnika. Są one soczyste, bogate w składniki odżywcze i mają BIO jakość. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Figi suszone BIO 500 g , Neonail chrome effect proszek brokatowy do paznokci 2 gGRIZLY Pestki dyni BIO 500 g Dodatkowo pestki dyni zawierają aminokwas TRYPTOFAN, który sprzyja zdrowemu snowi, a 50g nasion zaleca się przed snem. Pyszne pestki dyni z zawartością ważnych dla Twojego organizmu substancji, które nie ulegają zniszczeniu przez wysokie temperatury. Pestki dyni stają się coraz bardziej popularnym przysmakiem nie tylko ze względu na wspaniały, orzechowo-pyszny smak, ale także ze względu na swoją funkcję odżywczą i leczniczą. Oprócz wielu różnych minerałów i witamin zawierają również substancje zwane kaburbitacynami. Ponadto pestki dyni zawierają cenne aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe, około jednej czwartej zawartości to białko. kraj pochodzenia: Chiny Skład: 100% pestek dyni BIO Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów. * CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Opakowanie: próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Pakowany w Republice Czeskiej Pyszne pestki dyni z zawartością ważnych dla Twojego organizmu substancji, które nie ulegają zniszczeniu przez wysokie temperatury. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Pestki dyni BIO 500 g , Neonail 3d holo effect proszek brokatowy do paznokci 2 gGRIZLY Cukier trzcinowy BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Naturalna substancja słodząca Skład: cukier trzcinowy * 100% (250-500 ICUMSA) * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Kolumbia Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Właściwości i korzyści: Cukier trzcinowy pozyskiwany jest z trzciny cukrowej, rośliny należącej do wieloletnich traw. Trzcina rośnie do sześciu metrów i rozwija się głównie w warunkach tropikalnych i subtropikalnych. Wewnątrz rośliny znajduje się szpik z sokiem zawierającym cukry. Słodki sok, z którego powstaje cukier trzcinowy, uzyskuje się poprzez kruszenie i wyciskanie łodygi. Melasa bogata w minerały i inne dobroczynne substancje jest cennym odpadem przy produkcji cukru. Cukier trzcinowy ma słodszy posmak i klasyczny karmelowy aromat owocowy w porównaniu do klasycznych buraków, poddawany jest różnej obróbce, nie jest bielony, a co najważniejsze zawiera melasę. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Możesz dodać cukier trzcinowy tam, gdzie normalnie używałbyś klasycznego białego cukru. Ma prawie takie same właściwości, tylko nieco inny aromat, ma karmelowo-owocową nutę. Nadaje się do słodzenia napojów, posiłków i pieczenia. Zdjęcie jest ilustracyjne, cukier może mieć jaśniejszy kolor. Cukier trzcinowy BIO to zdrowsza wersja klasycznego cukru białego. Wytwarzany jest z trzciny cukrowej, która zawiera melasę, dzięki czemu w słodziku znajdziemy nie tylko sacharozę, ale także fruktozę, glukozę i minerały. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Cukier trzcinowy BIO 500 g , Vanish oxi action proszek do wybielania i usuwania plam 470 gGRIZLY Białko migdałowe BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: białka roślinne Skład: Migdały BIO 100% * * BIO - CZ-BIO-003 Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu Kraj pochodzenia: Hiszpania Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Całkowicie naturalny suplement diety, jest pełnowartościowym zamiennikiem białka serwatkowego i jest odpowiedni dla każdego, niezależnie od wieku, płci czy kondycji fizycznej. Przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej Odpowiedni dla wegan W pełni zastępuje białko serwatkowe Wykonane z produktów ekologicznych w Hiszpanii Nie zawiera słodzików i dodatków chemicznych Może być również używany do pieczenia i gotowania Całkowicie naturalny suplement diety, stanowi pełnowartościowy zamiennik białka serwatkowego i jest odpowiedni dla każdego, bez względu na wiek, płeć czy kondycję fizyczną. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Białko migdałowe BIO 500 g , Neonail glittery effect no. 01 proszek brokatowy do paznokci 2 gGRIZLY Len brązowy BIO 500 g Z racji swoich właściwości, nasiona lnu coraz częściej są uważane za superfood. Aby w pełni wykorzystać ich potencjał, zalecamy mielenie ich tuż przed spożyciem. Ich zewnętrzna skorupa jest dość twarda, dlatego nasz organizm nie jest w stanie całkowicie przyswoić bogatego wnętrza. Len jest cenionym źródłem błonnika i kwasów omega-3, jest także popularnym składnikiem w diecie wegetarian i wegan. Zawiera również witaminy z grupy B i E oraz składniki mineralne – przede wszystkim wapń, żelazo, mangan, magnez, fosfor, potas, selen i cynk. Jeśli chodzi o wartość odżywczą, brązowy len jest prawie identyczny z złotym lenem, jedyną różnicą jest smak. Podczas gdy len brązowy ma delikatny orzechowy smak, len złoty jest znacznie łagodniejszy. Dlaczego warto wybrać GRIZLY brązowe len BIO: ✅ ceniony źródło błonnika i kwasów omega-3 ✅ zawiera wiele składników mineralnych i witaminy z grupy B i E ✅ właściwy wybór dla wegetarian i wegan Jak go wykorzystać? Nasiona lnu można wykorzystać w wielu różnych sposób. Doskonale sprawdzą się podczas pieczenia domowego chleba lub ciastek. Ponieważ nasiona zachowują swoje właściwości nawet podczas gotowania w wyższych temperaturach, można je używać do przygotowywania praktycznie każdego dania. Nie krępuj się także dodać ich do smoothie, jogurtu lub porannej kaszy. Po zmieszaniu z wodą mogą również zastąpić jaja podczas pieczenia – wystarczy użyć 2 łyżek nasion i 2 łyżek wody zamiast jednego jaja. Czy wiedzieliście, że... ... produkty ekologiczne zawsze przechodzą przez system kontroli i certyfikacji, który zapewnia ich jakość i umożliwia oznaczenie ich jako ekologiczne? Jakość ekologiczną docenią szczególnie osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem uprawy. Kategoria: nasiona oleiste Składniki: len brązowy* 100 % *CZ-BIO-003 produkt ekologiczny Pochodzenie: Kazachstan Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Len w jakości organicznej obfituje w białko, błonnik, żelazo i omega-3. Dodaj go do swojej porannej kaszy, rozpływającego się smoothie lub pysznego pieczywa. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Len Brązowy BIO 500 g , Neonail volcano effect no. 2 proszek brokatowy do paznokci 2 gGRIZLY Orzechy Laskowe BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone Skład: orzechy laskowe BIO * Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz wykaz BIO. * CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Kraj pochodzenia: Gruzja, Turcja Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Orzechy laskowe są bardzo lekkostrawne. Nawet lepiej niż migdały czy orzechy włoskie. Stanowią one ogromne źródło energii dla naszego organizmu. Wystarczy 50 gramów, aby pokryć energię potrzebną do godzinnej aktywności fizycznej! Są one łuskane na zimno i nie są gotowane, dzięki czemu zachowują kompleksowe i zrównoważone proporcje wszystkich użytecznych substancji. Dzięki temu, że dostarczają organizmowi ogromnej ilości energii, są ulubionym przysmakiem sportowców. Oprócz znacznej wartości energetycznej, orzechy są wyjątkowym źródłem tłuszczu (61%) i białka (13%). Zastosowanie orzechów laskowych w kuchni jest różnorodne. Nadają się zmielone do lodów, owsianki, stołowych mieszanek owocowo-orzechowych, sałatek, musli, można z nich zrobić mleko orzechowe i są pyszne same w sobie. W naszej ofercie również znajdziesz nasze pyszne masło z orzechów laskowych. Wypróbuj witaminową, energetyczną, zdrową bombę tłuszczowo-białkową! A wszystko to w jakości BIO. