GRIZLY Papryka Słodka BIO 50 g Jeśli jesteś miłośnikiem gulaszu czy różnych rodzajów wędlin, nie musimy Ci długo przedstawiać słodkiej papryki w formie przyprawy. To intensywnie czerwone przyprawa o delikatnie słodkawym smaku i wyrazistym aromacie jest wytwarzana z suszonych i mielonych czerwonych papryk i pasuje zarówno do gorącej, jak i zimnej kuchni. Dodatkowo zawiera dużą ilość antyoksydantów i witamin, wśród których znajdziesz na przykład witaminy A, C czy E. Jeśli lubisz próbować nowych smaków, słodka papryka będzie dla Ciebie podwójnie użyteczna, ponieważ stanowi podstawę kuchni tureckiej i bałkańskiej. Dlaczego warto wybrać GRIZLY słodką paprykę BIO: ✅ źródło antyoksydantów i witamin ✅ jakość BIO ✅ podstawa do przygotowania gulaszu, sosów oraz mięsnych i warzywnych potraw Jak jej użyć? Oprócz przygotowania gulaszu, sosów, mięsa czy warzywnych potraw, spróbuj dodać słodką paprykę do swoich ulubionych past i smarowideł. Oprócz nieodpartego smaku papryki nadadzą one oryginalny czerwony kolor. Czy wiesz, że... ...żywność ekologiczna zawsze przechodzi przez system kontroli i certyfikacji, który zapewnia jej jakość i pozwala jej nosić to oznaczenie? Jakość BIO jest szczególnie doceniana przez osoby zainteresowane ekologicznym rolnictwem i zrównoważonym systemem gospodarowania. Klasyfikacja administracyjna: przyprawy Skład: papryka mielona słodka* BIO 100 % *PL-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Hiszpania Przechowywanie: Przechowuj w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie zawsze dobrze zabezpiecz lub przelej przyprawę do szczelnie zamkniętego pojemnika. Słodka papryka w formie przyprawy charakteryzuje się intensywnym czerwonym kolorem, wyrazistym aromatem i delikatnie słodkawym smakiem. Jest kluczowym składnikiem wielu potraw, takich jak na przykład gulasz czy różne rodzaje wędlin. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Papryka Słodka BIO 50 g , Alphanova sun bio spray do opalania spf 50 125 gGRIZLY Papryka czerwona kruszona 50 g Klasyfikacja administracyjna: Przyprawy Skład: Kruszone owoce papryki - Capsicum 100% Wyprodukowano w Czechach Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : torby na żywność Cechy i zalety: Płatki czerwonej papryki mają rozmiar 3 - 5 mm. Przyprawa ma czerwono-pomarańczowy kolor. Zastosowanie: Papryka czerwona jest nieodzowną częścią kuchni czeskiej, choć popularna jest w całej Europie Środkowej i Południowej. Świetnie nadaje się do gotowania i pieczenia mięs, zup i sosów. Dodawany jest do szerokiej gamy mieszanek przyprawowych, gulaszu i grillowania. Czerwono-pomarańczowe kawałki bezpestkowej papryki uzyskano poprzez zgniecenie dojrzałej suszonej papryki. Papryka czerwona to popularna przyprawa kuchni czeskiej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Papryka czerwona kruszona 50 g , Alphanova sun bio spray do opalania spf 50 150 gGRIZLY Mielona słodka papryka 50 g Klasyfikacja administracyjna: Przyprawy Skład: Słodka mielona papryka 100% Wyprodukowano w Czechach Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : torby na żywność Cechy i zalety: Ma kolor od ciemnopomarańczowego do ciemnoczerwonego, silny korzenny aromat i słodki smak. Na światowym rynku przypraw papryka jest wykorzystywana jako kryterium jakości dla skali barw według ASTA (American Spice Trade Association). Liczba ASTA wyraża tzw. Ekstrakcyjną barwę, czyli ilość barwnika uwalnianego z pieprzu do oleju. Nasza słodka papryka ma ASTA 150. Zastosowanie: Słodka papryka jest nieodzownym składnikiem kuchni czeskiej, chociaż jest popularna w całej Europie Środkowej i Południowej. Jest wspaniały do gotowania i pieczenia mięs, zup, a zwłaszcza sosów. Na przykład typowy kurczak na papryce trudno obejść się bez słodkiej papryki. Dodawany jest do szerokiej gamy mieszanek przyprawowych, gulaszu i grillowania. Ciemnoczerwoną sypką mieszankę słodkiej papryki otrzymana poprzez zmielenie dojrzałych suszonych strąków papryki. Słodka papryka to popularna przyprawa kuchni czeskiej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mielona słodka papryka 50 g , Saloos oils bio cold pressed oils bio olejek jojoba 50 mlGRIZLY Mielona słodka wędzona papryka 50 g Klasyfikacja administracyjna: Przyprawy Skład: Owoce papryki mielonej - Capsicum 100% Wyprodukowano w Czechach Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : torby na żywność Cechy i zalety: Ma kolor od ciemnopomarańczowego do ciemnoczerwonego, mocny korzenny aromat i słodki smak. Aromat wędzony uzyskuje się poprzez suszenie w dymie. Na światowym rynku przypraw papryka jest wykorzystywana jako kryterium jakościowe według skali barwienia ASTA (American Spice Trade Association). Liczba ASTA wyraża tzw. Kolor ekstrakcyjny, czyli ilość koloru uwalnianego z pieprzu do oleju. Nasza słodka papryka ma ASTA 150. Zastosowanie: Słodka papryka jest nieodzownym składnikiem kuchni czeskiej, chociaż jest popularna w całej Europie Środkowej i Południowej. Jest wspaniały do gotowania i pieczenia mięs, zup, a zwłaszcza sosów. Na przykład typowy kurczak na papryce trudno obejść się bez słodkiej papryki. Dodawany jest do szerokiej gamy mieszanek przyprawowych, gulaszu i grillowania. Musisz mieć w swojej kolekcji przypraw. Świetnie smakuje z zupą, warzywami, mięsem, a zwłaszcza sosem. Możesz zrobić prawdziwy domowy gulasz. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mielona słodka wędzona papryka 50 g , Saloos oils bio cold pressed oils bio olejek sezamowy 50 mlGRIZLY Koper włoski cały BIO 50 g Charakteryzuje się słodkim smakiem i zapachem, przypominającym anyż lub lukrecję. Jest szczególnie ceniony w kuchni włoskiej i francuskiej, gdzie jest używany do pieczenia chleba, piernika czy ciastek herbacianych. Przyprawiaj koprem włoskim różne mięsne dania, ciasto na tartę lub chleb, dodaj go do marynowanych ogórków. Świetnie sprawdza się w połączeniu z rybami (na przykład łososiem lub makrelą). Jeśli zdecydujesz się rozdrobnić nasiona kopru, nie zapomnij ich następnie dodać do sosu sałatkowego. Cały koper włoski doskonale pasuje do marynowanych warzyw. Poza nim w naszej ofercie znajdziesz również GRIZLY Koper włoski mielony BIO. Dlaczego warto wybrać GRIZLY cały koper włoski BIO: ✅ wspiera trawienie i pomaga uspokoić żołądek ✅ BIO jakość ✅ uniwersalne zastosowanie w kuchni Jak go wykorzystać? Oczywiście podczas gotowania, jak już wspomnieliśmy, jednak z kopru włoskiego można również przygotować herbat. Do filiżanki wsyp 1 do 2 łyżeczki suszonych nasion kopru włoskiego i zalej je 250 ml gorącej wody. Pozostaw do zaparzenia na 5 do 10 minut, następnie odcedź herbatę i według uznania posłódź miodem lub dodaj sok z cytryny. Czy wiesz, że... ...produkty ekologiczne zawsze przechodzą system kontroli i certyfikacji, który zapewnia ich jakość i pozwala im nosić to oznaczenie? Jakość bio docenią przede wszystkim osoby zainteresowane ekologicznym rolnictwem i zrównoważonym systemem gospodarowania. Klasyfikacja administracyjna: przyprawy Skład: koper włoski cały BIO* 100 % *CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: poza UE Przechowywanie: Przechowuj w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Zawsze dobrze zabezpiecz opakowanie lub prze Koper włoski ma delikatnie pikantny zapach i lekko słodkawy smak, który może przypominać anyż lub lukrecję. Jego zastosowanie jest dość bogate. Jest nieodłącznym elementem włoskiej i francuskiej kuchni, ale nadaje się również do przygotowania herbaty. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Koper włoski cały BIO 50 g , Saloos oils bio cold pressed oils bio olejek z konopi 50 mlGRIZLY Koper włoski mielony BIO 50 g Jest charakterystyczny swoim słodkim smakiem i aromatem, przypominającym anyż lub lukrecję. Cieszy się dużą popularnością głównie w kuchni włoskiej i francuskiej, gdzie jest używany do pieczenia chleba, piernika czy ciastek herbacianych. Dopraw koperem włoskim różne potrawy mięsne, ciasto na tartę lub chleb, dodaj go do marynowanych ogórków. Doskonale sprawdza się w połączeniu z rybami (na przykład łososiem czy makrelą). Jeśli zdecydujesz się zmielić nasiona kopru włoskiego, nie zapomnij dodać ich do dressingu sałatkowego. Cały koper włoski świetnie pasuje do marynowanych warzyw. Oprócz tego w naszej ofercie znajdziesz również GRIZLY Koper włoski cały BIO. Dlaczego warto wybrać GRIZLY mielony koper włoski BIO: ✅ wspiera trawienie i pomaga uspokoić żołądek ✅ jakość BIO ✅ uniwersalne zastosowanie w kuchni Jak go wykorzystać? Oczywiście do gotowania, jak już wspomnieliśmy wcześniej, jednak z kopru włoskiego można również przygotować herbatę. Do kubka wsyp 1 do 2 łyżeczki suszonych nasion kopru włoskiego i zalej je 250 ml gorącej wody. Pozostaw do zaparzenia na 5 do 10 minut, następnie herbatę przecedź i według gustu posłodź miodem lub dodaj sok z cytryny. Czy wiesz, że... ...produkty ekologiczne zawsze przechodzą przez system kontroli i certyfikacji, który zapewnia ich jakość i pozwala im nosić to oznaczenie? Jakość bio docenią przede wszystkim osoby zainteresowane ekologicznym rolnictwem i zrównoważonym systemem gospodarowania. Klasyfikacja administracyjna: przyprawy Skład: koper włoski mielony BIO* 100 % *CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: poza UE Przechowywanie: Przechowuj w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Zawsze dobrze zabezpiecz opakowanie lub przełóż przyprawę do pojemnika z zamknięciem. Koper włoski ma delikatnie pikantny aromat i lekko słodkawy smak, który może przypominać anyż lub lukrecję. Jego zastosowanie jest dość szerokie. Jest nieodłącznym elementem włoskiej i francuskiej kuchni, ale nadaje się również do przygotowania herbaty. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Koper włoski mielony BIO 50 g , Saloos oils bio cold pressed oils bio olejek z awokado 50 mlGRIZLY Czosnek suszony mielony BIO 50 g Jest jedną z bardzo aromatycznych i intensywnych w smaku roślin. W postaci suszonej czosnek w kuchni może w pełni zastąpić świeży, ponieważ zachowuje właściwości smakowe i charakterystyczny zapach. Ponadto cechuje się naturalnie wysoką zawartością substancji antybiotycznych i przeciwzapalnych. Czosnek rozpowszechnił się ze środkowej Azji i był już szeroko używany w starożytności, kiedy przypisywano mu nawet magiczne i lecznicze właściwości. Dziś czosnek w świeżej i suszonej formie jest nieodłącznym elementem niemal każdej kuchni, nadając potrawom właściwą nutę. Dlaczego warto wybrać GRIZLY suszony mielony czosnek BIO: ✅ świetna alternatywa dla świeżego czosnku ✅ jakość BIO ✅ należy do antyoksydantów Jak go wykorzystać? Suszony mielony czosnek ma wszechstronne zastosowanie w kuchni – idealnie nadaje się do zup, gulaszów, sosów, a także do mięsa mielonego czy pieczonego. Jest doskonały w pastach do smarowania chleba czy na pieczywie. Można go również użyć do marynowania serów, warzyw oraz przy przygotowywaniu grillowanych ryb i mięs. Czy wiesz, że... ...produkty ekologiczne zawsze przechodzą przez system kontroli i certyfikacji, co zapewnia ich jakość i pozwala im nosić to oznaczenie? Jakość BIO jest szczególnie doceniana przez osoby zainteresowane ekologicznym rolnictwem i zrównoważonym systemem gospodarowania. Klasyfikacja produktu: przyprawy Skład: 100% mielony czosnek BIO* *PL-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Chiny Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie zawsze dokładnie zabezpiecz lub przełóż przyprawę do szczelnego pojemnika. W postaci suszonej czosnek może w kuchni w pełni zastąpić świeży, ponieważ zachowuje swoje właściwości smakowe i charakterystyczny zapach. Wypróbuj go i Ty! (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Czosnek suszony mielony BIO 50 g , Saloos oils bio cold pressed oils bio olejek z ogórecznika 50 mlGRIZLY Migdały prażone solone o smaku czerwonej papryki 250 g Lekko solone chrupiące migdały o lekko pikantnym smaku świetnie smakują czerwonej papryki. Wypróbuj pożywną przekąskę w ciągu dnia lub delektuj się nią podczas oglądania ulubionego filmu. Przyjemnie Cię usatysfakcjonują, zawierają zdrowe jednonienasycone i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, proteiny, błonnik i minerały. Klasyfikacja administracyjna: Suszone orzechy Składniki: Obrane migdały 97,4%, sól 1,8%, aromat sproszkowany Czerwony Pieprz (wzmacniacze smaku: E621, E631, E627, substancja przeciwzbrylająca E 551) 0,8%, guma arabska E414. Nie nadaje się dla dzieci poniżej 4 lat. Może zawierać śladowe ilości glutenu i selera. Kraj pochodzenia: USA Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Pakowanie: Opakowania PP do wielokrotnego zamykania lub prózniowe opakowanie. Chrupiące migdały o wspaniałym pieprzowym smaku, lekko solone i prażone. Idealna jako przekąska o każdej porze dnia. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Migdały prażone solone o smaku czerwonej papryki 250 g , Jeanne en provence bio almond głęboko nawilżający balsam w jakości bio 50 mlGRIZLY Orzechy nerkowca prażone solone o smaku czerwonej papryki 250 g Są one doskonałym źródłem białka, błonnika i zdrowych tłuszczy, a smak czerwonej papryki nadaje im dodatkowego smaku i odrobiny ostrości. Mogą być jedzone jako przekąska między posiłkami lub jako dodatek do różnego rodzaju potraw. Klasyfikacja administracyjna: Suszone orzechy Składniki: Orzechy nerkowca 97,4%, sól 1,8%, aromat sproszkowany Czerwony Pieprz (wzmacniacze smaku: E621, E631, E627, substancja przeciwzbrylająca E 551) 0,8%, guma arabska E414. Nie nadaje się dla dzieci poniżej 4 lat. Może zawierać śladowe ilości glutenu i selera. Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Pakowanie: Opakowania PP do wielokrotnego zamykania lub ewakuacji w opakowaniach PP (ewakuacja może nastąpić podczas transportu, co nie wpływa na jakość). Są one doskonałym źródłem białka, błonnika i zdrowych tłuszczy, a smak czerwonej papryki nadaje im dodatkowego smaku i odrobiny ostrości. Mogą być jedzone jako przekąska między posiłkami lub jako dodatek do różnego rodzaju potraw. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Orzechy nerkowca prażone solone o smaku czerwonej papryki 250 g , Saloos bio karité balsam lawendowy 50 mlGRIZLY Majeranek BIO 15 g W zestawie przypraw w Twojej kuchni nie powinno zabraknąć majeranku. Wiedzieli o tym już starożytni Egipcjanie, Grecy i Rzymianie, którzy chętnie go używali, a z czasem przyprawa ta rozprzestrzeniła się także w naszych potrawach. Doskonale podkreśla smak swoim korzennym aromatem i charakterystyczną słodkawą wonią. Jako przyprawa najczęściej wykorzystywany jest tarty majeranek, co oznacza, że do Twojego domu trafi mieszanka pachnących suszonych liści i kwiatów. Oprócz aromatu i smaku, majeranek wyróżnia się także wysoką zawartością witamin i minerałów – znajdziesz w nim na przykład źródło witamin A, B, C, E czy K, błonnika, białka, a także magnezu i potasu. Dlaczego warto wybrać GRIZLY tartego majeranku BIO: ✅ szerokie zastosowanie w kuchni ✅ jakość BIO ✅ bogaty w witaminy i minerały Jak go wykorzystać? Majeranek sprawdza się w przygotowywaniu zup, sosów czy dań z roślin strączkowych. Doskonale aromatyzuje gulasz czy placki ziemniaczane, które bez majeranku byłyby niekompletne. Jeśli należysz do miłośników herbaty, spróbuj herbaty z majeranku! Wsyp go do garnka, zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia. Następnie pozostaw do naciągnięcia przez około 15 minut, a potem przecedź mieszankę. Gotową herbatę możesz posłodzić miodem lub dodać sok z cytryny. Czy wiesz, że... ...żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, który zapewnia jej jakość i pozwala jej nosić to oznaczenie? Jakość BIO jest szczególnie doceniana przez osoby zainteresowane ekologicznym rolnictwem i zrównoważonym systemem gospodarowania. Składniki: majeranek tarty* BIO 100 % *Wszystkie składniki są organicznej jakości, nie zawierają żadnych niedozwolonych substancji, zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi rolnictwa ekologicznego. Kraj pochodzenia: Egipt Przechowywanie: Przechowuj w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie zawsze dobrze zabezpiecz lub przelej przyprawę do szczelnie zamkniętego pojemnika. Mieszanka aromatycznych suszonych liści i kwiatów w jakości BIO doskonale przyprawi niejedną zupę, domową pasztetową, gulasz czy na przykład placki ziemniaczane. Z tego powodu majeranek zasłużenie może być zaliczany do podstawowych ziół kuchni czeskiej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Majeranek BIO 15 g , Saloos bio karité balsam granat 50 mlGRIZLY Sorgo BIO 1000 g Klasyfikacja administracyjna: produkt zbożowy - kasza instant Skład: ekstrudowane sorgo * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Wyprodukowano w Czechach Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Kaszka zbożowa to jeden z najzdrowszych wariantów słodkiego śniadania. Sorgo jest wytwarzane w procesie wytłaczania, w którym zmielone zboża, rośliny strączkowe lub rośliny okopowe są wytłaczane przez walec wytłaczający w celu podgrzania, odparowania wody i spęcznienia produktu. Owsianka jest naturalnie bezglutenowa, bardzo lekkostrawna, dobrze smakuje i jest bogata w złożone węglowodany. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Kaszka z sorgo, podobnie jak inna pojedynczo surowa owsianka Grizly, charakteryzuje się szybkim, łatwym i różnorodnym przygotowaniem. Możesz go przygotować zarówno na słodko, jak i na słono, jako zagęszczacz do zup, do przygotowania ciasta, a nawet do mięsa. Najlepiej smakuje ugotowany w napoju warzywnym lub mleku, posypany orzechami , nasionami oraz suszonymi lub świeżymi owocami. Możesz również dodać łyżkę masła orzechowego , miodu, syropu lub innego aromatu . Sposób przygotowania: W ciepłym napoju ziołowym, mleku lub wodzie wymieszać owsiankę w proporcji około 3 łyżki owsianki na 100 ml płynu. Zamieszaj i krótko gotuj, aż osiągnie wymaganą gęstość lub odstaw. Kaszka z sorgo to bezglutenowy wariant zdrowego śniadania w ekologicznej jakości. Dodaj orzechy, suszone owoce i nasiona, aby uzyskać wspaniały smak i uzupełnienie składników odżywczych. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Sorgo BIO 1000 g , Saloos bio karité masło shea 50 mlGRIZLY Śliwki suszone BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe Składniki: Śliwki * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Chile, Argentyna, USA, Bułgaria, Uzbekistan, Kirgistan Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Śliwki są wytwarzane z całych, dojrzałych, świeżych śliwek ciemnoniebieskich do fioletowych. Drzewo, które hoduje śliwki, nazywane jest śliwką lub śliwką domową. W Czechach nazywana jest śliwką, na Morawach trnka. Śliwki mają kolor od ciemnobrązowego do czarnego i zawierają głównie węglowodany w postaci glukozy i sacharozy. Są bogate w witaminy, minerały i błonnik. Również w nich oprócz wspomnianych już substancji znajdziemy spore ilości naturalnego sorbitolu cukrowego, który działa podobnie jak błonnik w jelitach, a także warto wspomnieć o substancji śladowej boru, która występuje w śliwkach. Pomimo dużej zawartości węglowodanów śliwki nadają się do diety redukcyjnej ze względu na zawartość pektyn, które spowalniają przyswajanie cukrów i zwiększają spalanie tłuszczu. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. W suszonych owocach naturalne cukry mogą krystalizować i tworzyć na nich powłokę. Ten naturalny proces nie obniża jakości owoców, wręcz przeciwnie, świadczy o tym, że nie zostały poddane obróbce chemicznej. Śliwki mogą zawierać kawałki nasion lub całe nasiona. Zastosowanie: Śliwki można wykorzystać do wypieku ciast, przygotowania surowych deserów lub sosów śliwkowych. Doskonale osłodzi śniadanie, niezależnie od tego, czy lubisz owsiankę , musli czy kaszę jaglaną . Śliwki same w sobie są rarytasem, którym niezawodnie pozbędziesz się smaku słodyczy. Dla lepszego smaku i struktury zalecamy moczenie ich w ciepłej wodzie pół godziny wcześniej. Śliwki są zdrową alternatywą dla słodyczy. Oprócz pysznego soczystego smaku, szczególnie docenisz ich wysoką zawartość błonnika i boru. Nadają się pokrojone na kawałki do musli i jogurtu lub po prostu same w sobie. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Śliwki suszone BIO 500 g , Saloos bio karité balsam atopikderm 50 mlGRIZLY Suszone daktyle BIO bez pestek 1000 g Klasyfikacja administracyjna: suszone owoce jednogatunkowe bez pestek Składniki: DAKTYLE suszone bez pestek BIO* Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz wykaz BIO. * CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Pakowanie: próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Kraj pochodzenia: Algieria, Pakistan Daktyle są bogatym i ważnym źródłem potasu, chloru, żelaza i witamin z grupy B. Jest bogatym i szybkim źródłem energii dla organizmu człowieka. Daktyl jest rodzajem owocu, który rośnie na drzewie daktylowym (Phoenix dactylifera). Jest to ciemnobrązowy, owalny owoc o długości od 3 do 7 cm i szerokości od 2 do 3 cm, charakteryzujący się niską zawartością wody i zawartością węglowodanów do 70 %. W regionach subtropikalnych i pustynnych, takich jak Afryka Północna i Bliski Wschód, jest jednym z podstawowych produktów spożywczych. BIO Daktyle to źródło szybkiej energii.Nasze organiczne daktyle są pozbawione pestek i przyjemnie słodkie. Jeśli szukasz suszonych owoców o wyjątkowej jakości BIO i w dużym opakowaniu, to dobrze trafiłeś. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Daktyle suszone BIO 1000 g , Eveline cosmetics bio manuka ujędrniający krem wygładzający 50+ 50 mlGRIZLY Mąka kokosowa BIO 1000 g Klasyfikacja administracyjna: Produkt młynowy z wytłoczek kokosowych Składniki: kokos * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Filipiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Cechy i zalety: Mąka kokosowa to drobno zmielona mąka o lekko słodkim smaku i kokosowym aromacie. Wytwarza się go ze świeżego miąższu kokosowego, który jest najpierw suszony, następnie tłoczony na zimno w celu uzyskania oleju kokosowego, a następnie mielony na proszek, który na pierwszy rzut oka jest bardzo podobny do mąki pszennej, tylko ma bardziej żółty kolor. Mąka kokosowa jest naturalnie bezglutenowa i może być użyta do zastąpienia 25-50% zwykłej białej mąki. Wysoka zawartość błonnika i białka sprawia, że mąka kokosowa jest wyjątkowo zdrową alternatywą dla zwykłej mąki pszennej. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi systemom kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Jeśli odżywiasz się zdrowo lub masz zamiar to zrobić, nie możesz przegapić tego gadżetu w kuchni! Możesz zrobić pyszne i zdrowe ciasta, desery, babeczki i różne inne wypieki. Możesz również użyć mąki kokosowej w jogurtach lub koktajlach, aby zwiększyć spożycie błonnika. Dodatkowo Twoje kreacje pachną kokosem i nadadzą im wyjątkowego smaku. Mąka kokosowa BIO to zdrowa bezglutenowa alternatywa dla klasycznej białej mąki. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mąka kokosowa BIO 1000 g , Saloos oils bio cold pressed oils bio olejek z nasion wiesiołka dwuletniego 50 mlGRIZLY Suszone figi BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe Skład: suszone figi BIO * Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz wykaz BIO. * CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Kraj pochodzenia: Turcja Pakowanie: próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Nasze spostrzeżenia: figi to jedne z najpopularniejszych suszonych owoców, nie dość, że są smaczne i pyszne, to jeszcze nadają się do podróży jako słodka przekąska, która dzięki nierafinowanym cukrom dodaje energii i jeśli nie zjadamy 3 kg na jedno posiedzenie, to nie ma powodów do obaw o przybieranie na wadze. Wspaniałe owoce w świetnej cenie, które są niesłodzone i niesiarkowane. Figi są odżywczą bombą. Są uważane za jeden z najzdrowszych pokarmów, zwłaszcza ich nasiona i miazga, które są pełne błonnika. Zawierają witaminy A, C, B1, B2, białka, aminokwasy, potas, pektyny, kwasy organiczne, błonnik i enzymy. Jednym z najskuteczniejszych składników są enzymy wspomagające trawienie. Figi pełne energii słonecznej z wysoką zawartością błonnika. Są one soczyste, bogate w składniki odżywcze i mają BIO jakość. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Figi suszone BIO 500 g , Saloos oils bio cold pressed oils bio olejek arganowy o działaniu odmładzającym 50 mlGRIZLY Pestki dyni BIO 500 g Dodatkowo pestki dyni zawierają aminokwas TRYPTOFAN, który sprzyja zdrowemu snowi, a 50g nasion zaleca się przed snem. Pyszne pestki dyni z zawartością ważnych dla Twojego organizmu substancji, które nie ulegają zniszczeniu przez wysokie temperatury. Pestki dyni stają się coraz bardziej popularnym przysmakiem nie tylko ze względu na wspaniały, orzechowo-pyszny smak, ale także ze względu na swoją funkcję odżywczą i leczniczą. Oprócz wielu różnych minerałów i witamin zawierają również substancje zwane kaburbitacynami. Ponadto pestki dyni zawierają cenne aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe, około jednej czwartej zawartości to białko. kraj pochodzenia: Chiny Skład: 100% pestek dyni BIO Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów. * CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Opakowanie: próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Pakowany w Republice Czeskiej Pyszne pestki dyni z zawartością ważnych dla Twojego organizmu substancji, które nie ulegają zniszczeniu przez wysokie temperatury. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Pestki dyni BIO 500 g , Saloos bio karité balsam dla dzieci 50 mlGRIZLY Cukier trzcinowy BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Naturalna substancja słodząca Skład: cukier trzcinowy * 100% (250-500 ICUMSA) * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Kolumbia Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Właściwości i korzyści: Cukier trzcinowy pozyskiwany jest z trzciny cukrowej, rośliny należącej do wieloletnich traw. Trzcina rośnie do sześciu metrów i rozwija się głównie w warunkach tropikalnych i subtropikalnych. Wewnątrz rośliny znajduje się szpik z sokiem zawierającym cukry. Słodki sok, z którego powstaje cukier trzcinowy, uzyskuje się poprzez kruszenie i wyciskanie łodygi. Melasa bogata w minerały i inne dobroczynne substancje jest cennym odpadem przy produkcji cukru. Cukier trzcinowy ma słodszy posmak i klasyczny karmelowy aromat owocowy w porównaniu do klasycznych buraków, poddawany jest różnej obróbce, nie jest bielony, a co najważniejsze zawiera melasę. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Możesz dodać cukier trzcinowy tam, gdzie normalnie używałbyś klasycznego białego cukru. Ma prawie takie same właściwości, tylko nieco inny aromat, ma karmelowo-owocową nutę. Nadaje się do słodzenia napojów, posiłków i pieczenia. Zdjęcie jest ilustracyjne, cukier może mieć jaśniejszy kolor. Cukier trzcinowy BIO to zdrowsza wersja klasycznego cukru białego. Wytwarzany jest z trzciny cukrowej, która zawiera melasę, dzięki czemu w słodziku znajdziemy nie tylko sacharozę, ale także fruktozę, glukozę i minerały. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Cukier trzcinowy BIO 500 g , Saloos bio karité balsam z rokitnika 50 mlGRIZLY Białko migdałowe BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: białka roślinne Skład: Migdały BIO 100% * * BIO - CZ-BIO-003 Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu Kraj pochodzenia: Hiszpania Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Całkowicie naturalny suplement diety, jest pełnowartościowym zamiennikiem białka serwatkowego i jest odpowiedni dla każdego, niezależnie od wieku, płci czy kondycji fizycznej. Przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej Odpowiedni dla wegan W pełni zastępuje białko serwatkowe Wykonane z produktów ekologicznych w Hiszpanii Nie zawiera słodzików i dodatków chemicznych Może być również używany do pieczenia i gotowania Całkowicie naturalny suplement diety, stanowi pełnowartościowy zamiennik białka serwatkowego i jest odpowiedni dla każdego, bez względu na wiek, płeć czy kondycję fizyczną. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Białko migdałowe BIO 500 g , Garnier bio argan odżywczy krem nawilżający 50 mlGRIZLY Quinoa dmuchana BIO 300 g Quinoa pochodzi pierwotnie z Ameryki Południowej, gdzie już wiele lat temu była znana Aztekom i Inkom, którzy uważali ją za święty pokarm. Dziś rozprzestrzeniła się na cały świat, jednak większość quinoi wciąż jest importowana z Peru lub Boliwii, skąd pochodzi również nasza ekspandowana quinoa w jakości BIO. Zdobywa serca głównie dzięki delikatnemu, orzechowemu smakowi, który doskonale komponuje się z płatkami śniadaniowymi, jogurtami lub musli. Główną zaletą quinoi jest fakt, że jest naturalnie bezglutenowa i bardzo dobrze strawna. Znajdziesz w niej także źródło błonnika – w 100 g naszej ekspandowanej quinoi jest aż 14,8 g błonnika. A na koniec ciekawostka: słowo quinoa pochodzi z keczuańskich słów kinwa lub kinuwa, a po polsku nazywa się komosa ryżowa. Dlaczego warto wybrać GRIZLY dmuchaną quinoę: ✅ naturalnie bezglutenowa ✅ pochodzi z Boliwii ✅ BIO jakość ✅ dobrze strawna Do czego jest dobra quinoa? Ogólnie rzecz biorąc, quinoa jest doskonałym wyborem jako dodatek do mięsa lub sosu. Świetnie sprawdza się również jako alternatywa dla ryżu lub kuskusu. Można ją również łączyć z susznymi owocami, takimi jak śliwki lub morele, oraz z orzechami i nasionami. Quinoa świetnie sprawdzi się również w sałatkach warzywnych, jako podstawowy składnik do przygotowania słodkich kasz lub zapiekanek. Z quinoi można upiec doskonałe bezglutenowe pieczywo, nadając mu charakterystyczny orzechowy smak. Czy wiesz, że... ...żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, który zapewnia jej jakość i pozwala na oznaczenie jej jako ekologiczna? Ich jakość docenią przede wszystkim osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem gospodarowania. Składniki: quinoa biała* 100 % *produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Boliwia Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: opakowanie z możliwością ponownego zamknięcia Quinoa pochodzi pierwotnie z Ameryki Południowej, gdzie już wiele lat temu była znana Aztekom i Inkom, którzy uważali ją za święty pokarm. Zdobywa serca głównie dzięki delikatnemu, orzechowemu smakowi, który doskonale komponuje się z płatkami śniadaniowymi, jogurtem lub musli. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Quinoa dmuchana BIO 300 g , Babaria bio nawilżający krem na dzień 50 mlGRIZLY Len brązowy BIO 500 g Z racji swoich właściwości, nasiona lnu coraz częściej są uważane za superfood. Aby w pełni wykorzystać ich potencjał, zalecamy mielenie ich tuż przed spożyciem. Ich zewnętrzna skorupa jest dość twarda, dlatego nasz organizm nie jest w stanie całkowicie przyswoić bogatego wnętrza. Len jest cenionym źródłem błonnika i kwasów omega-3, jest także popularnym składnikiem w diecie wegetarian i wegan. Zawiera również witaminy z grupy B i E oraz składniki mineralne – przede wszystkim wapń, żelazo, mangan, magnez, fosfor, potas, selen i cynk. Jeśli chodzi o wartość odżywczą, brązowy len jest prawie identyczny z złotym lenem, jedyną różnicą jest smak. Podczas gdy len brązowy ma delikatny orzechowy smak, len złoty jest znacznie łagodniejszy. Dlaczego warto wybrać GRIZLY brązowe len BIO: ✅ ceniony źródło błonnika i kwasów omega-3 ✅ zawiera wiele składników mineralnych i witaminy z grupy B i E ✅ właściwy wybór dla wegetarian i wegan Jak go wykorzystać? Nasiona lnu można wykorzystać w wielu różnych sposób. Doskonale sprawdzą się podczas pieczenia domowego chleba lub ciastek. Ponieważ nasiona zachowują swoje właściwości nawet podczas gotowania w wyższych temperaturach, można je używać do przygotowywania praktycznie każdego dania. Nie krępuj się także dodać ich do smoothie, jogurtu lub porannej kaszy. Po zmieszaniu z wodą mogą również zastąpić jaja podczas pieczenia – wystarczy użyć 2 łyżek nasion i 2 łyżek wody zamiast jednego jaja. Czy wiedzieliście, że... ... produkty ekologiczne zawsze przechodzą przez system kontroli i certyfikacji, który zapewnia ich jakość i umożliwia oznaczenie ich jako ekologiczne? Jakość ekologiczną docenią szczególnie osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem uprawy. Kategoria: nasiona oleiste Składniki: len brązowy* 100 % *CZ-BIO-003 produkt ekologiczny Pochodzenie: Kazachstan Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Len w jakości organicznej obfituje w białko, błonnik, żelazo i omega-3. Dodaj go do swojej porannej kaszy, rozpływającego się smoothie lub pysznego pieczywa. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Len Brązowy BIO 500 g , Babaria bio odmładzający krem na noc 50 mlGRIZLY Cukier trzcinowy BIO 1000 g Klasyfikacja administracyjna: Naturalna substancja słodząca Skład: cukier trzcinowy * 100% (250-500 ICUMSA) * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Kolumbia Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Właściwości i korzyści: Cukier trzcinowy pozyskiwany jest z trzciny cukrowej, rośliny należącej do wieloletnich traw. Trzcina rośnie do sześciu metrów i rozwija się głównie w warunkach tropikalnych i subtropikalnych. Wewnątrz rośliny znajduje się szpik z sokiem zawierającym cukry. Słodki sok, z którego powstaje cukier trzcinowy, uzyskuje się poprzez kruszenie i wyciskanie łodygi. Melasa bogata w minerały i inne dobroczynne substancje jest cennym odpadem przy produkcji cukru. Cukier trzcinowy ma słodszy posmak i klasyczny karmelowy aromat owocowy w porównaniu do klasycznych buraków, poddawany jest różnej obróbce, nie jest bielony, a co najważniejsze zawiera melasę. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Możesz dodać cukier trzcinowy tam, gdzie normalnie używałbyś klasycznego białego cukru. Ma prawie takie same właściwości, tylko nieco inny aromat, ma karmelowo-owocową nutę. Nadaje się do słodzenia napojów, posiłków i pieczenia. Zdjęcie jest ilustracyjne, cukier może mieć jaśniejszy kolor. Cukier trzcinowy BIO to zdrowsza wersja klasycznego cukru białego. Wytwarzany jest z trzciny cukrowej, która zawiera melasę, dzięki czemu w słodziku znajdziemy nie tylko sacharozę, ale także fruktozę, glukozę i minerały. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Cukier trzcinowy BIO 1000 g , Nuxe bio organic dezodorant w sztyfcie 50 mlGRIZLY Kaszka jaglana BIO 1000 g Klasyfikacja administracyjna: produkt zbożowy - kaszka błyskawiczna Skład: proso ekstrudowane * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Wyprodukowano w Czechach Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Owsianka zbożowa to jeden z najzdrowszych wariantów słodkiego śniadania. Kaszka jaglana wytwarzana jest w procesie ekstruzji, czyli metody obróbki technologicznej polegającej na wyciskaniu zmielonego zboża, roślin strączkowych lub okopowych przez walec ekstruzyjny, podgrzewając w ten sposób, odparowując wodę i spieniając produkt. Owsianka jest naturalnie bezglutenowa, bardzo lekkostrawna, dobrze smakuje i jest bogata w węglowodany złożone, ale także błonnik, który przyczynia się do prawidłowego trawienia i pomaga regulować poziom cukru we krwi. Kasza jaglana zawiera cenne witaminy, zwłaszcza z grupy B i E oraz minerały takie jak magnez, potas, żelazo i fosfor. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Kaszka jaglana podobnie jak inna jednosurowa owsianka Grizly, charakteryzuje się szybkim, łatwym i różnorodnym przygotowaniem. Możesz go przygotować zarówno na słodko, jak i na słono, jako zagęszczacz do zup, do przygotowania ciasta, a nawet do mięsa. Najlepiej smakuje ugotowany w napoju warzywnym lub mleku, posypany orzechami , nasionami oraz suszonymi lub świeżymi owocami. Możesz również dodać łyżkę masła orzechowego , miodu, syropu lub innego aromatu . Sposób przygotowania: W ciepłym napoju ziołowym, mleku lub wodzie wymieszać owsiankę w proporcji około 3 łyżki owsianki na 100 ml płynu. Zamieszaj i krótko gotuj lub odstaw. Kaszka jaglana to bezglutenowy wariant zdrowego śniadania w ekologicznej jakości. Dodaj orzechy, suszone owoce i nasiona, aby uzyskać wspaniały smak i uzupełnienie składników odżywczych. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Kaszka jaglana BIO 1000 g , Purity vision bio olejek z jojoby 50 mlGRIZLY Kaszka ryżowa BIO 1000 g Klasyfikacja administracyjna: produkt zbożowy - kaszka błyskawiczna Skład: ryż ekstrudowany * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Wyprodukowano w Czechach Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Owsianka zbożowa to jedna z najzdrowszych opcji na słodkie śniadanie. Kasza ryżowa wytwarzana jest w procesie ekstruzji, czyli metody obróbki technologicznej polegającej na wytłaczaniu mielonych zbóż, roślin strączkowych lub okopowych przez walec ekstruzyjny, ogrzewając w ten sposób, odparowując wodę i spieniając produkt. Owsianka jest naturalnie bezglutenowa, bardzo lekkostrawna, dobrze smakuje i jest bogata w złożone węglowodany. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Kasza ryżowa, podobnie jak inna jednosurowa owsianka Grizly, charakteryzuje się szybkim, łatwym i urozmaiconym przygotowaniem. Możesz go przygotować zarówno na słodko, jak i na słono, jako zagęszczacz do zup, do przygotowania ciasta, a nawet do zawijania mięsa. Najlepiej smakuje ugotowany w napoju warzywnym lub mleku, posypany orzechami, nasionami oraz suszonymi lub świeżymi owocami. Możesz również dodać łyżkę masła orzechowego, miodu, syropu lub innego aromatu. Sposób przygotowania: Wymieszaj owsiankę w ciepłym napoju warzywnym, mleku lub wodzie, aż osiągnie wymaganą gęstość. Zamieszaj i krótko gotuj lub odstaw. Kaszka ryżowa BIO to świetna opcja na zdrowe śniadanie dla całej rodziny. Będziesz cieszyć się łatwym i szybkim przygotowaniem oraz doskonałym smakiem. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Kaszka ryżowa BIO 1000 g , Oranjito bio light vanilla krem do opalania w solarium na twarz i szyję 50 gGRIZLY Proszek Maca BIO 250 g Klasyfikacja administracyjna: Superfood Składniki: proszek Maca * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Peru Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Maca, warzywo korzeniowe z Andów, z którego wytwarza się organiczny i surowy proszek, jest bardzo bogate w składniki odżywcze. Działa jako afrodyzjak, adaptogen i przeciwutleniacz. Bulwa zawiera jod, cynk, fosfor, żelazo, witaminy B1, B2, C i E oraz wapń. Ceni również wysoki poziom błonnika. Ma bardzo przyjemny, lekko słodki smak, aż po karmel. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Możesz dodać proszek do porannej owsianki, jogurtu lub smoothie, aby zwiększyć spożycie składników odżywczych. Ale nadaje się również do zup, sałatek i sosów. Dzięki delikatnemu słodkiemu smakowi łatwo wkomponuje się w codzienne potrawy i napoje, a jeśli chcesz skosztować gorących potraw, dodaj je na samym końcu, wysoka temperatura może zniszczyć niektóre składniki odżywcze. Maca to pożywienie bogate w jod, cynk, fosfor, żelazo, witaminy B1, B2, C i E oraz wapń. Dodaj proszek macy do koktajlu, aby zwiększyć spożycie składników odżywczych w diecie. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Proszek Maca BIO 250 g , Saloos bio deodorant lavender dezodorant w sztyfcie 50 mlGRIZLY Oregano Tarte BIO 20 g Pochodzi z rośliny, którą możesz znać pod nazwą Majeranek pospolity. Osiąga wysokość około 20–90 cm i jako przyprawa wykorzystuje się jej kwitnące pędy, czyli oregano. Na świecie nie jest to nowość, jego właściwości są znane już od czasów antyku, kiedy to Grecy używali go do leczenia różnych dolegliwości, ale także przy przygotowywaniu różnych potraw, najczęściej weselnych. Stąd już tylko krok do rozpowszechnienia Majeranku (i oregano) w całej Europie. Dziś możesz posypać oregano praktycznie każdą potrawę, nie tylko tę weselną. Lekko przyjemny korzenny aromat świetnie dopełni przede wszystkim dania z kuchni śródziemnomorskiej, meksykańskiej czy azjatyckiej. Dlaczego warto wybrać GRIZLY tarte oregano BIO: ✅ przyjemny lekko korzenny smak ✅ jakość BIO ✅ nieodzowny element kuchni śródziemnomorskiej, azjatyckiej i meksykańskiej Jak go wykorzystać? GRIZLY oregano zdecydowanie nie powinno zabraknąć na pizzy, w makaronach, sosach pomidorowych czy sałatkach warzywnych. Świetnie doprawi także duszone mięso, jednak ze względu na intensywny smak należy używać go z umiarem. Pasuje również do sosów, mięsnych mieszanek i niektórych zup. Nadaje się także do doprawienia słonego pieczywa. Czy wiesz, że... ...żywność ekologiczna zawsze przechodzi przez system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i pozwala jej nosić to oznaczenie? Jakość BIO jest szczególnie ceniona przez osoby zainteresowane ekologicznym rolnictwem i zrównoważonym systemem gospodarowania. Klasyfikacja administracyjna: przyprawy Skład: Oregano tarte BIO* 100 % PL-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: poza UE Przechowywanie: Przechowuj w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie zawsze dobrze zabezpiecz lub przelej przyprawę do szczelnie zamkniętego pojemnika. Zioło, które powinno znaleźć się w każdej kuchni śródziemnomorskiej, azjatyckiej lub meksykańskiej. A właściwie także w Twojej. Z pewnością wykorzystasz je przy przygotowywaniu pizzy, spaghetti, sosów pomidorowych czy makaronów. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Oregano Tarte BIO 20 g , Garnier bio lavandin przeciwzmarszczkowy krem na dzień 50 mlGRIZLY Orzechy Laskowe BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone Skład: orzechy laskowe BIO * Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz wykaz BIO. * CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Kraj pochodzenia: Gruzja, Turcja Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Orzechy laskowe są bardzo lekkostrawne. Nawet lepiej niż migdały czy orzechy włoskie. Stanowią one ogromne źródło energii dla naszego organizmu. Wystarczy 50 gramów, aby pokryć energię potrzebną do godzinnej aktywności fizycznej! Są one łuskane na zimno i nie są gotowane, dzięki czemu zachowują kompleksowe i zrównoważone proporcje wszystkich użytecznych substancji. Dzięki temu, że dostarczają organizmowi ogromnej ilości energii, są ulubionym przysmakiem sportowców. Oprócz znacznej wartości energetycznej, orzechy są wyjątkowym źródłem tłuszczu (61%) i białka (13%). Zastosowanie orzechów laskowych w kuchni jest różnorodne. Nadają się zmielone do lodów, owsianki, stołowych mieszanek owocowo-orzechowych, sałatek, musli, można z nich zrobić mleko orzechowe i są pyszne same w sobie. W naszej ofercie również znajdziesz nasze pyszne masło z orzechów laskowych. Wypróbuj witaminową, energetyczną, zdrową bombę tłuszczowo-białkową! A wszystko to w jakości BIO. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Orzechy laskowe BIO 500 g , Bio-oil gel żel do skóry suchej 50 mlGRIZLY Cukier kokosowy BIO 1000 g Klasyfikacja prawna : naturalny słodzik - naturalny cukier Skład : cukier kokosowy 100% BIO Instrukcja użycia : przeznaczona do bezpośredniego spożycia Może zawierać śladowe ilości glutenu. Przechowywanie : przechowywać w temperaturze do 20 ° C i wilgotności względnej do 60% Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Ten słodzik był używany w Azji Południowo-Wschodniej od tysięcy lat, ale dopiero niedawno pojawił się w naszym „cywilizowanym” świecie. Jest idealnym zamiennikiem cukru rafinowanego lub trzcinowego, który bardzo dobrze się rozpuszcza i dzięki temu doskonale nadaje się do wszelkich napojów - od herbaty po smoothie. Cukier kokosowy zawiera stosunkowo duże spektrum składników odżywczych. Najliczniej reprezentowane powinny być żelazo, cynk, wapń i potas, a następnie polifenole i krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Cukier kokosowy zawiera inulinę. To błonnik, który może spowalniać wchłanianie glukozy, co może tłumaczyć twierdzenie, że cukier kokosowy ma indeks glikemiczny 35. Cukier kokosowy to idealna alternatywa dla cukru rafinowanego czy trzcinowego. Cukier kokosowy ma niski indeks glikemiczny i możemy całkowicie zastąpić nim zwykły cukier. Osłodź swoje życie cukrem kokosowym. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Cukier kokosowy BIO 1000 g , Eveline cosmetics bio vegan krem intensywnie odżywiający 50 mlGRIZLY Nasiona Chia BIO 1000 g Nasiona chia to nasiona szałwii hiszpańskiej (salvia hispanica). Ich nazwa wywodzi się od azteckiego "chian", co oznacza pełen oleju lub oleisty. W swoich czasach nasiona chia były jednym z 4 głównych i najważniejszych pokarmów Azteków, Tolteków i Majów. Znalazły się one w tej grupie razem z kukurydzą, fasolą i amarantusem. O znaczeniu nasion chia w życiu kultur Ameryki Łacińskiej świadczy fakt, że były one również wykorzystywane jako "uprawa rynkowa" (jako środki płatnicze). Był również podstawowym pożywieniem indiańskich wojowników podczas wypraw wojennych oraz posłańców i biegaczy, dla których stanowił doskonałe źródło składników odżywczych podczas uciążliwych podróży, które musieli odbyć w jak najkrótszym czasie. Do dziś na przykład nasiona chia są jednym z podstawowych produktów żywnościowych sportowców Ameryki Łacińskiej. W czasach historycznych w Ameryce Łacińskiej spożywano je, podobnie jak dzisiaj, same lub zmieszane ze zbożami, w napojach, zmielone na mąkę, ale także jako lekarstwo, olej (podstawa farb do ciała) lub jako środek do czczenia bogów. Nasiona chia mają doskonałe właściwości hydrofilowe, czyli dużą zdolność wiązania wody - 1 część nasion może zwiększyć swoją objętość nawet 12-krotnie (w postaci lekkiego żelu - taki też spożywają wspomniani indyjscy biegacze). Te hydrofilowe właściwości nasion chia pomagają zapewnić organizmowi większe nawodnienie (od wewnątrz), co jest bardzo ważne podczas uprawiania sportu i każdego zwiększonego wysiłku fizycznego. Składniki: 100% nasiona chia BIO * Klasyfikacja: Nasiona oleiste Gatunek: Salvia Hispanica Kraj pochodzenia: Meksyk, Paragwaj, Argentyna Okres przydatności do spożycia: co najmniej 10 miesięcy od zakupu Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz BIO sezamu. Niezwykle odżywcza roślina, znana od wieków, jest na nowo odkrywanym hitem. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Chia nasiona BIO 1000 g , Eveline cosmetics bio vegan krem głęboko nawilżający 50 mlGRIZLY Nasiona Chia BIO 500 g Nasiona chia to nasiona szałwii hiszpańskiej (salvia hispanica). Ich nazwa wywodzi się od azteckiego "chian", co oznacza pełen oleju lub oleisty. W swoich czasach nasiona chia były jednym z 4 głównych i najważniejszych pokarmów Azteków, Tolteków i Majów. Znalazły się one w tej grupie razem z kukurydzą, fasolą i amarantusem. O znaczeniu nasion chia w życiu kultur Ameryki Łacińskiej świadczy fakt, że były one również wykorzystywane jako "uprawa rynkowa" (jako środki płatnicze). Był również podstawowym pożywieniem indiańskich wojowników podczas wypraw wojennych oraz posłańców i biegaczy, dla których stanowił doskonałe źródło składników odżywczych podczas uciążliwych podróży, które musieli odbyć w jak najkrótszym czasie. Do dziś na przykład nasiona chia są jednym z podstawowych produktów żywnościowych sportowców Ameryki Łacińskiej. W czasach historycznych w Ameryce Łacińskiej spożywano je, podobnie jak dzisiaj, same lub zmieszane ze zbożami, w napojach, zmielone na mąkę, ale także jako lekarstwo, olej (podstawa farb do ciała) lub jako środek do czczenia bogów. Nasiona chia mają doskonałe właściwości hydrofilowe, czyli dużą zdolność wiązania wody - 1 część nasion może zwiększyć swoją objętość nawet 12-krotnie (w postaci lekkiego żelu - taki też spożywają wspomniani indyjscy biegacze). Te hydrofilowe właściwości nasion chia pomagają zapewnić organizmowi większe nawodnienie (od wewnątrz), co jest bardzo ważne podczas uprawiania sportu i każdego zwiększonego wysiłku fizycznego. Składniki: 100% nasiona chia BIO * Klasyfikacja: Nasiona oleiste Gatunek: Salvia Hispanica Kraj pochodzenia: Meksyk, Paragwaj, Argentyna Okres przydatności do spożycia: co najmniej 10 miesięcy od zakupu Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz BIO sezamu. Niezwykle odżywcza roślina, znana od wieków, jest na nowo odkrywanym hitem. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Chia nasiona BIO 500 g , Nuxe bio fluid korekcyjny o działaniu nawilżającym 50 mlGRIZLY Cukier kokosowy BIO 500 g Klasyfikacja prawna : naturalny słodzik - naturalny cukier Skład : cukier kokosowy 100% BIO Instrukcja użycia : przeznaczona do bezpośredniego spożycia Może zawierać śladowe ilości glutenu. Przechowywanie : przechowywać w temperaturze do 20 ° C i wilgotności względnej do 60% Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Ten słodzik był używany w Azji Południowo-Wschodniej od tysięcy lat, ale dopiero niedawno pojawił się w naszym „cywilizowanym” świecie. Jest idealnym zamiennikiem cukru rafinowanego lub trzcinowego, który bardzo dobrze się rozpuszcza i dzięki temu doskonale nadaje się do wszelkich napojów - od herbaty po smoothie. Cukier kokosowy zawiera stosunkowo duże spektrum składników odżywczych. Najliczniej reprezentowane powinny być żelazo, cynk, wapń i potas, a następnie polifenole i krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Cukier kokosowy zawiera inulinę. To błonnik, który może spowalniać wchłanianie glukozy, co może tłumaczyć twierdzenie, że cukier kokosowy ma indeks glikemiczny 35. Cukier kokosowy to idealna alternatywa dla cukru rafinowanego czy trzcinowego. Cukier kokosowy ma niski indeks glikemiczny i możemy całkowicie zastąpić nim zwykły cukier. Osłodź swoje życie cukrem kokosowym. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Cukier kokosowy BIO 500 g , Signal junior bio pasta do zębów dla dzieci 50GRIZLY Chipsy bananowe BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Suszone, słodzone owoce jednogatunkowe Składniki: Suszony banan *, olej kokosowy *, cukier trzcinowy * * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Filipiny Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz listę Jakość BIO - CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Pakowanie : próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Suszone kawałki bananów, które dzięki delikatnemu suszeniu nie tracą swojego smaku i zawartości składników odżywczych. To wspaniały poczęstunek dla Twoich gości. Suszone plasterki banana smażone na oleju kokosowym Banany są ręcznie zbierane i sortowane. Zawierają one wiele składników odżywczych, takich jak potas, magnez, wapń, żelazo, fosfor, cynk oraz błonnik. Są one doskonałym źródłem błyskawicznej energii i potasu. Suszone plastry banana w jakości BIO. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Chipsy bananowe BIO 500 gGRIZLY Chlorella tabletki BIO 250 g Klasyfikacja administracyjna: Superfood Skład: Chlorella * 100% * CZ-BIO-002 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Chiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Właściwości i korzyści: Chlorella to alga słodkowodna, która jest bogata głównie w chlorofil, ale także w witaminy, minerały i jest źródłem białka. Zawiera witaminy A, B1, B2, B6, magnez, wapń i żelazo. Stosowanie: 10 - 20 tabletek dziennie, popijając odpowiednią ilością płynu, najlepiej wody. Zaleca się rozpoczęcie stosowania od mniejszej ilości 3-10 tabletek na początku i stopniowe zwiększanie dawki, w zależności od reakcji organizmu na daną ilość. Chlorella to alga morska zawierająca liczne substancje bioaktywne, które mogą korzystnie oddziaływać na organizm człowieka. Spożywanie chlorelli może wspomagać spełnienie zapotrzebowania organizmu na witaminy i składniki mineralne, dostarcza wielu substancji bioaktywnych i urozmaica menu. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Chlorella tabletki BIO 250 gGRIZLY Pasta daktylowa BIO 1000 g To właściwie skoncentrowana forma przetworzonych daktyli, która jest używana jako naturalny słodzik i ma swoje niezastąpione miejsce w wielu kuchniach świata przy przygotowywaniu różnych potraw. Szczególnie popularna jest w krajach Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej. Pasta daktylowa powstaje poprzez zmiksowanie suszonych daktyli na gładką, gęstą masę, dzięki czemu zachowuje wszystkie wartości odżywcze samych daktyli. Nasza pochodzi bezpośrednio z Tunezji i jest produkowana z odmiany Deglet Nour, która należy do najbardziej cenionych odmian daktyli na świecie. Zaskoczy Cię gładką i łatwo rozsmarowującą się strukturą oraz słodkim smakiem z nutami karmelu. Nie zawiera żadnych dodatków cukru, konserwantów ani chemikaliów, a dzięki wysokiej zawartości naturalnych cukrów jest doskonałym źródłem energii. Dlaczego warto wybrać pastę daktylową GRIZLY: ✅ produkowana z cenionej odmiany daktyli Deglet Nour ✅ bezpośrednio z Tunezji ✅ BIO jakość ✅ miękka i gładka tekstura, która łatwo się rozsmarowuje ✅ bogaty i słodki smak Czy wiesz, że...? ...odmiana daktyli Deglet Nour, z której produkowana jest ta pasta daktylowa, pochodzi z Tunezji, Libii i Algierii, gdzie jest uprawiana do dziś? Pierwsze wzmianki o jej uprawie sięgają przełomu XIII i XIV wieku. Daktyle są uprawiane w tunezyjskich oazach, które oferują zdrowy i ekologiczny system upraw, dzięki czemu każde drzewo produkuje bardzo smaczne i wartościowe owoce. Oazy znajdują się w gubernatoratach Tozeur, Kebili, Gabès i Gafsa. Do czego używać pasty daktylowej? Praktycznie do wszystkiego, pasta daktylowa znajdzie szerokie zastosowanie w Twojej kuchni. Jako naturalny słodzik nadaje się do słodzenia pieczywa, smoothie lub płatków śniadaniowych. Jeśli jesteś pasjonatem pieczenia i cukiernictwa, możesz wykorzystać pastę daktylową do przygotowania ciast, muffinów czy ciasteczek. Pasta daktylowa może również zastąpić dżem lub inne słodkie smarowidła, użyjesz jej jako składnik w różnych marynatach, sosach lub żywności dla dzieci, gdzie zastąpi rolę zdrowego słodzika. Wreszcie, jest również niezastąpionym pomocnikiem przy produkcji batoników energetycznych i kulek daktylowych. Klasyfikacja administracyjna: suszone owoce jednorodne Składniki: suszone daktyle* (Deglet Nour) 100 % *= produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Tunezja Przechowywanie: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Jest doskonałym naturalnym słodzikiem, który dzięki swojej miękkiej i gładkiej teksturze nadaje się do przygotowania wszelkiego rodzaju wypieków, słodyczy bez pieczenia lub dżemów. Nasza pasta daktylowa jest ponadto w jakości BIO, pochodzi z Tunezji i jest produkowana bezpośrednio z odmiany Deglet Nour, która należy do najbardziej cenionych odmian daktyli na świecie. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Pasta daktylowa BIO 1000 gGRIZLY Jagody Goji BIO 500 g Dobroczynny wpływ tego owocu na organizm ludzki został przetestowany przez stulecia doświadczeń w tradycyjnej medycynie chińskiej, a mnisi tybetańscy wytwarzają nawet eliksir zdrowia i długowieczności z goji. Według metody ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) goji jest najbogatszym przeciwutleniaczem ze wszystkich roślin! Ponadto zawierają 18 rodzajów aminokwasów, w tym wszystkie osiem aminokwasów egzogennych (np. tryptofan lub izoleucyna), 21 pierwiastków śladowych (np. cynk, żelazo, miedź, wapń, selen, fosfor i german), które rzadko występują w żywności i działają przeciwko komórki rakowe) są jednym z najbogatszych źródeł karotenoidów spośród wszystkich znanych owoców na Ziemi (na co wskazuje ich jaskrawoczerwony kolor). Jeśli chodzi o beta-karoten, goji występuje częściej niż marchew. Zawierają również witaminy C, B1, B2, B6 i E. Jagody Goji to około 150 cm wysokości krzew o pomarańczowych owocach i rośnie w Azji Południowo-Wschodniej od stref podzwrotnikowych po Himalaje. Gleba, na której kwitnie na tym obszarze, jest szczególnie bogata w minerały, a wiele rzek i strumieni dostarcza również całej uprawie maksymalną ilość innych substancji, które są korzystne dla organizmu człowieka. Jagody Goji to między innymi: • 11 podstawowych i 22 śladowe minerały • liczne aminokwasy • 6 podstawowych witamin • 8 polisacharydów i 6 monosacharydów • 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych • beta-sitosterol i inne fitosterole • 5 karotenoidów • liczne pigmenty fenolowe (fenole) Minerały i witaminy zawarte w 100g goji: (Zalecane dzienne dawki podano w nawiasach). Potas: 1132mg (2000mg); Żelazo: 9 mg (14 mg); Cynk: 2 mg (10 mg); Wapń: 112 mg (800 mg), Selen: 50 µg (55 µg); Witamina B2: 1,3 mg (1,4 mg); Beta-karoten: 7 mg Sposób spożycia:mJagody Goji , podobnie jak rodzynki, można spożywać w postaci suszu, ale można go również dodawać do płatków zbożowych, jogurtu, ryżu, ciast czy koktajli owocowych. Jeśli nie lubisz suszonych owoców, 3 łyżeczki goji zalej 3/4 l gorącej wody, odstaw na 3 minuty i przecedź. Powstałą herbatę możesz na przykład słodzić miodem, a owoce agrestu możesz spożywać samodzielnie. Produkt BIO pod kontrolą: CZ-BIO-003 Zdecydowaliśmy się włączyć GOJI do jakości BIO ze względu na duże zapotrzebowanie na jakość organiczną. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Jagody Goji BIO 500 gGRIZLY Plastry kokosowe BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone Składniki: plastry kokosa * 100% * BIO - CZ-BIO-001 produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Wietnam, Filipiny, Sri Lanka Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Chipsy kokosowe to jeden z wielu sposobów wykorzystania i spożycia miazgi z białego kokosa. Stanowią elegancką alternatywę dla wiórków kokosowych. Spraw, aby Twoje kulinarne kreacje były wyjątkowe dzięki delikatnym, puszystym plasterkom kokosa. Oprócz magnezu (którego zwykle mamy mało w naszej diecie) kokos zawiera także inne ważne dla układu mięśniowego i kości minerały, takie jak wapń i fosfor. Najwięcej składników odżywczych w kokosie stanowią tłuszcze, które stanowią jedną trzecią masy dojrzałego orzecha włoskiego. W sanskrycie, języku starożytnych Indii, drzewo kokosowe nazywane jest kalpa vriksha, co oznacza „drzewo, które daje wszystko, co niezbędne do życia”. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Chipsy kokosowe można spożywać wyłącznie lub w połączeniu z innymi składnikami, np. w mieszance orzechów i suszonych owoców. Elegancka alternatywa dla wiórków kokosowych. Spraw, aby Twoje kulinarne kreacje były wyjątkowe dzięki delikatnym, puszystym plasterkom kokosa. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Plastry kokosowe BIO 500 gGRIZLY Płatki owsiane BIO 1000 g Klasyfikacja administracyjna: produkty zbożowe - płatki Składniki: płatki owsiane * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : produkcja rolna UE Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP Cechy i zalety: Płatki owsiane powstają w wyniku sprasowania ziaren owsa. Są one bogatym źródłem węglowodanów złożonych, ale także błonnika, który przyczynia się do prawidłowego trawienia i pomaga regulować poziom cukru we krwi. Zawierają również cenne witaminy, zwłaszcza z grupy B i E, oraz minerały, takie jak magnez, potas, żelazo i fosfor. Zastosowanie: Płatki są idealną podstawą zdrowego i zbilansowanego śniadania, sprawdzają się również jako dodatek do dań, składnik zup, a nawet dań głównych. Wyróżniają się szybkością i łatwością przygotowania. Można je dodać do jogurtu, zrobić z nich domową owsiankę, musli lub granolę. Świetnie sprawdzają się również w deserach i ciastach owocowych z płatków. Ale można je również przyprawić ziołami, oliwą z oliwek lub serem, dodać do klopsa lub pulpetów. Krótko mówiąc, można z nich wyczarować wiele zdrowych i smacznych potraw. Płatki owsiane to najbardziej znany i uniwersalny rodzaj płatków. Są one dobrym źródłem węglowodanów złożonych i powinny stanowić podstawę zdrowego śniadania. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Płatki owsiane BIO 1000 gGRIZLY Soczewica zielona BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe Skład: Zielona soczewica * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Kanada, Rumunia Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym ,zielonym i żółtym) w regionie śródziemnomorskim i Azji Środkowej. Zielona soczewica zwana Puy pochodzi z Francji i jest doskonałym źródłem białka, błonnika, witamin i minerałów. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Ze wszystkich roślin strączkowych najwięcej żelaza zawiera soczewica, która wspomaga krążenie krwi i korzystnie wpływa na serce. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Nie trzeba go moczyć przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Gotuj krótko przez około 15 - 20 minut. W przeciwieństwie do czerwonej, brązowej i żółtej soczewicy, zielona soczewica zachowuje swój kształt i konsystencję nawet po ugotowaniu, dzięki czemu nadają się do sałatek, zup czy jako zdrowy dodatek, który nie tylko pięknie wygląda, ale też świetnie smakuje i jest zdrowy. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły Soczewica zielona o nazwie Puy pochodzą z Francji. Ma bardzo specyficzny ostry smak. Nie wymaga namaczania i zachowuje swój kształt nawet po ugotowaniu, dzięki czemu świetnie nadaje się do sałatek lub jako dodatek. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Soczewica zielona BIO 500 gGrizzly Kurkuma Mielona BIO 100 g Kurkuma należy do mieszanek curry i świetnie nadaje się do dań z ryżu i soczewicy. Ziemiste przyprawy doskonale komponują się również z bakłażanem, szpinakiem, kurczakiem i rybą. Kurkuma - „żółta pełna mocy o wspaniałym smaku” Charakterystyczny złocistożółty kolor jest znany tym, którzy po ugotowaniu desperacko próbowali usunąć ją z palców i płyty. Ale potrawy zawierające kurkumę są nie tylko piękne, ale przyprawy nadają im również drzewno-kwiatowy zapach. Kurkuma należy do mieszanek curry i świetnie nadaje się do dań z ryżu i soczewicy. Ziemiste przyprawy doskonale komponują się również z bakłażanem, szpinakiem, kurczakiem i rybą. Nie można tego przegapić następnego marokańskiego wieczoru. Wskazówka: Aby uzyskać bardziej intensywny aromat, zaleca się podgrzać przyprawy w oleju roślinnym lub maśle i chwilę dusić przed dodaniem innych składników. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Każda zmiana koloru i konsystencji jest spowodowana przez luźne olejki eteryczne i nie jest wadą. Kraj pochodzenia: Indonezja Kurkuma należy do mieszanek curry i świetnie nadaje się do dań z ryżu i soczewicy. Ziemiste przyprawy doskonale komponują się również z bakłażanem, szpinakiem, kurczakiem i rybą. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Kurkuma Mielona BIO 100 gGRIZLY Kurkuma mielona BIO 100 g Klasyfikacja administracyjna: Przyprawy Skład: mielona kurkuma 100% Kraj pochodzenia : Indonezja, Indie, Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : torby na żywność Cechy i zalety: Ma wyraźny żółty kolor i łagodny korzenny smak. Kurkumina zawarta w kurkumie pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jest jednym z naturalnych przeciwutleniaczy. Działa przeciwzapalnie i korzystnie wpływa na trawienie, wątrobę, układ krążenia i oddechowy, stawy i kości. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Więcej na: https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/cesnek-lek-zivotabudic-i-afrodiziakum Zastosowanie: Kurkuma bardziej znamy z kuchni azjatyckiej, choć ostatnio w naszym kraju stała się popularna. Wchodzi w skład przypraw curry i innych mieszanek, którym nadaje niepowtarzalny żółty kolor i przyjemny aromat. Nadaje się do sosów, zup, również gotowanego ryżu. Kurkuma mielona ma delikatny, ostry smak i aromat. Stosowany jest głównie w kuchniach azjatyckich do sosów i ryżu. Może zmienić danie na piękny żółty. Dodatkowo ma bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Kurkuma mielona BIO 500 gGRIZLY Babka jajowata BIO 500 g Dobrze zbilansowana dieta z odpowiednią ilością błonnika stymuluje prawidłowe usuwanie niestrawionych resztek pokarmowych z naszego organizmu. Jest to szczególnie ważne, aby organizm mógł sprawnie funkcjonować i wchłaniać wszystkie niezbędne składniki odżywcze z pożywienia. Skład : babka jajowata (babka płesznik, babka jajowata, zmielone nasiona) Pomaga zwiększyć objętość stolca Prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego Prawidłowy poziom cholesterolu - poziom lipidów we krwi Prawidłowe funkcje przewodu pokarmowego i jelit Kraj pochodzenia : Indie Babka jajowata jest naturalnym rozpuszczalnym błonnikiem o czystości 99%, co stanowi najwyższą dostępną jakość, ponadto występuje w bardzo drobnej postaci, którą wystarczy wymieszać z wodą lub innymi napojami. Ma konsystencję drobnego proszku. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Babka jajowata BIO 500 gGRIZLY Babka jajowata BIO 250 g Dobrze zbilansowana dieta z odpowiednią ilością błonnika stymuluje prawidłowe usuwanie niestrawionych resztek pokarmowych z naszego organizmu. Jest to szczególnie ważne, aby organizm mógł sprawnie funkcjonować i wchłaniać wszystkie niezbędne składniki odżywcze z pożywienia. Skład : babka jajowata (babka płesznik, babka jajowata, zmielone nasiona) Pomaga zwiększyć objętość stolca Prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego Prawidłowy poziom cholesterolu - poziom lipidów we krwi Prawidłowe funkcje przewodu pokarmowego i jelit Kraj pochodzenia : Indie Babka jajowata jest naturalnym rozpuszczalnym błonnikiem o czystości 99%, co stanowi najwyższą dostępną jakość, ponadto występuje w bardzo drobnej postaci, którą wystarczy wymieszać z wodą lub innymi napojami. Ma konsystencję drobnego proszku. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Babka jajowata BIO 250 gGRIZLY Fasola Mungo BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe Skład: fasola mung * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość Cechy i zalety: Fasola mung to nazwa nasiona rośliny zwanej złotą wigną. Ma swoje korzenie w Indiach i Chinach, gdzie jest powszechnym surowcem do tradycyjnych potraw. Najczęściej spotykamy inne rodzaje fasoli: biała mała i duża jumbo , czarna , podbite oko , czerwona , adzuki , pinto i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Przed gotowaniem fasolę należy namoczyć w wodzie przez co najmniej 2 godziny. Następnie wylej wodę, opłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez około 25 minut do miękkości. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Fasola mung jest również bardzo popularna jako kiełkująca, co dodatkowo zwiększy strawność wysokiej jakości białek roślinnych i wzbogaci nas o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Jest to typowa część kuchni indyjskiej i chińskiej. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Fasola mung to najmniejszy rodzaj fasoli. Mają oliwkowozielony kolor i smak przypominający zielony groszek. Są również bardzo popularne jako kiełki. Jest integralną częścią kuchni indyjskiej i chińskiej. Ciesz się nimi w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Fasola Mungo BIO 500 gGRIZLY Czarna fasola BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Chiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: W naszym kraju spotykamy głównie nasiona fasoli zwyczajnej, która jest uprawiana w wielu odmianach, ich nasiona różnią się kolorem, kształtem i wielkością. Najczęściej możemy znaleźć te inne rodzaje fasoli: białą małą i dużą jumbo , czarną , czerwoną , adzuki , pinto , mungo i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są one dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Posługiwać się: Przed gotowaniem fasolę należy namoczyć w wodzie na 10 - 12 godzin (przez noc). Następnie wylej wodę, przepłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez 90 minut lub 20 minut w szybkowarze. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: saturejk , kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek.Można też kiełkować fasolę, która dodatkowo zwiększa przyswajalność wysokiej jakości białek roślinnych i jest wzbogacona o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Czarna fasola ma błyszczący czarny kolor i gęstą mięsistą strukturę. Ma swoje korzenie w kuchni latynoamerykańskiej, a najbardziej znanym jest prawdopodobnie meksykańskie burrito. Ze względu na swój skład odżywczy stał się popularny nie tylko wśród wegetarian. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Czarna fasola BIO 500 gGRIZLY Soczewica brązowa BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Skład: Brązowa soczewica * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Turcja, Kanada Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym ,zielonym i żółtym) w regionie śródziemnomorskim i Azji Środkowej. Jest bogaty w białka, które stanowią 20% wartości odżywczej. Jest to jedna z roślin posiadająca źródło wysokiej jakości węglowodanów, które długo się sycą. Nie zawiera glutenu i jest popularny również wśród wegetarian i wegan. Jest także źródłem składników mineralnych (wapń, fosfor, żelazo) oraz witamin (A, B, C i E). Kwas foliowy i żelazo w soczewce zapobiegają anemii. Skórka jest brązowa i doskonale nadaje się do kiełkowania, szczególnie w miesiącach zimowych jest wdzięcznym źródłem świeżych witamin i enzymów. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Nie trzeba go moczyć przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Gotuj krótko przez około 15 - 20 minut. Brązowa soczewica rozkłada się podczas gotowania, dzięki czemu idealnie nadaje się na przykład do zup lub wegetariańskich burgerów. Możesz również zrobić naleśniki, owsiankę lub wymieszać je ze zbożami, takimi jak kasza bulgur lub komosa ryżowa, dodać warzywa lub ulubiony ser. Nawet ze zwykłymi soczewkami można stworzyć niezwykłe gadżety. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Soczewica brązowa to rośliny strączkowe o wysokiej zawartości białka, węglowodanów i witamin oraz niskiej zawartości tłuszczów. Jest to typowy typ soczewki najczęściej spotykany w czeskich gospodarstwach domowych. Smak soczewki jest ziemisty i orzechowy. Skórka jest brązowa i bardzo dobrze nadaje się do kiełkowania. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Soczewica brązowa BIO 500 gGRIZLY Wiórki kokosowe BIO 250 g Chociaż kokos jest bogaty w tłuszcze nasycone, jest to inny rodzaj tłuszczu niż ten występujący w mięsie i mleku. Nie stanowią one takiego samego zagrożenia dla zdrowia. Tłuszcze nasycone w kokosie znane są jako średniołańcuchowe trójglicerydy. Są one łatwo trawione, przetwarzane przez organizm i wykorzystywane jako źródło energii, a nie magazynowane w postaci tłuszczu. Suszony orzech kokosowy stosowany w przemyśle spożywczym to wysuszony miąższ orzecha kokosowego. Jest on powszechnie stosowany jako składnik aromatyzujący i dekoracyjny w ciastach, słodyczach, sałatkach owocowych i innych deserach. Żywność ekologiczna jest zawsze poddawana systemowi kontroli i certyfikacji w celu zapewnienia jej jakości i umożliwienia jej noszenia tej etykiety. Ich ekologiczna jakość jest szczególnie doceniana przez osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i trwałym rozwojem. Sposób użycia: Wiórki kokosowe doskonale wzbogacą smak owsianki, ulubionego ciasta lub dowolnego deseru. Można go również użyć do pieczenia ciasteczek. Klasyfikacja administracyjna: suche orzechy Składniki: wiórki kokosowe* 100% *CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Filipiny, Sri Lanka Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Tarty kokos ma wiele zastosowań w kuchni, zwłaszcza w wypiekach. Oprócz walorów smakowych, dodaje potrawom odrobinę egzotyki. Nasz kokos jest w jakości organicznej! (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Wiórki kokosowe BIO 250 gGRIZLY Pestki dyni BIO 1000 g Dodatkowo pestki dyni zawierają aminokwas TRYPTOPHAN, który sprzyja zdrowemu senowi, a 50g nasion zaleca się przed snem. Pyszne pestki dyni z zawartością ważnych dla Twojego organizmu substancji, które nie ulegają zniszczeniu przez wysokie temperatury. Pestki dyni stają się coraz bardziej popularnym przysmakiem nie tylko ze względu na wspaniały, orzechowo-pyszny smak, ale także ze względu na swoją funkcję odżywczą i leczniczą. Oprócz wielu różnych minerałów i witamin zawierają również substancje zwane kaburbitacynami. Ponadto pestki dyni zawierają cenne aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe, około jednej czwartej zawartości to białko. Składniki: 100% pestek dyni BIO Kraj pochodzenia : Chiny Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych BIO, innych orzechów BIO oraz wykaz BIO. Informacja dla alergików: może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów. Pyszne pestki dyni zawierają ważne substancje organizmu. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Pestki dyni BIO 1000 gGRIZLY Słonecznik łuskany BIO 1000 g Są doskonałym źródłem błonnika, białka, witaminy E i witamin z grupy B, a także minerałów takich jak potas, magnez, żelazo, fosfor, selen, wapń i cynk. Ponadto ziarna słonecznika zawierają fitosterole, które przyczyniają się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi. Klasyfikacja: nasiona oleiste Składniki: Słonecznik łuskany BIO * produkt rolnictwa ekologicznego CZ-BIO-003. Produkcja rolna poza UE. Przechowywanie: V suchu i chłodhnu Kraj pochodzenia: Chiny, Bułgaria, Węgry Okres przydatności do spożycia: Co najmniej 6 miesięcy od daty zakupu Nadaje się na przekąskę, ponieważ zawiera dużą ilość minerałów, a zwłaszcza fitosteroli. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Słonecznik łuskany BIO 1000 gGRIZLY Spirulina tabletki BIO 250 g Klasyfikacja administracyjna: Superfood Składniki: Spirulina * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Chiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP wielokrotnego zamykania lub ewakuowane w opakowaniu PP (podczas transportu może nastąpić ewakuacja, co nie wpływa na jakość) Cechy i zalety: Spirulina to słodkowodne algi bogate w witaminy, minerały, a także źródło białka. Witaminy A i B12 są tutaj bardziej rozpowszechnione. To świetny suplement diety bogaty w wiele dobroczynnych substancji. Stosowanie: 1-2 tabletki dziennie, popijaj dużą ilością płynów, najlepiej wody. Zdjęcie ma charakter poglądowy, w najbliższym czasie zastąpimy je prawdziwym. Spirulina to zielono-niebieska alga słodkowodna, która występuje głównie w jeziorach obszarów tropikalnych i subtropikalnych oraz w rzekach. Jest bardzo bogaty w witaminy i minerały. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Spirulina tabletki BIO 250 gGRIZLY Orzechy ziemne obrane BIO 1000 g Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone Składniki : Mielony prażony suchy mielony 100% BIO * - * CZ-BIO-003 | Produkcja rolna poza UE Produkt może zawierać orzechy, dwutlenek siarki lub sezam Kraj pochodzenia: Argentyna, Chiny Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Polecamy orzeszki ziemne głównie ze względu na stosunek ceny do jakości. Pomimo niskiej ceny mają doskonałe właściwości odżywcze. Oczywiście wiemy, że to nie orzechy, ale rośliny strączkowe. Orzeszki ziemne są bogate w węglowodany, tłuszcze, białka, witaminy z grupy B, C, E oraz cenne minerały, takie jak wapń, magnez i potas. Jest to jeden z pokarmów o najwyższym stężeniu składników odżywczych pochodzenia roślinnego, a ponadto nie zawiera cholesterolu. Jednak ich kaloryczność jest wysoka, 100 g zawiera 567 kcal, dlatego należy je spożywać z umiarem. Ponieważ prawie połowa zawartości to tłuszcz. Orzeszki ziemne to owoce orzeszków ziemnych, pochodzące z Republiki Południowej Afryki, Argentyny, Stanów Zjednoczonych i Chin. Orzeszek ziemny to krzew o wysokości około 70 centymetrów, na końcu gałązki ma kwiatek, a po zapyleniu gałązka wwierca się w glebę, gdzie dojrzewa w ziemi, tworząc nie pękający strąk od jednego do trzech nasion. Świeża fasola smakuje podobnie do fasoli, tylko prażenie dodaje smaku orzeszkom ziemnym. Potem pojawia się przysmak, którym wszyscy lubimy się delektować. Masło orzechowe jest dobrze znane, szczególnie popularne w Ameryce, które jest substytutem masła zwierzęcego o wielu składnikach odżywczych. Powstaje przez lekkie obranie orzeszków ziemnych, a następnie zmielenie ich na papkę. Na rynku dostępny jest również olej arachidowy , który nadaje się do smażenia, ponieważ spala się tylko w bardzo wysokich temperaturach. Orzechy ziemne są specjalnie prażone na sucho bez użycia oleju. Ponadto są w jakości BIO. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Orzechy ziemne obrane BIO 1000 gGRIZLY Mąka żytnia chlebowa BIO 1000 g Klasyfikacja administracyjna: produkty zbożowe - mąka Skład: Mąka żytnia razowa * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Republika Czeska Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Cechy i zalety: Mąka żytnia powstaje w wyniku mielenia ziaren żytnich, które są bardzo bogate w błonnik. Wśród mąk z dodatkiem glutenu są jednymi z najmniejszych. W porównaniu do klasycznej mąki mąka do wypieku chleba jest ciemniejsza, ma grubszą strukturę, dzięki czemu wiąże więcej wody i ciasto z niej jest lepiej urabialne. Zastosowanie: Mąka z chleba żytniego ma podstawowe zastosowanie do wypieku chleba i innych wypieków. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki. Organiczna mąka żytnia wysokiej jakości jest specjalnie przystosowana do łatwego wypieku domowego chleba. W porównaniu do klasycznej mąki mąka do wypieku chleba jest ciemniejsza, ma grubszą strukturę, dzięki czemu wiąże więcej wody i ciasto z niej jest lepiej urabialne. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mąka żytnia chlebowa BIO 1000 g