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Orzechy laskowe BIO 500 g , Neonail volcano effect no. 4 proszek brokatowy do paznokci 2 gGRIZLY Nasiona Chia BIO 500 g Nasiona chia to nasiona szałwii hiszpańskiej (salvia hispanica). Ich nazwa wywodzi się od azteckiego "chian", co oznacza pełen oleju lub oleisty. W swoich czasach nasiona chia były jednym z 4 głównych i najważniejszych pokarmów Azteków, Tolteków i Majów. Znalazły się one w tej grupie razem z kukurydzą, fasolą i amarantusem. O znaczeniu nasion chia w życiu kultur Ameryki Łacińskiej świadczy fakt, że były one również wykorzystywane jako "uprawa rynkowa" (jako środki płatnicze). Był również podstawowym pożywieniem indiańskich wojowników podczas wypraw wojennych oraz posłańców i biegaczy, dla których stanowił doskonałe źródło składników odżywczych podczas uciążliwych podróży, które musieli odbyć w jak najkrótszym czasie. Do dziś na przykład nasiona chia są jednym z podstawowych produktów żywnościowych sportowców Ameryki Łacińskiej. W czasach historycznych w Ameryce Łacińskiej spożywano je, podobnie jak dzisiaj, same lub zmieszane ze zbożami, w napojach, zmielone na mąkę, ale także jako lekarstwo, olej (podstawa farb do ciała) lub jako środek do czczenia bogów. Nasiona chia mają doskonałe właściwości hydrofilowe, czyli dużą zdolność wiązania wody - 1 część nasion może zwiększyć swoją objętość nawet 12-krotnie (w postaci lekkiego żelu - taki też spożywają wspomniani indyjscy biegacze). Te hydrofilowe właściwości nasion chia pomagają zapewnić organizmowi większe nawodnienie (od wewnątrz), co jest bardzo ważne podczas uprawiania sportu i każdego zwiększonego wysiłku fizycznego. Składniki: 100% nasiona chia BIO * Klasyfikacja: Nasiona oleiste Gatunek: Salvia Hispanica Kraj pochodzenia: Meksyk, Paragwaj, Argentyna Okres przydatności do spożycia: co najmniej 10 miesięcy od zakupu Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz BIO sezamu. Niezwykle odżywcza roślina, znana od wieków, jest na nowo odkrywanym hitem. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Chia nasiona BIO 500 g , The body shop milk&honey mleczny proszek do kąpieli 250 gGRIZLY Cukier kokosowy BIO 500 g Klasyfikacja prawna : naturalny słodzik - naturalny cukier Skład : cukier kokosowy 100% BIO Instrukcja użycia : przeznaczona do bezpośredniego spożycia Może zawierać śladowe ilości glutenu. Przechowywanie : przechowywać w temperaturze do 20 ° C i wilgotności względnej do 60% Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Ten słodzik był używany w Azji Południowo-Wschodniej od tysięcy lat, ale dopiero niedawno pojawił się w naszym „cywilizowanym” świecie. Jest idealnym zamiennikiem cukru rafinowanego lub trzcinowego, który bardzo dobrze się rozpuszcza i dzięki temu doskonale nadaje się do wszelkich napojów - od herbaty po smoothie. Cukier kokosowy zawiera stosunkowo duże spektrum składników odżywczych. Najliczniej reprezentowane powinny być żelazo, cynk, wapń i potas, a następnie polifenole i krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Cukier kokosowy zawiera inulinę. To błonnik, który może spowalniać wchłanianie glukozy, co może tłumaczyć twierdzenie, że cukier kokosowy ma indeks glikemiczny 35. Cukier kokosowy to idealna alternatywa dla cukru rafinowanego czy trzcinowego. Cukier kokosowy ma niski indeks glikemiczny i możemy całkowicie zastąpić nim zwykły cukier. Osłodź swoje życie cukrem kokosowym. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Cukier kokosowy BIO 500 g , Neonail arielle effect proszek brokatowy do paznokci odcień classic 2 gGRIZLY Chipsy bananowe BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Suszone, słodzone owoce jednogatunkowe Składniki: Suszony banan *, olej kokosowy *, cukier trzcinowy * * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Filipiny Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz listę Jakość BIO - CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Pakowanie : próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Suszone kawałki bananów, które dzięki delikatnemu suszeniu nie tracą swojego smaku i zawartości składników odżywczych. To wspaniały poczęstunek dla Twoich gości. Suszone plasterki banana smażone na oleju kokosowym Banany są ręcznie zbierane i sortowane. Zawierają one wiele składników odżywczych, takich jak potas, magnez, wapń, żelazo, fosfor, cynk oraz błonnik. Są one doskonałym źródłem błyskawicznej energii i potasu. Suszone plastry banana w jakości BIO. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Chipsy bananowe BIO 500 g , Neonail arielle effect proszek brokatowy do paznokci odcień multicolor 2 gGRIZLY Jagody Goji BIO 500 g Dobroczynny wpływ tego owocu na organizm ludzki został przetestowany przez stulecia doświadczeń w tradycyjnej medycynie chińskiej, a mnisi tybetańscy wytwarzają nawet eliksir zdrowia i długowieczności z goji. Według metody ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) goji jest najbogatszym przeciwutleniaczem ze wszystkich roślin! Ponadto zawierają 18 rodzajów aminokwasów, w tym wszystkie osiem aminokwasów egzogennych (np. tryptofan lub izoleucyna), 21 pierwiastków śladowych (np. cynk, żelazo, miedź, wapń, selen, fosfor i german), które rzadko występują w żywności i działają przeciwko komórki rakowe) są jednym z najbogatszych źródeł karotenoidów spośród wszystkich znanych owoców na Ziemi (na co wskazuje ich jaskrawoczerwony kolor). Jeśli chodzi o beta-karoten, goji występuje częściej niż marchew. Zawierają również witaminy C, B1, B2, B6 i E. Jagody Goji to około 150 cm wysokości krzew o pomarańczowych owocach i rośnie w Azji Południowo-Wschodniej od stref podzwrotnikowych po Himalaje. Gleba, na której kwitnie na tym obszarze, jest szczególnie bogata w minerały, a wiele rzek i strumieni dostarcza również całej uprawie maksymalną ilość innych substancji, które są korzystne dla organizmu człowieka. Jagody Goji to między innymi: • 11 podstawowych i 22 śladowe minerały • liczne aminokwasy • 6 podstawowych witamin • 8 polisacharydów i 6 monosacharydów • 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych • beta-sitosterol i inne fitosterole • 5 karotenoidów • liczne pigmenty fenolowe (fenole) Minerały i witaminy zawarte w 100g goji: (Zalecane dzienne dawki podano w nawiasach). Potas: 1132mg (2000mg); Żelazo: 9 mg (14 mg); Cynk: 2 mg (10 mg); Wapń: 112 mg (800 mg), Selen: 50 µg (55 µg); Witamina B2: 1,3 mg (1,4 mg); Beta-karoten: 7 mg Sposób spożycia:mJagody Goji , podobnie jak rodzynki, można spożywać w postaci suszu, ale można go również dodawać do płatków zbożowych, jogurtu, ryżu, ciast czy koktajli owocowych. Jeśli nie lubisz suszonych owoców, 3 łyżeczki goji zalej 3/4 l gorącej wody, odstaw na 3 minuty i przecedź. Powstałą herbatę możesz na przykład słodzić miodem, a owoce agrestu możesz spożywać samodzielnie. Produkt BIO pod kontrolą: CZ-BIO-003 Zdecydowaliśmy się włączyć GOJI do jakości BIO ze względu na duże zapotrzebowanie na jakość organiczną. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g , Neonail glittery effect no. 03 proszek brokatowy do paznokci 2 gGRIZLY Plastry kokosowe BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone Składniki: plastry kokosa * 100% * BIO - CZ-BIO-001 produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Wietnam, Filipiny, Sri Lanka Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Chipsy kokosowe to jeden z wielu sposobów wykorzystania i spożycia miazgi z białego kokosa. Stanowią elegancką alternatywę dla wiórków kokosowych. Spraw, aby Twoje kulinarne kreacje były wyjątkowe dzięki delikatnym, puszystym plasterkom kokosa. Oprócz magnezu (którego zwykle mamy mało w naszej diecie) kokos zawiera także inne ważne dla układu mięśniowego i kości minerały, takie jak wapń i fosfor. Najwięcej składników odżywczych w kokosie stanowią tłuszcze, które stanowią jedną trzecią masy dojrzałego orzecha włoskiego. W sanskrycie, języku starożytnych Indii, drzewo kokosowe nazywane jest kalpa vriksha, co oznacza „drzewo, które daje wszystko, co niezbędne do życia”. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Chipsy kokosowe można spożywać wyłącznie lub w połączeniu z innymi składnikami, np. w mieszance orzechów i suszonych owoców. Elegancka alternatywa dla wiórków kokosowych. Spraw, aby Twoje kulinarne kreacje były wyjątkowe dzięki delikatnym, puszystym plasterkom kokosa. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Plastry kokosowe BIO 500 g , Neonail chrome flakes effect no. 02 proszek brokatowy do paznokci 0,5 gGRIZLY Soczewica zielona BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe Skład: Zielona soczewica * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Kanada, Rumunia Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym ,zielonym i żółtym) w regionie śródziemnomorskim i Azji Środkowej. Zielona soczewica zwana Puy pochodzi z Francji i jest doskonałym źródłem białka, błonnika, witamin i minerałów. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Ze wszystkich roślin strączkowych najwięcej żelaza zawiera soczewica, która wspomaga krążenie krwi i korzystnie wpływa na serce. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Nie trzeba go moczyć przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Gotuj krótko przez około 15 - 20 minut. W przeciwieństwie do czerwonej, brązowej i żółtej soczewicy, zielona soczewica zachowuje swój kształt i konsystencję nawet po ugotowaniu, dzięki czemu nadają się do sałatek, zup czy jako zdrowy dodatek, który nie tylko pięknie wygląda, ale też świetnie smakuje i jest zdrowy. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły Soczewica zielona o nazwie Puy pochodzą z Francji. Ma bardzo specyficzny ostry smak. Nie wymaga namaczania i zachowuje swój kształt nawet po ugotowaniu, dzięki czemu świetnie nadaje się do sałatek lub jako dodatek. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Soczewica zielona BIO 500 g , Neonail chrome flakes effect no. 1 proszek brokatowy do paznokci 0,5 gGRIZLY Kurkuma mielona BIO 100 g Klasyfikacja administracyjna: Przyprawy Skład: mielona kurkuma 100% Kraj pochodzenia : Indonezja, Indie, Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : torby na żywność Cechy i zalety: Ma wyraźny żółty kolor i łagodny korzenny smak. Kurkumina zawarta w kurkumie pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jest jednym z naturalnych przeciwutleniaczy. Działa przeciwzapalnie i korzystnie wpływa na trawienie, wątrobę, układ krążenia i oddechowy, stawy i kości. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Więcej na: https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/cesnek-lek-zivotabudic-i-afrodiziakum Zastosowanie: Kurkuma bardziej znamy z kuchni azjatyckiej, choć ostatnio w naszym kraju stała się popularna. Wchodzi w skład przypraw curry i innych mieszanek, którym nadaje niepowtarzalny żółty kolor i przyjemny aromat. Nadaje się do sosów, zup, również gotowanego ryżu. Kurkuma mielona ma delikatny, ostry smak i aromat. Stosowany jest głównie w kuchniach azjatyckich do sosów i ryżu. Może zmienić danie na piękny żółty. Dodatkowo ma bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Kurkuma mielona BIO 500 g , Eveline cosmetics i'm bio nawilżająca woda micelarna 500 mlGRIZLY Babka jajowata BIO 500 g Dobrze zbilansowana dieta z odpowiednią ilością błonnika stymuluje prawidłowe usuwanie niestrawionych resztek pokarmowych z naszego organizmu. Jest to szczególnie ważne, aby organizm mógł sprawnie funkcjonować i wchłaniać wszystkie niezbędne składniki odżywcze z pożywienia. Skład : babka jajowata (babka płesznik, babka jajowata, zmielone nasiona) Pomaga zwiększyć objętość stolca Prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego Prawidłowy poziom cholesterolu - poziom lipidów we krwi Prawidłowe funkcje przewodu pokarmowego i jelit Kraj pochodzenia : Indie Babka jajowata jest naturalnym rozpuszczalnym błonnikiem o czystości 99%, co stanowi najwyższą dostępną jakość, ponadto występuje w bardzo drobnej postaci, którą wystarczy wymieszać z wodą lub innymi napojami. Ma konsystencję drobnego proszku. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Babka jajowata BIO 500 g , Aēsop skin tea tree leaf proszek złuszczający 30 mlGRIZLY Fasola Mungo BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe Skład: fasola mung * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość Cechy i zalety: Fasola mung to nazwa nasiona rośliny zwanej złotą wigną. Ma swoje korzenie w Indiach i Chinach, gdzie jest powszechnym surowcem do tradycyjnych potraw. Najczęściej spotykamy inne rodzaje fasoli: biała mała i duża jumbo , czarna , podbite oko , czerwona , adzuki , pinto i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Przed gotowaniem fasolę należy namoczyć w wodzie przez co najmniej 2 godziny. Następnie wylej wodę, opłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez około 25 minut do miękkości. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Fasola mung jest również bardzo popularna jako kiełkująca, co dodatkowo zwiększy strawność wysokiej jakości białek roślinnych i wzbogaci nas o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Jest to typowa część kuchni indyjskiej i chińskiej. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Fasola mung to najmniejszy rodzaj fasoli. Mają oliwkowozielony kolor i smak przypominający zielony groszek. Są również bardzo popularne jako kiełki. Jest integralną częścią kuchni indyjskiej i chińskiej. Ciesz się nimi w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Fasola Mungo BIO 500 g , Alphanova baby bio mleczko oczyszczajace dla dzieci od urodzenia 500 mlGRIZLY Czarna fasola BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Chiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: W naszym kraju spotykamy głównie nasiona fasoli zwyczajnej, która jest uprawiana w wielu odmianach, ich nasiona różnią się kolorem, kształtem i wielkością. Najczęściej możemy znaleźć te inne rodzaje fasoli: białą małą i dużą jumbo , czarną , czerwoną , adzuki , pinto , mungo i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są one dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Posługiwać się: Przed gotowaniem fasolę należy namoczyć w wodzie na 10 - 12 godzin (przez noc). Następnie wylej wodę, przepłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez 90 minut lub 20 minut w szybkowarze. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: saturejk , kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek.Można też kiełkować fasolę, która dodatkowo zwiększa przyswajalność wysokiej jakości białek roślinnych i jest wzbogacona o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Czarna fasola ma błyszczący czarny kolor i gęstą mięsistą strukturę. Ma swoje korzenie w kuchni latynoamerykańskiej, a najbardziej znanym jest prawdopodobnie meksykańskie burrito. Ze względu na swój skład odżywczy stał się popularny nie tylko wśród wegetarian. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Czarna fasola BIO 500 g , Alphanova baby bio maść do przewijania dla dzieci od urodzenia 500 mlGRIZLY Soczewica brązowa BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Skład: Brązowa soczewica * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Turcja, Kanada Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym ,zielonym i żółtym) w regionie śródziemnomorskim i Azji Środkowej. Jest bogaty w białka, które stanowią 20% wartości odżywczej. Jest to jedna z roślin posiadająca źródło wysokiej jakości węglowodanów, które długo się sycą. Nie zawiera glutenu i jest popularny również wśród wegetarian i wegan. Jest także źródłem składników mineralnych (wapń, fosfor, żelazo) oraz witamin (A, B, C i E). Kwas foliowy i żelazo w soczewce zapobiegają anemii. Skórka jest brązowa i doskonale nadaje się do kiełkowania, szczególnie w miesiącach zimowych jest wdzięcznym źródłem świeżych witamin i enzymów. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Nie trzeba go moczyć przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Gotuj krótko przez około 15 - 20 minut. Brązowa soczewica rozkłada się podczas gotowania, dzięki czemu idealnie nadaje się na przykład do zup lub wegetariańskich burgerów. Możesz również zrobić naleśniki, owsiankę lub wymieszać je ze zbożami, takimi jak kasza bulgur lub komosa ryżowa, dodać warzywa lub ulubiony ser. Nawet ze zwykłymi soczewkami można stworzyć niezwykłe gadżety. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Soczewica brązowa to rośliny strączkowe o wysokiej zawartości białka, węglowodanów i witamin oraz niskiej zawartości tłuszczów. Jest to typowy typ soczewki najczęściej spotykany w czeskich gospodarstwach domowych. Smak soczewki jest ziemisty i orzechowy. Skórka jest brązowa i bardzo dobrze nadaje się do kiełkowania. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Soczewica brązowa BIO 500 g , Soaphoria royal tooth serum królewski proszek dentystyczny do zębów 50 mlGRIZLY Mango Suszone Plastry BIO 500 g Suszone mango w plastrach świetnie sprawdza się jako przekąska dla dzieci i dorosłych. Jest bardzo miękki i świetnie smakuje. Ciesz się nim sam, udekoruj ulubioną owsiankę lub deser. Plastry pokrojone na mniejsze kawałki dodaj do domowej granoli lub ciasta podczas pieczenia ciast. Mango zachwyci Cię nie tylko przyjemnym smakiem, ale także zawartością witamin i minerałów. Znajdziesz m.in. potas, cynk, witaminy A, B, C oraz beta-karoten. W suszonych owocach naturalne cukry mogą krystalizować i tworzyć na nich powłokę. Ten naturalny proces nie obniża jakości owoców, wręcz przeciwnie, jest to znak, że nie zostały one poddane obróbce chemicznej. Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe Składniki: Mango * 100%. * = produkt rolnictwa ekologicznego. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, orzechów, sezamu i siarczynów. Kraj pochodzenia: Afryka Zachodnia Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Pakowanie: Opakowania PP wielokrotnego zamykania lub ewakuowane w opakowania PP (ewakuacja może nastąpić podczas transportu, co nie wpływa na jakość) Wzbogać swoją dietę o ekologiczne plastry mango. Szybka przekąska, która doda energii i zadowoli kubki smakowe. Wykonane bez dodatku cukru. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mango Suszone Plastry BIO 500 g , Frosch bio-spirit multi-surface cleaner uniwersalny żel oczyszczający w sprayu eco 500 mlGRIZLY Suszone mleko kokosowe BIO 500 g Suszone mleko kokosowe w jakości BIO pochodzi ze Sri Lanki i znajdzie szerokie zastosowanie w Twojej kuchni. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnego mleka krowiego. Możesz je używać zarówno do przygotowywania zimnych lub gorących potraw, jak i napojów. Samo przygotowanie suszonego mleka kokosowego jest bardzo proste – wystarczy rozmieszać kilka łyżeczek proszku w około 200 ml gorącej wody. Ilość proszku zależy od Ciebie. Jeśli chcesz przygotować tradycyjne mleko kokosowe, użyj mniej proszku, natomiast jeśli pragniesz uzyskać śmietankę kokosową, dodaj więcej proszku do wody. Suszone mleko kokosowe łatwo się przechowuje i jest doskonałym pomocnikiem w kuchni, szczególnie jeśli często podróżujesz. Dlaczego warto wybrać GRIZLY suszone mleko kokosowe: ✅ alternatywa dla tradycyjnego mleka krowiego ✅ pochodzi ze Sri Lanki ✅ jakość BIO ✅ idealne na podróże Do czego używać mleka kokosowego? Jak już wspomnieliśmy, mleko kokosowe świetnie zastępuje tradycyjne mleko krowie. Możesz je więc dodać do owsianek, deserów lub zup, którym nada nowy, wyjątkowy smak. Jeśli lubisz gotować, na pewno często użyjesz mleka kokosowego do przygotowywania potraw z kuchni azjatyckiej. Takie tajskie curry nie obejdzie się bez niego. Czy wiesz, że... ...produkty ekologiczne zawsze przechodzą system kontroli i certyfikacji, który zapewnia ich jakość i umożliwia im noszenie tego oznaczenia? Ich jakość BIO docenią przede wszystkim osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem gospodarowania. Składniki: mleko kokosowe* 85 %, maltodekstryna z tapioki* 15 % *produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Sri Lanka Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: zamykane opakowanie Suszone mleko kokosowe w jakości BIO znajdzie szerokie zastosowanie w Twojej kuchni. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnego mleka krowiego. Możesz je wypróbować samo w sobie, lub wykorzystać do gotowania i pieczenia. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Suszone mleko kokosowe BIO 500 g , Jeanne en provence bio almond szampon organiczny w jakości bio dla kobiet 75 gGRIZLY Ostropest plamisty zmiażdżony BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Superfood Skład : Nasiona ostropestu plamistego * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Republika Czeska Przechowywanie : przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Ostropest plamisty znany jest z regeneracyjnego działania na wątrobę. Obecnie używamy tylko owoców - nasion. W przeszłości używano również liści i korzeni. Ostropest plamisty kojarzony jest obecnie ze znaczącym pozytywnym wpływem na nasz organizm. Przyczynia się do prawidłowego trawienia i pracy wątroby, działa oczyszczająco. Jest przeciwutleniaczem, dzięki czemu przyczynia się do naturalnej ochrony organizmu przed wpływami zewnętrznymi. Utrzymuje zdrowy poziom cukru we krwi i może chronić komórki i tkanki przed uszkodzeniami oksydacyjnymi. Wspiera normalną pracę serca i naturalne mechanizmy obronne. Produkty z niej pochodzące mogą być stosowane zarówno profilaktycznie, jak i wspomagająco w walce z wieloma chorobami. Zastosowanie : Rozdrobnione nasiona ostropestu nadają się do bezpośredniego spożycia, przygotowania herbaty lub możemy je dodać do jogurtu, twarogu. Rozdrobnione owoce ostropestu nadają się do bezpośredniego spożycia, przygotowania herbaty lub dodania do jogurtu lub twarogu. Mają wyjątkowe działanie regeneracyjne na wątrobę. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Ostropest plamisty zmiażdżony BIO 500 g , Jeanne en provence bio apple szampon organiczny w jakości bio dla kobiet 75 gGRIZLY Soczewica czarne Beluga BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Skład: czarne soczewki Beluga * 100% CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Kanada Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym , zielonym i żółtym) w rejonie Morza Śródziemnego i Azji Środkowej. Czarna soczewica Beluga wygląda trochę jak kawior dzięki swoim małym czarnym ziarnom, dlatego otrzymała swoją nazwę (według kawioru Beluga). Jest doskonałym źródłem białka, ale także błonnika, witamin i minerałów o niskiej zawartości tłuszczu. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Ze wszystkich roślin strączkowych najwięcej żelaza zawiera soczewica, która wspomaga krążenie krwi i korzystnie wpływa na serce. Jest bardzo lekkostrawny, nie powoduje wzdęć. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Możemy go namoczyć przez 2 godziny, a następnie skrócić czas gotowania do 10 minut, bez namaczania gotujemy zwykłe 20 minut. Zalecamy polanie wodą i wypłukanie soczewki. W przeciwieństwie do czerwonej, brązowej i żółtej soczewicy, czarna soczewica zachowuje swój kształt i konsystencję nawet po ugotowaniu, dlatego świetnie nadaje się do sałatek, zup lub jako zdrowy dodatek. Wygląda naprawdę luksusowo, zamiast kawioru nadaje się również do ozdabiania kanapek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Drobne czarne ziarna soczewicy Beluga wyglądają trochę jak kawior, więc swoją nazwę zawdzięcza kawiorowi Beluga. Ma delikatny orzechowy smak, doskonale trzyma swój kształt i luksusowo zdobi każdy talerz, czy to w postaci sałatki, czy zdrowego dodatku. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Soczewica czarne Beluga BIO 500 g , Nuxe bio organic mydło odżywcze 100 gGRIZLY Soczewica czerwona, obrana BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Składniki: obrana czerwona soczewica * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Turcja Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym , zielonym i żółtym) w rejonie Morza Śródziemnego i Azji Środkowej. Soczewica czerwona jest źródłem kwasu foliowego, żelaza, fosforu, cynku, witaminy B6 i błonnika. Ze wszystkich rodzajów soczewicy jest najlepiej przyswajalna przy zachowaniu wysokiej zawartości białka, dlatego nadaje się również dla małych dzieci i matek karmiących. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Ze wszystkich roślin strączkowych najwięcej żelaza zawiera soczewica, która wspomaga krążenie krwi i korzystnie wpływa na serce. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Zwykle stosowany do zup i pikantnych przystawek, past do smarowania lub jako papkowaty dodatek. Świetnie smakuje w połączeniu ze zbożami, takimi jak ryż czy komosa ryżowa. Jest integralną częścią słynnego indyjskiego dhal , ale także innych ciekawych przysmaków. Dzięki zawartości białka, minerałów i witamin z pewnością docenisz każdą potrawę, do której dodasz czerwoną soczewicę. Sposób przygotowania : Łatwe i szybkie przygotowanie. Nie ma potrzeby namaczania przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Jest również gotowany krótko przez około 15-20 minut. Uważaj, ma tendencję do rozpadu i zmiany koloru na żółty, sól dopiero po ugotowaniu. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Obrana czerwona soczewica jest w rzeczywistości koloru pomarańczowego, a po ugotowaniu zaskakująco żółknie. Nie ma to jednak wpływu na jego skład odżywczy. Ponadto jest najlepiej przyswajalna ze wszystkich roślin strączkowych i polecana jest także małym dzieciom i matkom karmiącym. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Czerwona soczewica, obrana BIO 500 g , Neonail swarovski crystal ss5 crystal silver shadow proszek brokatowy do paznokci 50 szt.GRIZLY Fasola czerwona Kidney BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe Skład: czerwona fasola Kidney * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Chiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: W naszym kraju spotykamy głównie nasiona fasoli zwyczajnej, która jest uprawiana w wielu odmianach, ich nasiona różnią się kolorem, kształtem i wielkością. Najczęściej możemy spotkać fasolę tego typu: białą małą i dużą jumbo , czarną , czarną , czerwoną , adzuki , pinto , mungo i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Fasolę przed gotowaniem moczyć w wodzie na 10 - 12 godzin (przez noc). Następnie wylej wodę, przepłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez 80-90 minut lub 20 minut w szybkowarze. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Fasola może również kiełkować, co dodatkowo zwiększy przyswajalność wysokiej jakości białek roślinnych i wzbogaci nas o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Fasola jest większa, ma kolor od czerwonego do brązowego, a po ugotowaniu do miękkości nabiera lekko słodkiego smaku. Szczególnie popularne są wśród wielbicieli kuchni meksykańskiej, na przykład Chilli con carne. Ciesz się tym z jakością organiczną. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Fasola czerwona Kidney BIO 500 g , Alphanova baby bio żel do mycia i szampon dla mężczyzn 3 w 1 500 mlGRIZLY Suszone morele, bezsiarkowe BIO BIO 500 g Kraj pochodzenia: Turcja Skład: bezsiarkowe morele BIO * Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz wykaz BIO. * CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Opakowanie: próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Suszone morele zawierają dużo żelaza, potasu, magnezu, prowitaminy A i błonnika. Suszone morele, dzięki zawartości prowitaminy A, pomagają w anemii, zwiększają odporność na infekcje, a także są polecane przy zapaleniu zatok i egzemie. Morele są również korzystne dla układu nerwowego i pomagają w przypadku zmęczenia. W suszonych owocach naturalne cukry mogą się krystalizować i tworzyć powłokę. Ten naturalny proces nie obniża jakości owoców, ale świadczy o tym, że nie zostały one poddane obróbce chemicznej. Śliwki mogą zawierać kawałki pestek lub całe pestki. Suszone morele zawierają dużo żelaza, potasu, magnezu, prowitaminy A i błonnika. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Morele suszone bezsiarkowe BIO 500 g , Klorane cupuaçu bio fleur d'hibiscus mydło 100 gGRIZLY Kakao w proszku BIO 250 g Klasyfikacja administracyjna: ziarna kakaowe Skład: proszek kakaowy * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Dominikana, Peru, Afryka, Holandia Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Proszek jest wytwarzany z prażonych ziaren kakaowych o zawartości tłuszczu 10-12%. Nie jest alkalizowany. Proszek kakaowy jest wytwarzany z nasion owoców drzewa kakaowego (Theobroma Cacao lub potrawa bogów). Drzewa kakaowe były uprawiane w starożytnych Aztekach i Majach, dziś są uprawiane w tropikach na całym świecie. Proszek z ziaren kakaowych dostarcza organizmowi magnezu, wapnia, żelaza, potasu, miedzi, cynku i manganu, a także witamin z grupy B, witaminy C i E. Nieprażone kakao jest najbogatszym w naturze źródłem organicznej siarki. Znajdziemy również neuroprzekaźniki - dopaminę, serotoninę, argininę i anandamid - substancje oddziałujące na układ nerwowy. Wreszcie docenisz dużą ilość przeciwutleniaczy. Ważne jest, aby wspomnieć, że jest to proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Do pieczenia można użyć kakao w proszku, można go dodać do smoothie, jogurtu lub mleka roślinnego. BIO Kakao w proszku jest źródłem magnezu i innych minerałów, takich jak żelazo, cynk, miedź, potas. Zawiera również witaminy, błonnik i szeroką gamę przeciwutleniaczy. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Kakao w proszku BIO 250 g , Hipp babysanft bio balsam do ust 4,8 gGRIZLY Młody jęczmień - proszek BIO 250 g Klasyfikacja administracyjna: Superfood Składniki: proszek z młodego jęczmienia * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: UE Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Proszek pozyskiwany jest ze świeżego zielonego jęczmienia i zawiera dużą ilość ważnych substancji, dzięki czemu jest naturalnym źródłem składników odżywczych i fitoskładników. Maksymalne zachowanie składników odżywczych w certyfikowanej jakości BIO. Proszek pozyskiwany jest ze świeżego zielonego jęczmienia i zawiera dużą ilość ważnych substancji, dzięki czemu jest naturalnym źródłem składników odżywczych i fitoskładników. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Młody jęczmień - proszek BIO 250 gGRIZLY Spirulina w proszku BIO 250 g Spirulina to zielono-niebieska alga, która występuje głównie w jeziorach obszarów tropikalnych i subtropikalnych oraz w rzekach. Jest bardzo bogata w wysokiej jakości białka. Spirulina to świetny detoksykator, źródło beta-karotenów, witamin, przeciwutleniaczy i szeregu bardzo dobroczynnych substancji. Spirulina od Iswari jest w łatwo przyswajalnej formie proszku i smakuje podobnie do innych alg. Dlatego może być stosowany w sałatkach, zupach, kuskusie, risotto, guacamole, ryżu (sushi) itp. Świetny detoksykator Niezwykle wysoka zawartość wysokiej jakości białka Bogate źródło przeciwutleniaczy, beta-karotenów i witamin Zwiększa odporność Produkt został przebadany w europejskim laboratorium na obecność metali ciężkich, pestycydów oraz na zanieczyszczenie przez kultury mikrobiologiczne i drożdże. Spirulina to jedna z najstarszych form życia na Ziemi. Jako część menu była już znana niektórym starożytnym kulturom. Na przykład. dla mieszkańców dzisiejszego Meksyku od tysiącleci jest głównym źródłem wysokiej jakości białka. Wiadomo, że Aztekowie spożywali go razem z kakao przed przybyciem Hiszpanów. Skład: 100% organiczna spirulina (proszek) Uwaga: Regularne spożywanie spiruliny nie jest wskazane dla kobiet w ciąży i karmiących, ponieważ toksyczne substancje są wydalane m.in. z płynami ustrojowymi, m.in. mleko matki! Kraj pochodzenia: Chiny. Spirulina to zielono-niebieska alga, która występuje głównie w jeziorach obszarów tropikalnych i subtropikalnych oraz w rzekach. Jest bardzo bogata w wysokiej jakości białka. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Spirulina w proszku BIO 250 gGRIZLY Chlorella w proszku BIO 250 g Właściwości i zalety: Chlorella to alga słodkowodna, która jest bogata głównie w chlorofil, ale także w witaminy, minerały, a także jest źródłem białka. Zawiera witaminy A, B1, B2, B6, magnez, wapń i żelazo. Chlorella kojarzy się głównie z detoksykacją naszego organizmu, którą można wykorzystać do oczyszczenia go z metali ciężkich i toksyn. Sposób użycia: 1 łyżeczkę wymieszać z odpowiednią ilością płynu, najlepiej w wodzie. Jeśli to możliwe, użyj do mieszania niemetalowego materiału (łyżka plastikowa lub drewniana, plastikowe mieszadełko). Zalecamy zacząć od mniejszej ilości na początku i stopniowo zwiększać dawkę, w zależności od tego, jak organizm zareaguje na ilość. Wypróbuj również tabletki GRIZLY Chlorella BIO, które szczególnie docenisz w podróży lub gdy forma pudru Ci nie odpowiada. Klasyfikacja administracyjna: Superfood. Składniki: Chlorella* 100%. * CZ-BIO-002 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Chiny. Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Pakowanie: Opakowania PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe w opakowaniach PP (w czasie transportu może dojść do ewakuacji, co nie wpływa na jakość). Zdjęcie ma charakter poglądowy, w niedalekiej przyszłości zastąpimy je prawdziwym. Wysoce skuteczne algi detoksykacyjne chlorella to magazyn zdrowych substancji. Posiada wysoką zawartość chlorofilu i minerałów. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Chlorella w proszku BIO 250 gGRIZLY Woda kokosowa w proszku BIO 250 g Wymieszaj drobny proszek w wodzie, a otrzymasz doskonały napój o smaku kokosa. Uzupełnisz płyny i elektrolity po intensywnym wysiłku fizycznym, a nawet podczas picia w ciągu dnia. Woda kokosowa w proszku zawiera potas, sód i wapń, jest całkowicie beztłuszczowa. Łatwo się rozpuszcza, a do produkcji wykorzystywane są starannie wyselekcjonowane orzechy kokosowe najwyższej jakości. Klasyfikacja administracyjna: Mieszanka napojów Składniki: Woda kokosowa*90%, maltodekstryna ze skrobi z tapioki*10%. * CZ-BIO-002 produkt rolnictwa ekologicznego Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej w ciemnym i suchym miejscu w hermetycznym pojemniku, aby zapobiec zamoczeniu produktu. Kraj producenta: Wietnam Pakowanie: Opakowania PP do wielokrotnego zamykania lub ewakuacji w opakowaniach PP (ewakuacja może nastąpić podczas transportu, co nie wpływa na jakość). Możesz użyć wody kokosowej w proszku do przygotowania napoju lub w płatkach zbożowych lub smoothie. Ma przyjemnie słodki smak, zawiera potas, sód i wapń. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Woda kokosowa w proszku BIO 250 gMieszkańcy Ekwadoru tak bardzo lubią swoje kakao, że uważają je za symbol swojego kraju. A mają ku temu ważne powody. Ekwadorskie krzewy kawowca rosną w wyjątkowym ekosystemie dorzecza Amazonki, co przekłada się na unikalny smak ich owoców, a ponadto zapewniają małym społecznościom godne życie. Czym Was oczarują? Delikatnym zapachem i zaskakująco intensywnym smakiem. Proszek kakaowy z Ekwadoru wyniesie każdy napój lub potrawę na boskie manu. (manucafe.pl)
Podobne produkty jak PROSZEK KAKAOWY – EKWADOR (22/24), 50gMieszkańcy Ekwadoru tak bardzo lubią swoje kakao, że uważają je za symbol swojego kraju. A mają ku temu ważne powody. Ekwadorskie krzewy kawowca rosną w wyjątkowym ekosystemie dorzecza Amazonki, co przekłada się na unikalny smak ich owoców, a ponadto zapewniają małym społecznościom godne życie. Czym Was oczarują? Delikatnym zapachem i zaskakująco intensywnym smakiem. Proszek kakaowy z Ekwadoru wyniesie każdy napój lub potrawę na boskie manu. (manucafe.pl)
Podobne produkty jak PROSZEK KAKAOWY – EKWADOR (22/24), 100gMieszkańcy Ekwadoru tak bardzo lubią swoje kakao, że uważają je za symbol swojego kraju. A mają ku temu ważne powody. Ekwadorskie krzewy kawowca rosną w wyjątkowym ekosystemie dorzecza Amazonki, co przekłada się na unikalny smak ich owoców, a ponadto zapewniają małym społecznościom godne życie. Czym Was oczarują? Delikatnym zapachem i zaskakująco intensywnym smakiem. Proszek kakaowy z Ekwadoru wyniesie każdy napój lub potrawę na boskie manu. (manucafe.pl)
Podobne produkty jak PROSZEK KAKAOWY – EKWADOR (22/24), 250gMieszkańcy Ekwadoru tak bardzo lubią swoje kakao, że uważają je za symbol swojego kraju. A mają ku temu ważne powody. Ekwadorskie krzewy kawowca rosną w wyjątkowym ekosystemie dorzecza Amazonki, co przekłada się na unikalny smak ich owoców, a ponadto zapewniają małym społecznościom godne życie. Czym Was oczarują? Delikatnym zapachem i zaskakująco intensywnym smakiem. Proszek kakaowy z Ekwadoru wyniesie każdy napój lub potrawę na boskie manu. (manucafe.pl)
Podobne produkty jak PROSZEK KAKAOWY – EKWADOR (22/24), 500gMieszkańcy Ekwadoru tak bardzo lubią swoje kakao, że uważają je za symbol swojego kraju. A mają ku temu ważne powody. Ekwadorskie krzewy kawowca rosną w wyjątkowym ekosystemie dorzecza Amazonki, co przekłada się na unikalny smak ich owoców, a ponadto zapewniają małym społecznościom godne życie. Czym Was oczarują? Delikatnym zapachem i zaskakująco intensywnym smakiem. Proszek kakaowy z Ekwadoru wyniesie każdy napój lub potrawę na boskie manu. (manucafe.pl)
Podobne produkty jak PROSZEK KAKAOWY – EKWADOR (22/24), 1000gGRIZLY Kakaowa masa 100% 250 g Kakaowa masa to nic innego jak 100% gorzka czekolada. To nie przypadek, że jest to podstawowy składnik w produkcji wysokiej jakości czekolady – im więcej procent masy kakaowej zawiera czekolada, tym bardziej gorzki jest jej smak. Masa kakaowa powstaje przez zmielenie starannie wyselekcjonowanej mieszanki ziaren kakaowca, które rosną w Ameryce Środkowej i Południowej oraz na Madagaskarze. Zawiera aż 54% masła kakaowego i wyróżnia się wyrazistym smakiem. Masę kakaową możecie oczywiście spróbować bez dodatków, ale doskonałym pomysłem jest jej dodanie do jogurtów, płatków owsianych, słodkich deserów lub ciast. Dlaczego warto wybrać Kakaową masę 100% GRIZLY: ✅ doskonała do gotowania i pieczenia ✅ można ją wykorzystać do przygotowania własnej domowej czekolady ✅ urozmaici zdrowe śniadania – pasuje do musli, płatków owsianych lub jogurtu RADA GRIZLY ⬇️ Jeśli lubicie eksperymentować w kuchni, spróbujcie przygotować własną gorzką czekoladę! Będziecie potrzebować tylko masła kakaowego, naturalnego słodzika (na przykład trzcinowego cukru) i wspomnianej kakaowej masy. Pamiętajcie, że im więcej masła kakaowego użyjesz, tym czekolada będzie bardziej delikatna i płynna. To zależy od Was i Waszego gustu, jak poeksperymentujecie z proporcjami suchej masy kakaowej i cukru. Polecamy dostosować proporcje do tego, ile procent masy kakowej miałaby według Was mieć końcowa czekolada. Trzymamy kciuki, aby Wasze czekoladowe eksperymenty się udały! Składniki: kakaowa masa 100% Pochodzenie: Włochy Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze maks. 18°C. Kakaowa masa to właściwie 100% gorzka czekolada. Powstaje przez zmielenie starannie wyselekcjonowanej mieszanki ziaren kakaowca, które rosną w Ameryce Środkowej i Południowej oraz na Madagaskarze, i wyróżnia się wyrazistym smakiem. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Kakaowa masa 100% 250 gGRIZLY Olej kokosowy Virgin BIO 500 ml Klasyfikacja administracyjna : olej kokosowy z pierwszego tłoczenia Składniki : olej kokosowy tłoczony na zimno 100% Kraj pochodzenia : Filipiny Opakowanie : Wkręcane plastikowe pudełko zabezpieczone folią aluminiową i białą pokrywą Stosować do pieczenia lub do celów kosmetycznych. Przechowywanie : przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu Olej kokosowy uważany jest za zdrowy tłuszcz roślinny, który można stosować do gotowania, pieczenia lub nakładać bezpośrednio na skórę i włosy. Olejek jest bogaty w kwasy tłuszczowe średniej długości, rodzaj tłuszczów nasyconych. Organizm łatwo przekształca je w energię i nie magazynuje ich w tłuszczach. W kwasach tłuszczowych kokosa dominuje kwas laurynowy. Nasz olej kokosowy jest RAW, BIO, w 100% naturalny i tłoczony na zimno. Użycie : Do gotowania : Temperatura palenia się oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia wynosi 177 °. Tolerując wysokie temperatury, olej staje się wszechstronnym pomocnikiem w kuchni. Możesz na nim gotować, piec, a nawet smażyć. Zastąp masło i inne oleje olejem kokosowym w proporcji 1: 1. Do odżywiania włosów : stwórz własną kokosową maskę do włosów, rozpuszczając łyżeczkę olejku w dłoniach. Delikatnie wmasuj olejek palcami na całej długości włosów, a szczególnie na końcówkach. Owinąć włosy czepkiem i pozostawić na 30 minut. Następnie dokładnie umyj włosy szamponem. Dla nawilżenia skóry : olej kokosowy jest również doskonałym środkiem nawilżającym. Jest łatwy w użyciu, wystarczy wetrzeć go między palce i niewielką ilość wmasować w skórę ciała lub twarzy. Może być również stosowany jako w 100% naturalny środek do demakijażu - usuwa również wodoodporny tusz do rzęs. Więcej ciekawych informacji o oleju kokosowym, jego pochodzeniu, właściwościach, zaletach i podstawowych gatunkach przeczytasz na naszym niedźwiedzim blogu. Olejek można używać w kuchniach gorących i zimnych i nadaje się do smażenia. Olej jest surowy i jest wytwarzany metodą tłoczenia na zimno. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Olej kokosowy Virgin BIO 500 mlCountry Life Amarantus BIO 500 g Ziarno amarantusa zawiera białko, błonnik, jest dobrym źródłem minerałów (zwłaszcza żelaza, wapnia i magnezu), witamin i zdrowych tłuszczów roślinnych. Amarantus można dodawać do dań zbożowych w celu poprawy ich wartości odżywczych. Jest naturalnie bezglutenowy. Z amarantusa można np. przyrządzić risotto lub faszerowaną paprykę. W takim przypadku zawsze najlepiej łączyć go z ryżem lub innym zbożem, w proporcji około 1 części amarantusa na 4 części innego zboża. Składniki: Amarantus* *produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego Alergeny : może zawierać śladowe ilości glutenu. Przechowywanie : Przechowywać w temperaturze do 25 ° C i wilgotności względnej do 70%. Klasyfikacja : Amarantus Sposób przygotowania: Wypłukany amarantus gotować w dwukrotnej ilości wody przez około 30 minut i pozostawić chwilę pod przykryciem. Ziarno amarantusa zawiera białko, błonnik, jest dobrym źródłem minerałów, witamin i zdrowych tłuszczów roślinnych. Dobrze komponuje się z risotto, gotuje się 30 minut. (grizly.pl)
Podobne produkty jak Country Life Amarantus BIO 500 gGRIZLY Mango liofilizowany proszek 50 g Właściwości i korzyści : Mango rośnie w pasie tropikalnym i ma wiele odmian. Miąższ jest zawsze żółty, ma duży płaski pestkę i może smakować jak brzoskwinia. Ma wysoką zawartość potasu, witaminy E i C, beta-karotenu, a także niektórych witamin z grupy B. Gdy zostanie rozgnieciony na proszek z mango, od razu masz wiele możliwości, jak sobie z nim poradzić. Liofilizacja to suszenie w głębokim zamrożeniu pod bardzo niskim ciśnieniem. Owoce liofilizowane w maksymalnym stopniu zachowują swoją oryginalną konsystencję, aromat oraz wszystkie zawarte w owocach minerały i witaminy. Sposób użycia: Miąższ z mango spożywaj w połączeniu z jogurtem jako słodką przekąskę lub dodaj do porannej owsianki lub domowej lemoniady. Nie bój się używać go podczas pieczenia, czy to w body, kremach czy do dekoracji. Klasyfikacja administracyjna: Owoce liofilizowane Składniki: Liofilizowane mango 100% Kraj pochodzenia: Peru Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Zawsze dokładnie zamykaj torbę. Opakowanie: Wielokrotnie zamykana plastikowa torba spożywcza. Liofilizowane mango GRIZLY jest pełne witamin i minerałów. W postaci proszku ma wiele zastosowań w kuchni. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mango liofilizowany proszek 50 gGRIZLY Truskawki liofilizowane proszek 50 g Cechy i zalety: dzięki delikatnemu procesowi liofilizacji liofilizowane truskawki GRIZLY zachowują wszystkie witaminy i składniki odżywcze świeżych truskawek. Są bogatym źródłem witaminy C, a dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu i wysokiej zawartości błonnika mogą być spożywane nawet przez diabetyków. Truskawki są kruszone na drobny proszek i małe kawałki, a ich zastosowanie w kuchni jest bardzo szerokie. Liofilizacja to suszenie w głębokim zamrożeniu pod bardzo niskim ciśnieniem. Owoce liofilizowane w maksymalnym stopniu zachowują swoją oryginalną konsystencję, aromat oraz wszystkie zawarte w owocach minerały i witaminy. Zastosowanie: Liofilizowane truskawki w proszku i frakcje nadają się do wypieków, jogurtów, owsianek, smoothie i białek. Klasyfikacja administracyjna: Owoce liofilizowane Składniki: Liofilizowane truskawki 100% Kraj pochodzenia: Polska Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Zawsze dokładnie zamykaj torbę. Opakowanie: Wielokrotnie zamykana plastikowa torba spożywcza. Truskawki liofilizowane GRIZLY to przysmak pełen witamin i składników odżywczych. W formie truskawkowego proszku świetnie sprawdzają się jako dodatek do owsianek, smoothie czy wypieków. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Truskawki liofilizowane proszek 50 gCountry Life Kasza jaglana BIO 500 g Kasza jaglana jest wytwarzana z prosa poprzez usunięcie łuski nasion z ziarna. Jest bogatym źródłem węglowodanów, ale także białek i tłuszczów. Zawiera więcej tłuszczu niż inne zboża (z wyjątkiem owsa). Duża część z nich to nienasycone kwasy tłuszczowe. Kasza jaglana jest bogata w magnez, żelazo i kwas krzemowy. Spośród witamin najbardziej reprezentowane są witaminy B1, B2 i PP. Zawiera również wapń i magnez. Składniki: kasza jaglana* 100%. *produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego Sposób przygotowania : Wypłukaną kaszę jaglaną gotować w dwukrotnej ilości wody przez około 15 minut. Klasyfikacja: Produkt przemiału zbożowego - zboża przeznaczone do bezpośredniego spożycia Kasza jaglana jest lekkostrawna, pożywna, bardzo smaczna i naturalnie bezglutenowa. Ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. (grizly.pl)
Podobne produkty jak Country Life Kasza jaglana BIO 500 gEchosline Karbon, 500 g, Rozjaśniacze do włosów dla kobiet, Preparat Echosline Karbon skutecznie odbarwia (rozjaśnia) włosy, usuwając z nich ciemny pigment. Właściwości: zapewnia równomierne rozjaśnienie neutralizuje nienaturalny żółty odcień Sposób użycia: Postępuj zgodnie z załączoną instrukcją. Aby zrobić mieszankę, należy użyć dodatkowej emulsji aktywacyjnej (aktywatora), która nie wchodzi w skład opakowania. Tylko do profesjonalnego użytku. (notino.pl)
Podobne produkty jak Echosline Karbon rozjaśniacz w proszku 500 gCountry Life Karob mielony jasny BIO 500 g Dzięki delikatnej konsystencji nie wymaga nawet dodawania dużej ilości tłuszczu (powszechnego przy produkcji czekolady). Pochodzi z drzewa, które rośnie głównie na Bliskim Wschodzie, gdzie rośnie od co najmniej 4000 lat. Karob zawiera 8% białka, dużą ilość naturalnego cukru (ok. 46%), witaminy z grupy B, minerały - wapń, magnez, potas oraz pierwiastki śladowe - żelazo, mangan, chrom, miedź. Jeśli porównamy go z kakao, ma trzykrotnie wyższą zawartość wapnia, o jedną trzecią mniej kalorii i siedemnaście razy mniej tłuszczu! Chleb świętojański jest bogatym źródłem błonnika pektynowego. Składniki: proszek karobowy jasny*. *produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego Instrukcja przygotowania: W przepisach można go użyć zamiast kakao i czekolady. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze do 25 ° C i wilgotności względnej do 70%. Country Life Jasny proszek karobowy BIO 500 g - znany również jako mączka chleba świętojańskiego. Karob to doskonała, smaczna i zdrowa alternatywa dla kakao. Ze względu na naturalnie słodki smak, nie wymaga wzbogacania cukrem. (grizly.pl)
Podobne produkty jak Country Life Karob mielony jasny BIO 500 gCountry Life Karob mielony ciemny BIO 500 g Użycie : pieczenie - wszędzie tam, gdzie podczas pieczenia użyjesz kakao, możesz zamienić karobem desery bez pieczenia pasty owsianka - zamiast kakao możesz użyć karobu jako dodatek do owsianki kulki karobowe - wymieszaj 100 g orzechów nerkowca, 50 g suszonych moreli, 60 g daktyli, 40 g obranych nasion konopi, 1 łyżeczka organicznej skórki pomarańczowej, 2 łyżki ekologicznego soku pomarańczowego, 2 łyżki oleju kokosowego i 2 łyżki mielonego karobu, uformuj w kulki, obtocz w karobie Karob (mączka chleba świętojańskiego) to smaczna alternatywa dla kakao. Pochodzi z drzewa zwanego Szarańczyn strąkowy, które rośnie głównie na Bliskim Wschodzie. Rośnie tam od co najmniej 4000 lat. Ze względu na naturalnie słodki smak, chleb świętojański nie wymaga wzbogacania cukrem. Dzięki delikatnej konsystencji nie trzeba nawet dodawać dużej ilości tłuszczu, co jest powszechne przy produkcji czekolady. Składniki: proszek z ciemnego karobu* 100%. *produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego Country Life Karob mielony ciemny BIO 500 g - znany również jako mączka chleba świętojańskiego. Ciekawa alternatywa dla czekolady w ekologicznej jakości. (grizly.pl)
Podobne produkty jak Country Life Karob mielony ciemny BIO 500 gCountry Life Płatki owsiane drobne BIO 500 g Śniadanie z płatków owsianych rozpocznie dzień pełen energii. A najlepszą owsiankę możesz przygotować z drobnych płatków owsianych. W kuchni mają jednak znacznie szersze zastosowanie - można nimi zagęszczać zupy, pasty, klopsiki. Możesz dodać je do wypieków, naleśników lub przygotować domowe musli owsiane. Składniki: płatki owsiane (gluten) Alergeny: gluten Country Life Płatki owsiane drobne 500 g BIO - Z drobnej owsianki możesz przygotować tę najlepszą owsiankę. Mają jednak znacznie szersze zastosowanie w kuchni. (grizly.pl)
Podobne produkty jak Country Life Płatki owsiane drobne BIO 500 gWolfberry Jasmin Rice BIO, 500 g, Ryże unisex (notino.pl)
Podobne produkty jak Wolfberry Jasmin Rice BIO ryż w jakości BIO 500 g