GRIZLY Mąka z czerwonej soczewicy 500 g Mąka z czerwonej soczewicy to skarb, który zasługuje na swoje miejsce w Twojej kuchni. Dlaczego? Ponieważ jest bogata w wiele cennych składników odżywczych, takich jak żelazo, potas, magnez i witaminy z grupy B. Co więcej, jest naturalnie bezglutenowa, dlatego osoby z celiakią mogą ją wykorzystać jako zdrową alternatywę dla tradycyjnej pszennej mąki. Mąka z czerwonej soczewicy wyróżnia się również wysoką zawartością białka roślinnego i błonnika pokarmowego, które korzystnie wpływają na układ trawienny. Dodatkowym powodem, dla którego warto dodać mąkę z czerwonej soczewicy do swojej zdrowej diety, jest jej niski poziom tłuszczu. Dlaczego warto wybrać GRIZLY mąkę z czerwonej soczewicy: ✅ naturalnie bezglutenowa ✅ bogate źródło białka i błonnika ✅ niski poziom tłuszczu Jak ją wykorzystać? Mąkę z czerwonej soczewicy można wykorzystać jako bazę do zup, do pieczenia, jako zagęstnik do warzywnych burgerów lub zup z soczewicy. Doskonale sprawdzi się również do przygotowywania placków, knedli, klusek czy past. Dodatkowe pomysły kulinarne i ciekawe przepisy znajdziesz w naszym magazynie. Kategoria produktu: mąka z czerwonej soczewicy Składniki: mielona czerwona soczewica 100 % Kraj pochodzenia: Czechy Przechowywanie: Przechowywać w miejscu ciemnym, chłodnym i suchym. Zalecamy przechowywanie w lodówce. Opakowanie: Ponownie zamykane opakowanie PP lub opakowanie próżniowe w opakowaniu PP (w trakcie transportu może dojść do uszkodzenia opakowania próżniowego, co nie wpływa na jakość produktu) Jest naturalnie bezglutenowa, dlatego stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnej mąki pszennej. Możesz ją wykorzystać do zagęszczania zup lub jako dodatek do potraw bezglutenowych. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mąka z czerwonej soczewicy 500 g , Orion pojemnik blaszany serce, mąka, wys. 14 cm,GRIZLY Soczewica czerwona, obrana BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Składniki: obrana czerwona soczewica * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Turcja Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym , zielonym i żółtym) w rejonie Morza Śródziemnego i Azji Środkowej. Soczewica czerwona jest źródłem kwasu foliowego, żelaza, fosforu, cynku, witaminy B6 i błonnika. Ze wszystkich rodzajów soczewicy jest najlepiej przyswajalna przy zachowaniu wysokiej zawartości białka, dlatego nadaje się również dla małych dzieci i matek karmiących. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Ze wszystkich roślin strączkowych najwięcej żelaza zawiera soczewica, która wspomaga krążenie krwi i korzystnie wpływa na serce. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Zwykle stosowany do zup i pikantnych przystawek, past do smarowania lub jako papkowaty dodatek. Świetnie smakuje w połączeniu ze zbożami, takimi jak ryż czy komosa ryżowa. Jest integralną częścią słynnego indyjskiego dhal , ale także innych ciekawych przysmaków. Dzięki zawartości białka, minerałów i witamin z pewnością docenisz każdą potrawę, do której dodasz czerwoną soczewicę. Sposób przygotowania : Łatwe i szybkie przygotowanie. Nie ma potrzeby namaczania przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Jest również gotowany krótko przez około 15-20 minut. Uważaj, ma tendencję do rozpadu i zmiany koloru na żółty, sól dopiero po ugotowaniu. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Obrana czerwona soczewica jest w rzeczywistości koloru pomarańczowego, a po ugotowaniu zaskakująco żółknie. Nie ma to jednak wpływu na jego skład odżywczy. Ponadto jest najlepiej przyswajalna ze wszystkich roślin strączkowych i polecana jest także małym dzieciom i matkom karmiącym. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Czerwona soczewica, obrana BIO 500 g , Tiziana terenzi mediterranean świeczka zapachowa z drewnianym knotem 500 gGRIZLY Mąka z sorgo 500 g Właściwości i zalety: Sorgo to zboże uprawiane od czasów starożytnych. Jest naturalnie bezglutenowe i stanowi bogate źródło białka, błonnika, minerałów (magnezu, żelaza, potasu, manganu, selenu, cynku) i witamin z grupy B. Mąka z sorgo zawiera również przeciwutleniacze. Zastosowanie: Mąka z sorgo ma szeroki zakres zastosowań dzięki swojemu neutralnemu smakowi. Może być używana do wypieków pikantnych i słodkich lub do pieczenia chleba i ciast. Zaleca się stosowanie 30% mąki sorgo w całkowitej zawartości mąki. Klasyfikacja administracyjna: Produkty zbożowe - mąka. Składniki: Sorgo 100%. Krja pochodzenia: Poza UE, wyprodukowano w Czechach. Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. GRIZLY Mąka z sorgo to zdrowa i bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnej mąki. Dzięki neutralnemu smakowi można jej używać zarówno do pikantnych, jak i słodkich wypieków. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mąka z sorgo 500 g , Kneipp relaxing lavender sól do kąpieli z minerałami 500 gGRIZLY Mąka z zielonego groszku 500 g Właściwości i zalety: Groch jest naturalnie bezglutenowy, dzięki czemu mąka jest odpowiednia dla osób cierpiących na celiakię lub tych, którzy unikają glutenu. Zawartość minerałów w grochu, zwłaszcza potasu i fosforu, karotenów oraz witamin B i C, czyni go bardzo korzystnym pożywieniem. Jest również cennym przeciwutleniaczem. Zastosowanie: Mąka z zielonego groszku może być stosowana jako baza do zup, do zagęszczania burgerów warzywno-strączkowych oraz do zup z roślin strączkowych, a także do wypieku chleba lub pieczywa. Klasyfikacja administracyjna: Produkt mielenia warzyw strączkowych. Składniki:100 % zmielony zielony groszek.. Kraj pochodzenia: Republika Czeska Przechowywani: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Zalecane jest przechowywanie w lodówce. Opakowanie: Worek strunowy PP lub pakowane próżniowo w opakowanie PP (rozpakowanie, które może nastąpić podczas transportu nie wpłynie to na jakość). GRIZLY mąka z zielonego groszku powstaje przez zmielenie suszonego groszku. Mąka zachowuje większość składników odżywczych, aromat, smak, a przede wszystkim piękny zielony kolor. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mąka z zielonego groszku 500 g , Kneipp arnica active sól do kąpieli z minerałami 500 gGRIZLY Mąka z orzechów laskowych 500 g Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone Składniki: Nieprażone mielone orzechy laskowe 100% Kraj pochodzenia: Turcja, Gruzja, Włochy Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Mąka z orzechów laskowych powstaje w wyniku drobnego i delikatnego mielenia blanszowanych ziaren z najwyższej jakości orzechów laskowych. Orzechy laskowe są bogatym źródłem korzystnych tłuszczów, białka i błonnika. Zawierają również szereg witamin i minerałów, są źródłem kwasu foliowego, witaminy B3 i B6. Mąka ma niską zawartość węglowodanów. Nie zawiera pszenicy, zboża ani żadnej innej konwencjonalnej mąki. Zastosowanie: Mąka z orzechów włoskich i nasion jest doskonałym zamiennikiem zwykłej mąki, a także bezglutenowych mieszanek piekarniczych. Ponieważ jest to w 100% orzech w obróbce mielonej, mąka może być dodawana do przyprawiania owsianki, musli, smoothie lub używana do dekoracji domowych, zdrowych lodów. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki. Mąka z orzechów laskowych jest drobno mielona z łuskanych, nieprażonych orzechów laskowych. Mąka nadaje się do dodania do ciasta ulubionego deseru, który jest wzbogacony o zdrowe tłuszcze oraz przyjemny orzechowy aromat i smak. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mąka z orzechów laskowych 500 g , Tiziana terenzi arethusa świeczka zapachowa z drewnianym knotem 500 gGRIZLY Mąka z orzechów nerkowca 500 g Klasyfikacja administracyjna : Orzechy suszone Skład : Zmielone jądra nerkowca 100% Kraj pochodzenia : Gwinea, Wybrzeże Kości Słoniowej, Afryka Przechowywanie : przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Mąka z orzechów nerkowca powstaje w wyniku bardzo drobnego zmielenia orzechów nerkowca. Orzechy nerkowca to orzechy olejowe o słodkim, delikatnym smaku. Są bogate w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe, a zwłaszcza zdrowe tłuszcze, które powinny stanowić 2/3 całkowitego spożycia tłuszczu. Ponadto są źródłem wielu witamin i minerałów, zwłaszcza magnezu, który zawiera najwięcej w królestwie roślin - 260 mg / 100 gram (przewyższają go jedynie nasiona słonecznika ). Zastosowanie : Jest to popularny składnik do wypieków bezglutenowych. Nadaje Twoim potrawom przyjemny orzechowy smak i aromat. Nadaje się do wypieku ciast, tusz, herbatników, ale także do zagęszczania sosów. Możesz również zrobić pyszne domowe mleko z nerkowców. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki. Mąka z orzechów nerkowca nadaje Twoim potrawom delikatny orzechowy aromat i smak. Mąkę można dodawać do przysmaków cukierniczych w celu zwiększenia zawartości zdrowych tłuszczów. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mąka z orzechów nerkowca 500 g , Jericho premium paloma peeling do ciała z solą morską 500 gGRIZLY Mąka z orzechów włoskich 500 g Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone Skład: Nieprażone, mielone orzechy włoskie 100% Kraj pochodzenia: Słowacja, Węgry, Czechy, Polska Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Mąka otrzymywana jest przez drobne mielenie nieprażonych orzechów włoskich. Orzechy włoskie są bogatym źródłem korzystnych tłuszczów, białek i błonnika. Pod względem zawartości witamin orzechy włoskie są dobrym źródłem witamin B1, B2, B3 (niacyna) i B6. Spośród minerałów znaczna jest zawartość miedzi, cynku, manganu, fosforu, żelaza, magnezu i wapnia. Zastosowanie: Mąka z orzechów włoskich i nasion jest doskonałym zamiennikiem zwykłej mąki, a także bezglutenowych mieszanek piekarniczych. Ponieważ jest to w 100% orzech w obróbce mielonej, mąka może być dodawana do przyprawiania owsianki, musli, smoothie lub używana do dekoracji domowych, zdrowych lodów. Mąka orzechowa nadaje się do słodkich i słonych wypieków, do wypieku deserów i słodyczy. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki. Orzechy włoskie, z których formowana jest nasza mąka, są bogatym źródłem dobroczynnych tłuszczów, białka i błonnika. Nadaje się do słodkich i pikantnych wypieków, do przyprawiania owsianki, musli czy smoothie. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mąka z orzechów włoskich 500 g , Tiziana terenzi extreme sense świeczka zapachowa z drewnianym knotem 500 gGRIZLY Soczewica zielona BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe Skład: Zielona soczewica * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Kanada, Rumunia Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym ,zielonym i żółtym) w regionie śródziemnomorskim i Azji Środkowej. Zielona soczewica zwana Puy pochodzi z Francji i jest doskonałym źródłem białka, błonnika, witamin i minerałów. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Ze wszystkich roślin strączkowych najwięcej żelaza zawiera soczewica, która wspomaga krążenie krwi i korzystnie wpływa na serce. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Nie trzeba go moczyć przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Gotuj krótko przez około 15 - 20 minut. W przeciwieństwie do czerwonej, brązowej i żółtej soczewicy, zielona soczewica zachowuje swój kształt i konsystencję nawet po ugotowaniu, dzięki czemu nadają się do sałatek, zup czy jako zdrowy dodatek, który nie tylko pięknie wygląda, ale też świetnie smakuje i jest zdrowy. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły Soczewica zielona o nazwie Puy pochodzą z Francji. Ma bardzo specyficzny ostry smak. Nie wymaga namaczania i zachowuje swój kształt nawet po ugotowaniu, dzięki czemu świetnie nadaje się do sałatek lub jako dodatek. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Soczewica zielona BIO 500 g , Tiziana terenzi ischia orchid świeczka zapachowa z drewnianym knotem 500 gGRIZLY Soczewica brązowa BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Skład: Brązowa soczewica * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Turcja, Kanada Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym ,zielonym i żółtym) w regionie śródziemnomorskim i Azji Środkowej. Jest bogaty w białka, które stanowią 20% wartości odżywczej. Jest to jedna z roślin posiadająca źródło wysokiej jakości węglowodanów, które długo się sycą. Nie zawiera glutenu i jest popularny również wśród wegetarian i wegan. Jest także źródłem składników mineralnych (wapń, fosfor, żelazo) oraz witamin (A, B, C i E). Kwas foliowy i żelazo w soczewce zapobiegają anemii. Skórka jest brązowa i doskonale nadaje się do kiełkowania, szczególnie w miesiącach zimowych jest wdzięcznym źródłem świeżych witamin i enzymów. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Nie trzeba go moczyć przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Gotuj krótko przez około 15 - 20 minut. Brązowa soczewica rozkłada się podczas gotowania, dzięki czemu idealnie nadaje się na przykład do zup lub wegetariańskich burgerów. Możesz również zrobić naleśniki, owsiankę lub wymieszać je ze zbożami, takimi jak kasza bulgur lub komosa ryżowa, dodać warzywa lub ulubiony ser. Nawet ze zwykłymi soczewkami można stworzyć niezwykłe gadżety. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Soczewica brązowa to rośliny strączkowe o wysokiej zawartości białka, węglowodanów i witamin oraz niskiej zawartości tłuszczów. Jest to typowy typ soczewki najczęściej spotykany w czeskich gospodarstwach domowych. Smak soczewki jest ziemisty i orzechowy. Skórka jest brązowa i bardzo dobrze nadaje się do kiełkowania. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Soczewica brązowa BIO 500 g , Tiziana terenzi ebony & teck świeczka zapachowa z drewnianym knotem 500 gGRIZLY Soczewica czarne Beluga BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Skład: czarne soczewki Beluga * 100% CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Kanada Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym , zielonym i żółtym) w rejonie Morza Śródziemnego i Azji Środkowej. Czarna soczewica Beluga wygląda trochę jak kawior dzięki swoim małym czarnym ziarnom, dlatego otrzymała swoją nazwę (według kawioru Beluga). Jest doskonałym źródłem białka, ale także błonnika, witamin i minerałów o niskiej zawartości tłuszczu. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Ze wszystkich roślin strączkowych najwięcej żelaza zawiera soczewica, która wspomaga krążenie krwi i korzystnie wpływa na serce. Jest bardzo lekkostrawny, nie powoduje wzdęć. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Możemy go namoczyć przez 2 godziny, a następnie skrócić czas gotowania do 10 minut, bez namaczania gotujemy zwykłe 20 minut. Zalecamy polanie wodą i wypłukanie soczewki. W przeciwieństwie do czerwonej, brązowej i żółtej soczewicy, czarna soczewica zachowuje swój kształt i konsystencję nawet po ugotowaniu, dlatego świetnie nadaje się do sałatek, zup lub jako zdrowy dodatek. Wygląda naprawdę luksusowo, zamiast kawioru nadaje się również do ozdabiania kanapek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Drobne czarne ziarna soczewicy Beluga wyglądają trochę jak kawior, więc swoją nazwę zawdzięcza kawiorowi Beluga. Ma delikatny orzechowy smak, doskonale trzyma swój kształt i luksusowo zdobi każdy talerz, czy to w postaci sałatki, czy zdrowego dodatku. Ciesz się tym w jakości organicznej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Soczewica czarne Beluga BIO 500 g , Tiziana terenzi xix march świeczka zapachowa z drewnianym knotem 500 gGRIZLY Soczewica czerwona nieobrana 1000 g Klasyfikacja administracyjna: Luštěnina Skład: Soczewica czerwona nieobrana 100% Kraj pochodzenia : Kanada, Rosja, USA Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu gatunkach barwnych ( czerwonym , czarnym , brązowym ,zielonym i żółtym) w rejonie Morza Śródziemnego i Azji Środkowej. Soczewica czerwona jest źródłem kwasu foliowego, żelaza, fosforu, cynku, witaminy B6 i błonnika. Spośród wszystkich rodzajów soczewicy jest najlepiej przyswajalna przy zachowaniu wysokiej zawartości białka, dlatego nadaje się również dla małych dzieci i matek karmiących. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Żaden podkład nie zawiera przede wszystkim żelaza z roślin strączkowych, które wspomaga krążenie krwi i jest korzystne dla serca. Sposób użycia: Łatwe i szybkie przygotowanie. Nie ma potrzeby namaczania przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Jest również gotowany krótko przez około 15-20 minut. Uważaj, ma tendencję do rozpadu i zmiany koloru na żółty, sól dopiero po ugotowaniu. Zwykle jest stosowany w zupach i pikantnych przystawkach, pastach do smarowania lub jako papkowaty dodatek. Świetnie smakuje w połączeniu ze zbożami, takimi jak ryż czy komosa ryżowa. Jest integralną częścią słynnego indyjskiego dhal , ale także innych ciekawych przysmaków. Dzięki zawartości białka, minerałów i witamin z pewnością docenisz każdą potrawę, do której dodasz czerwoną soczewicę. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Soczewica czerwona to bardzo popularna roślina strączkowa. Niełuskany ma brązowo-czerwony kolor i nadaje się również do kiełkowania. Wyróżnia się łatwym i szybkim przygotowaniem, pasuje do szerokiej gamy potraw, jest bardzo pożywny i świetnie smakuje. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Soczewica czerwona nieobrana 1000 g , Tiziana terenzi almond vanilla świeczka zapachowa z drewnianym knotem 500 gGRIZLY Czerwona soczewica obrana i przepołowiona 1000 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Skład: czerwona obrana soczewica przepołowiona 100% Kraj pochodzenia : Rosja, Kanada, Republika Czeska Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu gatunkach barwnych ( czerwonym , czarnym , brązowym ,zielonym i żółtym) w rejonie Morza Śródziemnego i Azji Środkowej. Soczewica czerwona jest źródłem kwasu foliowego, żelaza, fosforu, cynku, witaminy B6 i błonnika. Spośród wszystkich rodzajów soczewicy jest najlepiej przyswajalna przy zachowaniu wysokiej zawartości białka, dlatego nadaje się również dla małych dzieci i matek karmiących. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Ze wszystkich roślin strączkowych najwięcej żelaza zawiera soczewica, która wspomaga krążenie krwi i korzystnie wpływa na serce. Sposób użycia: Łatwe i szybkie przygotowanie. Nie ma potrzeby namaczania przed gotowaniem, wystarczy spłukać. Jest również gotowany krótko przez około 15-20 minut. Uważaj, ma tendencję do rozpadu i zmiany koloru na żółty, sól dopiero po ugotowaniu. Zwykle jest stosowany w zupach i pikantnych przystawkach, pastach do smarowania lub jako papkowaty dodatek. Świetnie smakuje w połączeniu ze zbożami, takimi jak ryż czy komosa ryżowa. Jest integralną częścią słynnego indyjskiego dhal , ale także innych ciekawych przysmaków. Dzięki zawartości białka, minerałów i witamin z pewnością docenisz każdą potrawę, do której dodasz czerwoną soczewicę. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Czerwona soczewica obrana i przepołowiona ma łagodny, lekko słodki smak, jest szczególnie bogata w białko (25-30%) i jest szczególnie zalecana do diet wegetariańskich i wegańskich. Soczewica ma krótki czas przygotowania. Dzięki temu możesz szybko przygotować pyszne jedzenie (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Czerwona soczewica obrana i przepołowiona 1000 g , Tiziana terenzi capri fig świeczka zapachowa z drewnianym knotem 500 gGRIZLY Mąka z manioku BIO 1000 g Klasyfikacja administracyjna: Mąki warzywne Składniki: jadalna mąka z korzenia manioku * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Brazylia Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Właściwości i zalety: Mąka z manioku lub mąka z manioku jest otrzymywana z korzenia manioku, który jest również znany jako maniok, yuca lub tapioka. Jest uprawiany od wielu tysiącleci, zwłaszcza na obszarach tropikalnych. Mąka egzotyczna zyskała popularność między innymi dzięki atrakcyjnemu składowi tkanin. Mąka z tapioki jest naturalnie bezglutenowa i ma doskonałe właściwości wypiekowe. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Zastosowanie: Mąka z manioku ma szerokie zastosowanie w kuchni, zwłaszcza do pieczenia. Dzięki neutralnemu smakowi może być stosowany do przygotowania słodkich i pikantnych potraw oraz ciast. Jest bezglutenowy, ma właściwości rozluźniające i zagęszczające. Docenimy go przy zagęszczaniu sosów, wypieku chleba lub zastąpi białko przy przygotowywaniu muffinek, siekanych czy placków ziemniaczanych. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki. Uwaga: mąka z korzenia manioku jest dla nas stosunkowo nowa w Czechach, więc nie wyróżniamy jeszcze jej różnych analogów. Tutaj znajdziesz dwa rodzaje mąki z manioku (manioku) i mąki z tapioki . Różnica między nimi polega na przetwarzaniu. Mąka z tapioki to w rzeczywistości skrobia uzyskiwana z korzenia manioku poprzez mycie i kruszenie. Następnie miazgę wyciska się do płynu skrobiowego, z którego po odparowaniu wody uzyskuje się mąkę z tapioki. Wręcz przeciwnie, mąkę z manioku wytwarza się przez przetworzenie całego korzenia, który jest po prostu obrany, wysuszony i zmielony na drobną konsystencję. Oznacza to również, że zatrzymuje więcej błonnika, ma delikatny beżowy kolor i grubszą konsystencję niż mąka z tapioki. Mąkę z manioku pozyskuje się z korzenia manioku. Swoją popularność utrzymuje od wielu tysiącleci dzięki doskonałym wartościom odżywczym. Jest bezglutenowy, w wielu przepisach mąkę z manioku można zastąpić pszenicą 1: 1. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mąka z manioku BIO 1000 g , Tiziana terenzi black fire świeczka zapachowa z drewnianym knotem 500 gGRIZLY Quinoa Komosa Ryżowa czerwona 500 g Klasyfikacja administracyjna : Zboża i produkty zbożowe Składniki: Quinoa red 100% Kraj pochodzenia : Peru, Boliwia Przechowywanie : przechowywać w suchym i chłodnym miejscu Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Quinoa lub chilijski agrest to popularne bezglutenowe pseudozboża. Oprócz najsłynniejszej bieli są też czerwone i czarne . Wszystkie trzy podstawowe gatunki mają ważne właściwości odżywcze. Quinoa czerwona jest odpowiednia dla sportowców, ponieważ zapewnia szybką energię, siłę i wytrzymałość, pozytywnie wpływa na mięśnie i tkanki. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie starożytni Aztekowie i Inkowie uważali ją za świętą i „matkę zbóż”. Dziś stał się trendem zdrowej diety i powinien być częścią zbilansowanej diety każdego gospodarstwa domowego. Zawiera dużą ilość białka i błonnika, zbilansowaną ilość aminokwasów, a także szeroką gamę witamin i minerałów (A, B, C, magnez, wapń, żelazo, fosfor, mangan, miedź, cynk). Sposób użycia: Nadaje się do wielu rodzajów potraw, stosowany jako dodatek oraz jako składnik dania głównego. Można go łączyć z warzywami, mięsem, ale także z suszonymi owocami (śliwki, morele, żurawina) lub orzechami (migdały, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie) i nasionami (len, chia, słonecznik). Świetnie smakuje również z roślinami strączkowymi , gdzie razem tworzą bardzo pożywne połączenie. Jeszcze lepszy smak uzyskamy, jeśli zamiast czystej wody użyjemy do gotowania np. Bulionu warzywnego lub drobiowego, ale także ziół, cebuli i czosnku. Sposób przygotowania : Przed gotowaniem zalecamy dokładne przepłukanie, najlepiej na sicie, aby uniknąć gorzkiego posmaku. Potrzebujemy około dwa razy więcej wody na filiżankę, ale dostajemy prawie trzy razy więcej komosy ryżowej. Gotuj jak ryż, aż woda wyparuje, około 15-20 minut Quinoa czerwona to kolejny rodzaj popularnej bezglutenowej pseudozbożowej komosy ryżowej. Jest odpowiedni dla sportowców, ponieważ zapewnia szybką energię, siłę i wytrzymałość, pozytywnie wpływa na mięśnie i tkanki. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Quinoa Komosa Ryżowa czerwona 500 g , Kneipp cold season eucalyptus sól do kąpieli z minerałami 500 gGRIZLY Fasola czerwona Kidney BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe Skład: czerwona fasola Kidney * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia : Chiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: W naszym kraju spotykamy głównie nasiona fasoli zwyczajnej, która jest uprawiana w wielu odmianach, ich nasiona różnią się kolorem, kształtem i wielkością. Najczęściej możemy spotkać fasolę tego typu: białą małą i dużą jumbo , czarną , czarną , czerwoną , adzuki , pinto , mungo i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Fasolę przed gotowaniem moczyć w wodzie na 10 - 12 godzin (przez noc). Następnie wylej wodę, przepłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez 80-90 minut lub 20 minut w szybkowarze. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Fasola może również kiełkować, co dodatkowo zwiększy przyswajalność wysokiej jakości białek roślinnych i wzbogaci nas o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły. Fasola jest większa, ma kolor od czerwonego do brązowego, a po ugotowaniu do miękkości nabiera lekko słodkiego smaku. Szczególnie popularne są wśród wielbicieli kuchni meksykańskiej, na przykład Chilli con carne. Ciesz się tym z jakością organiczną. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Fasola czerwona Kidney BIO 500 g , Kneipp favourite time cherry blossom sól do kąpieli z minerałami 500 gGRIZLY Mąka z czerwonej soczewicy 1000 g Klasyfikacja administracyjna : Produkt przemiału z mielenia roślin strączkowych Skład : czerwona soczewica mielona 100% Kraj pochodzenia : Republika Czeska Przechowywanie : przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Zalecane w lodówce. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Czerwona soczewica jest źródłem kwasu foliowego, żelaza, fosforu, cynku, witaminy B6 i błonnika. To najlepsze trawienie ze wszystkich rodzajów soczewicy przy zachowaniu wysokiej zawartości białka. Jest to surowiec naturalnie bezglutenowy. Zastosowanie: Mąka z czerwonej soczewicy może być stosowana jako baza do zup, do zagęszczania burgerów warzywno-strączkowych i zup z roślin strączkowych, ale także do chleba lub pieczenia. Nadaje się do przygotowywania ciast, pierogów, gnocchi, a także past. Mąka z czerwonej soczewicy świetnie sprawdza się jako dodatek do dań bezglutenowych lub do zagęszczania zup zamiast mąki pszennej. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mąka z czerwonej soczewicy 1000 g , Kneipp pure relaxation lemon balm sól do kąpieli z minerałami 500 gGRIZLY Soczewica czarna Beluga 1000 g Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe Skład: Beluga nieobrana w całości 100% Kraj pochodzenia : Kanada Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Soczewica jadalna to krzaczasta roślina jednoroczna z rodziny motylkowatych. Jest uprawiany w pięciu kolorach ( czerwonym , czarnym , brązowym ,zielonym i żółtym) w regionie śródziemnomorskim i Azji Środkowej. Czarna soczewica Beluga wygląda trochę jak kawior dzięki swoim małym czarnym ziarnom, dlatego otrzymała swoją nazwę (według kawioru Beluga). Jest doskonałym źródłem białka, ale także błonnika, witamin i minerałów o niskiej zawartości tłuszczu. Zawarty w nim błonnik pomaga regulować pracę jelit, a tym samym stanowi odpowiednią profilaktykę zaparć. Ze wszystkich roślin strączkowych najwięcej żelaza zawiera soczewica, która wspomaga krążenie krwi i korzystnie wpływa na serce. Jest bardzo lekkostrawny, nie powoduje wzdęć. Sposób użycia: Możemy go namoczyć przez 2 godziny, a następnie skrócić czas gotowania do 10 minut, bez namaczania gotujemy zwykłe 20 minut. Zalecamy polanie wodą i wypłukanie soczewki. W przeciwieństwie do czerwonej, brązowej i żółtej soczewicy, czarna soczewica zachowuje swój kształt i konsystencję nawet po ugotowaniu, dlatego świetnie nadaje się do sałatek, zup lub jako zdrowy dodatek. Wygląda naprawdę luksusowo, zamiast kawioru nadaje się również do ozdabiania kanapek. Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły Drobne czarne ziarna soczewicy Beluga wyglądają trochę jak kawior, więc swoją nazwę zawdzięcza kawiorowi Beluga. Ma delikatny orzechowy smak, doskonale trzyma swój kształt i luksusowo zdobi każdy talerz, czy to w postaci sałatki, czy zdrowego dodatku. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Soczewica czarna Beluga 1000 g , Karta podarunkowa o wartosci 500 zGRIZLY Krem pekanowy 500 g Pyszny krem GRIZLY 100% z orzechów pekan nie tylko doskonale smakuje, ale także zawiera szereg dobroczynnych substancji. Pekany są bogate w witaminy A i B, a także zawierają potas, cynk, wapń, żelazo i fosfor. Pekany są podobne z wyglądu do orzechów włoskich, ale są bardziej wydłużone, miękkie i słodsze. Krem z orzechów pekanowych GRIZLY nie zawiera dodatku cukru ani innych środków aromatyzujących lub konserwujących. Składniki: 100% sucho prażone ziarna pekanów. Kraj produkcji: Republika Czeska Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecamy wymieszać przed spożyciem, olej na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, orzeszków ziemnych, soi i mleka. Suche, prażone ziarna pekanów zmielone do uzyskania delikatnej konsystencji - oto krem pekanowy GRIZLY. Doskonały do owsianki, naleśników lub gofrów. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Krem z pekanów 500 g , Scottish fine soaps au lait mleczny proszek do kąpieli z rumiankiem 500 gGRIZLY Mak niebieski mielony 1000 g Klasyfikacja : Nasiona oleiste Składniki: Mak niebieski (stabilizowany termicznie) 100% Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu lub soi. Kraj pochodzenia: Republika Czeska Przechowywanie : nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych. Przechowywać w temperaturze do 20 ° C i wilgotności względnej do 70%. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Mak jest szczególnie popularnym składnikiem w kuchni polskiej. Polscy kucharze chętnie stosują mak jako nadzienie do ciast i ciasteczek lub jako dodatek do słodkich i słonych wypieków. Być może zaskoczy Cię fakt, że mak jest również bardzo zdrową żywnością, zawierającą znaczne ilości wapnia, manganu, magnezu i fosforu, a także jest bogaty w witaminy E i B. Mak to nie tylko bardzo popularny składnik potraw polskich kucharzy, ale także bardzo zdrowa roślina uprawna. Warto wspomnieć o wysokiej zawartości witaminy E, a wśród minerałów zaskakująco bogaty jest w wapń. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mak niebieski mielony 1000 g , Plandeka z oczkami 500 x 800 cmGRIZLY Krem z orzechów laskowych 500 g Klasyfikacja : Orzechy suszone Składniki : orzechy laskowe 100% Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów lub sezamu. Kraj pochodzenia: Republika Czeska Krem z orzechów laskowych, to pyszne orzechy laskowe zmielone na krem, który jest pełny zdrowych tłuszczów i białka. Krem z orzechów laskowych, to pyszne orzechy laskowe zmielone na krem, który jest pełny zdrowych tłuszczów i białka. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Krem z orzechów laskowych 500 g , Plandeka z oczkami 400 x 500 cmGRIZLY Krem z nerkowców 100% 500 g Krem z nerkowców zmielony do pysznej, gładkiej konsystencji. Kremy są produkowane w małych partiach co tydzień, co zapewnia wyjątkową jakość w każdym kawałku. Składniki : 100% drobno zmielonych orzechów nerkowca . Produkt nie zawiera dodatku tłuszczów, cukrów, soli, barwników ani innych substancji. Po otwarciu zużyć w ciągu 4 miesięcy. Alergen: Orzechy - CASHEW . Spożywaj bezpośrednio lub ciesz się podczas pieczenia. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i mrozem. Zalecamy wymieszanie przed spożyciem, olej na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym. Opakowanie : Plastikowe pudełko przykręcane zabezpieczone folią aluminiową i białą pokrywą Jak przechowywać masło z orzechów nerkowca? Po otwarciu najlepiej przechowywać w lodówce lub w ciemnym pomieszczeniu około 20 stopni. Do produkcji naszego kremu z nerkowców używamy nerkowców najwyższej jakości, prażąc je na sucho i mieląc do uzyskania delikatnej konsystencji. W ten sposób powstaje pyszne masło orzechowe. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Krem z nerkowców 100% 500 g , Plandeka z oczkami 300 x 500 cmGRIZLY Kuskus z semoliny medium 500 g Zakres zastosowań kuskusu z semoliny jest różnorodny. Surowiec, którego ojczyzną jest głównie Afryka Północna, może być stosowany w sałatkach, dodatkach, daniach pieczonych lub deserach. Ze względu na swoją wszechstronność, a zwłaszcza szybkość przygotowania, kuskus z pewnością przypadnie Ci do gustu. Nie trzeba go gotować, wystarczy zalać gorącą wodą lub bulionem. Klasyfikacja administracyjna: Zboża i produkty zbożowe Składniki: mąka semolinowa z pszenicy durum, woda. Może zawierać śladowe ilości soi i musztardy. Kraj pochodzenia: Włochy Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Wyobraźnia kulinarna nie zna granic! To bogate źródło białka może być używane jako dodatek do sałatek lub różnych słodkich i wytrawnych potraw. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Kuskus z semoliny medium 500 g , Allnature sól epsom lawenda 500 gGRIZLY Daktyle Medjool z pestką 500 g Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe Składniki : Daktyle medjool "royal" 100% Kraj pochodzenia : Iran, Izrael, Jordania Pakowanie : próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Daktyle są suplementem diety stosowanym w dietetyce i sporcie. Po zjedzeniu daktyli glukoza w wątrobie jest szybko przekształcana w glikogen - źródło trwałej energii. Ze względu na ich lekkostrawność, są idealnym pożywieniem do uzyskania szybkiego paliwa przed, w trakcie lub bezpośrednio po treningu. Daktyle są bogatym źródłem cukru owocowego (60-70%). Ze względu na unikalne połączenie cukrów prostych i błonnika, daktyle są wspaniałą i zdrową przekąską na każdą okazję. Są one ważnym źródłem magnezu (52,4mg/100g), potasu (670mg/100g), wapnia (62mg/100g), żelaza i witamin z grupy B. Wysoka zawartość błonnika (już 2 daktyle pokrywają 12% zalecanego dziennego spożycia) oraz pektyny są również efektywne w zwalczaniu problemów trawiennych. Zawierają również cenne antyoksydanty - polifenole. Daktyle Medjool to najwyższej jakości daktyle o delikatnym smaku. Przekonaj się sam, dlaczego te daktyle nazywane są daktylami królów. Daktyle soczyste, o smaku miodowo-karmelowym, suszone na słońcu. Są one najdelikatniejszą i największą odmianą daktyli importowanych do Europy. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Daktyle Medjool z pestką 500 g , Oryginalny koreański krem z żen-szenia, 500 mlGRIZLY Poduszki z nadzieniem czekoladowym 500 g Jeśli od czasu do czasu napada cię ochota na coś słodkiego, warto mieć w domu w szafce puszyste poduszki czekoladowe. Dosłownie rozpływają się w ustach, a kiedy je spróbujesz, poczujesz się, jakbyś właśnie dostał się do królestwa czekolady. Oczywiście najlepsze są same w sobie, ale świetnie sprawdzą się również w jogurcie, owsiance czy nawet granoli. Spróbuj, a nie będziesz żałować. Dlaczego warto wybrać poduszki czekoladowe GRIZLY: ✅ skutecznie zaspokoją ochotę na słodkie ✅ słodka przekąska do owsianki, jogurtu czy nawet granoli ✅ bez oleju palmowego Składniki: ekstrudat 59% (mąka pszenna, mąka kukurydziana, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, płatki owsiane, laktoza, otręby pszenne, sól), nadzienie o smaku czekoladowym 41% (cukier, olej rzepakowy, suszona serwatka, miazga kakaowa 5%, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 1%, suszone mleko, emulgator: lecytyny; naturalny aromat waniliowy) Alergeny: Zawiera gluten i mleko. Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi. Kraj pochodzenia: Republika Czeska Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. GRIZLY Poduszki z nadzieniem czekoladowym dosłownie rozpływają sie w ustach. Gdy tylko je spróbujesz, poczujesz się, jakbyś właśnie przeniósł się do królestwa czekolady. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Poduszki z nadzieniem czekoladowym 500 g , Florina miska szklana z pokrywą clavato, 500 mlGRIZLY Krem z nerkowców chrupiący 100 % 500 g Spróbuj naszego GRIZLY Kremu z orzechów nerkowca 100% . Sami produkujemy masła i gwarantujemy najwyższą jakość każdej sztuki. Składniki : 100% prażone orzechy nerkowca . Produkt nie zawiera dodatku tłuszczów, cukrów, soli, barwników ani innych substancji. Po otwarciu zużyć w ciągu 4 miesięcy. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i mrozem. Zalecamy wymieszanie przed spożyciem, olej na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym. Wyprodukowano w Republice Czeskiej Jak przechowywać kremu z orzechów nerkowca? Po otwarciu najlepiej przechowywać w lodówce lub w ciemnym pomieszczeniu około 20 stopni. Spróbuj naszego GRIZLY Kremu z orzechów nerkowca 100% . Sami produkujemy masła i gwarantujemy najwyższą jakość każdej sztuki. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Krem z nerkowców chrupiący 100 % 500 g , Inebrya keratin maseczka rewitalizująca z keratyną 500 mlGrizzly Krem z orzechów laskowych chrupiący 500g Spróbuj nasz pyszny 100% krem z orzechów laskowych drobno mielonych. Nasze kremy z orzechów laskowych są produkowane w Czechach w małych partiach, dlatego zawsze otrzymasz produkt zawierający wyłącznie świeżo zmielone i prażone orzechy laskowe bez jakichkolwiek innych dodatków. Składniki: 100% orzechy laskowe. Produkt nie zawiera dodatku tłuszczów, cukrów, soli, barwników ani innych substancji. Zużyć w ciągu 4 miesięcy od otwarcia. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i mrozem. Zalecamy wymieszać przed spożyciem, olej na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym. Jak przechowywać krem orzechowy? Po otwarciu najlepiej przechowywać w lodówce lub w ciemnym pomieszczeniu około 20 stopni. Spróbuj nasz pyszny 100% krem z orzechów laskowych drobno mielonych. Nasze kremy z orzechów laskowych są produkowane w Czechach w małych partiach, dlatego zawsze otrzymasz produkt zawierający wyłącznie świeżo zmielone i prażone orzechy laskowe bez jakichkolwiek innych dodatków. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Krem z orzechów laskowych chrupiący 500 g , Babaria aloe vera mydło z aloesem 500 mlGRIZLY Krem orzechowy z belgijską czekoladą 500 g Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone Składniki: 75% orzeszki ziemne , 25% belgijska 60% ciemna czekolada (masa kakaowa, cukier, masło kakaowe) Kraj pochodzenia: Republika Czeska Przechowywanie: Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i mrozem. Zużyć w ciągu 4 miesięcy od otwarcia Spożywać bezpośrednio lub używać do pieczenia. Zalecamy wymieszanie przed spożyciem, olej na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym. Właściwości: Produkujemy własny krem orzechowy w połączeniu z wysokoprocentową belgijską czekoladą w małych partiach, dzięki czemu możemy zagwarantować świeżość i jakość wszystkich składników produktu. Najpierw prażymy świeże orzeszki ziemne do sucha gorącym powietrzem, następnie mielimy na drobną konsystencję i mieszamy z rozpuszczoną czekoladą. Na koniec wszystko ubijamy, aby krem był pięknie puszysty. Czyste połączenie orzeszków arachidowych i ciemnej belgijskiej czekolady w wyważonych proporcjach gwarantuje doskonały smak, ale przede wszystkim doskonałą wartość odżywczą i wysoką zawartość składników odżywczych. Orzeszki ziemne zyskują na popularności ze względu na wysoką zawartość błonnika, białka i zdrowych tłuszczów. Belgijska 60% ciemna czekolada jest bogata w antyoksydanty. Zastosowanie: Zastosowanie kremu orzechowego z czekoladą jest bardzo szerokie. Można nim smarować naleśniki, owoce, słodzić smoothie lub dodać do porannej owsianki. Krem można również wykorzystać do wypieków według własnego uznania. GRIZLY Krem orzechowy z ciemną belgijską czekoladą to wspaniała przekąska. Orzeszki ziemne są bogate w zdrowe tłuszcze, białko i błonnik, czekolada w antyoksydanty Nowa receptura z belgijską czekoladą. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Krem orzechowy z belgijską czekoladą 500 g , Millefiori natural dyfuzor zapachowy z napełnieniem 500 mlGRIZLY Krem orzechowy z mleczną czekoladą 500 g Połączyliśmy 31% mleczną czekoladę z suszonymi prażonymi orzeszkami ziemnymi, lekko ubiliśmy i efekt tego połączenia jest niesamowity. Krem jest bogaty w białko i tłuszcz dzięki wysokiej zawartości orzeszków ziemnych. Składniki : Orzeszki ziemne , czekolada mleczna: (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku , miazga kakaowa, emulgatory ( lecytyna sojowa i E476) ekstrakt waniliowy BOURBON MADAGASCAR. Produkt nie zawiera oleju palmowego, dodatku cukrów ani olejów ani soli. To po prostu czyste połączenie orzeszków ziemnych i czekolady w takim stosunku, aby zachować doskonały smak i świetne wartości odżywcze. Przechowywanie : Chronić przed bezpośrednim nasłonecznieniem i mrozem. Po otwarciu zużyć w ciągu 4 miesięcy. Zalecamy wymieszanie przed spożyciem, olej na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym Wyprodukowano w Czechach Połączyliśmy 31% mleczną czekoladę z suszonymi prażonymi orzeszkami ziemnymi, lekko ubiliśmy i efekt tego połączenia jest niesamowity. Krem jest bogaty w białko i tłuszcz dzięki wysokiej zawartości orzeszków ziemnych. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Krem orzechowy z mleczną czekoladą 500 g , Baobab feathers dyfuzor zapachowy z napełnieniem 500 mlGRIZLY Krem orzechowy z białą czekoladą 500 g Krem orzechowy zmieszany z wysokiej jakości białą czekoladą w proporcjach, które zaspokoją Twoje kubki smakowe, zachowując przy tym wspaniałe wartości odżywcze. Składniki : Orzeszki ziemne , biała czekolada: (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku , laktoza , serwatka w proszku, emulgator: lecytyna sojowa i E476, ekstrakt waniliowy BOURBON MADAGASCAR. Produkt nie zawiera oleju palmowego, cukrów dodanych, olejów ani soli. Jest to tylko czyste połączenie orzeszków ziemnych i czekolady w takich proporcjach, aby zachować doskonały smak i wspaniałe wartości odżywcze.. Przechowywanie : Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i mrozem. Zużyć w ciągu 4 miesięcy od otwarcia. Zalecamy wymieszać przed spożyciem, olej na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym Kraj pochodzenia: Republika Czeska Krem orzechowy zmieszany z wysokiej jakości białą czekoladą w proporcjach, które zaspokoją Twoje kubki smakowe, zachowując przy tym wspaniałe wartości odżywcze. Orzeszki ziemne są powszechnie znane ze swojej wysokiej wartości energetycznej, z której połowa składa się z tłuszczu. Są to jednak zdrowe tłuszcze. Krem orzechowy zmieszany z wysokiej jakości białą czekoladą w proporcjach, które zaspokoją Twoje kubki smakowe, zachowując przy tym wspaniałe wartości odżywcze. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Krem orzechowy z białą czekoladą 500 g , Jericho body care spa pobudzający peeling solny z ekstraktami morskimi i olejkami lilak 500 gGRIZLY Mąka migdałowa 500 g Klasyfikacja administracyjna : Orzechy suszone Składniki : Obrane migdały drobno zmielone 100% Kraj pochodzenia : USA, Hiszpania Przechowywanie : przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Pakowanie : Zamykane opakowanie PP lub ewakuowane w opakowaniu PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Cechy i zalety: Mąka migdałowa jest jednym z najpopularniejszych składników do wypieków bezglutenowych. Wykonany jest z Mąka migdałowa jest jednym z najbardziej popularnych składników w wypiekach bezglutenowych. Jest ona wytwarzana z łuskanych (blanszowanych) słodkich migdałów. Migdały są bogate w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe, a zwłaszcza zdrowe tłuszcze, które powinny stanowić 2/3 całkowitego spożycia tłuszczów. Ponadto są źródłem wielu witamin i minerałów, zwłaszcza magnezu, fosforu, cynku, wapnia i witaminy E. Dzięki swoim właściwościom odżywczym świetnie sprawdzają się również w diecie low carb. Zastosowanie : Mąkę migdałową używamy głównie do wypieków, ciast, słodyczy, kremów i deserów. Możemy też zrobić mleko migdałowe, domowy marcepan czy popularne makaroniki. Mąka nadaje się do słodkich wypieków i wyrobów cukierniczych, a także może być częściowo zastąpiona zwykłą mąką. GRIZLY Mąka migdałowa wytwarzana jest z drobno wyłuskanych migdałów. Jest to jeden z najpopularniejszych składników zdrowych lub całkowicie bezglutenowych wypieków. Dodatkowo można z niej przygotować pyszne domowe makaroniki. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mąka migdałowa 500 g , Eveline cosmetics velvet matt kremowa szminka do ust z matowym wykończeniem odcień 500 4,5 gGRIZLY Mąka ryżowa 500 g Klasyfikacja administracyjna : produkty zbożowe - mąka Skład : drobno zmielony ryż 100% Kraj pochodzenia : Tajlandia Przechowywanie : przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Ryż to naturalnie bezglutenowy, bardzo lekkostrawny pokarm, który wywołuje uczucie sytości. Mąka ryżowa zwiększa objętość i wiązanie mieszanek bezglutenowych. Zastosowanie : Mąka ryżowa ma najszersze zastosowanie ze wszystkich mąk bezglutenowych ze względu na jej bardzo neutralny smak i aromat. Nadaje się do przyrządzania potraw bezglutenowych lub jako zamiennik części mąki pszennej przy gotowaniu zwykłych potraw. Mąką ryżową zagęszczasz zupę lub sos, możesz jej użyć do wypieku słodkich i pikantnych wypieków, do przygotowania naleśników, deserów i owsianek. Idealny do słodkich, niewypieczonych deserów. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki. Mąka ryżowa jest naturalnie bezglutenowa. Wytwarzaną jest z ryżu i nadaje się do zagęszczania zup, domowego wypieku oraz przygotowywania zimnych deserów. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mąka ryżowa 500 gGRIZLY Mąka gryczana 500 g Klasyfikacja administracyjna : produkty zbożowe - mąka Skład : kasza gryczana drobno mielona 100% Kraj pochodzenia : Polska Przechowywanie : przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Mąka gryczana jest doskonałą alternatywą dla klasycznej mąki, poza tym, że jest bezglutenowa, ma korzystny wpływ na naczynia krwionośne dzięki wysokiej zawartości rutyny i witaminy E. Rutyna ma również korzystny wpływ na wchłanianie witaminy C. Zastosowanie : Mąka gryczana ma szerokie zastosowanie w kuchni, możemy ją dodać wszędzie tam, gdzie użyjemy innej mąki, a szczególnie smakuje w ciastach, deserach bezglutenowych czy pizzy. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki. Mąka gryczana to doskonała alternatywa dla klasycznej mąki, poza tym, że jest bezglutenowa, posiada wysoką zawartość rutyny i witaminy E. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mąka gryczana 500 gGRIZLY Migdały w białej czekoladzie z karmelem 500 g Połączenie białej czekolady i karmelu to zawsze dobry pomysł. Gdy dodasz do tego prażone migdały, powstaje prawdziwy przysmak. Oczywiście możesz się nim cieszyć się samodzielnie, na przykład oglądając dobry film lub czytając książkę, ale mamy dla Ciebie jeszcze jedną wskazówkę. Spróbuj dosypać je rano do jeszcze gorącej śniadaniowej owsianki, czekolada przyjemnie się rozpłynie, dodając owsiance karmelowy smak. Jeśli wokół Ciebie są miłośnicy karmelowych przysmaków, podaruj im migdały w białej czekoladzie z karmelem jako prezent, na pewno będą zachwyceni. Migdały są również źródłem wapnia, żelaza oraz witaminy E. Nie zapomnij więc również przejrzeć naszej oferty tradycyjnych naturalnych migdałów. Dlaczego warto wybrać GRIZLY migdały w białej czekoladzie z karmelem: ✅ idealny przysmak (lub prezent) dla miłośników orzechów w czekoladzie ✅ świetne po prostu dla smaku lub jako dodatek do owsianki ✅ bez oleju palmowego Składniki: biała czekolada z karmelem 66 % (cukier, masło kakaowe, suszone mleko, proszek karmelowy 10,5 % (suszone mleko, suszona serwatka, cukier, tłuszcz mleczny, naturalny aromat waniliowy), skarmelizowany cukier 1,5 %, emulgator: lecytyny; masa kakaowa, sól jadalna), prażone jądra migdałów 33 %, mieszanina glazurująca (skrobia tapiokowa, cukier, substancja glazurująca: szelak) Alergeny: Zawiera mleko i orzechy (migdały). Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, soi, siarczynów i sezamu. Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Prażone migdały obtoczone w pysznej białej czekoladzie z karmelem musisz spróbować! Doskonale sprawdzą się na przykład jako dodatek do jeszcze gorącej owsianki, gdzie czekolada przyjemnie się roztopi, nadając owsiance karmelowy posmak. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Migdały w białej czekoladzie z karmelem 500 gGRIZLY Pistacje prażone z obniżoną zawartością soli 500 g Zbyt słone pistacje? Ale skąd! Te mają w porównaniu do swoich solidnie solonych kolegów o 50% mniej soli! W 100 g pistacji znajduje się tylko 0,8 g soli. Klasyczne prażone pistacje zawierają 2,5 g soli na 100 g. Nie stracisz jednak delikatnie słonego smaku. Te pistacje staną się idealnym wyborem nie tylko na wieczorne przekąski przy ulubionym serialu, ale również jako lekka przystawka, gdy odwiedzą Cię goście. Co więcej, dostarczą organizmowi wiele ważnych minerałów i witamin. Należą do nich między innymi magnez, wapń oraz witamina A i B6. Zresztą, zdrowotne korzyści płynące z pistacji i innych orzechów szczegółowo opisaliśmy tutaj. Dla fanów całkowicie niesolonych orzechów mamy oczywiście niesolone naturalne pistacje. A jeśli ogólnie nie lubisz obierać pistacji, nie martw się, w naszej ofercie znajdziesz również obrane pistacje. Osoby chcące spróbować innych pistacjowych przysmaków na pewno zainteresuje 100% krem pistacjowy. Dlaczego warto wybrać pistacje GRIZLY z obniżoną zawartością soli? ✅ o 50 % mniej soli ✅ źródło witamin A i B6 ✅ świetne jako szybka przekąska na wieczorny relaks Ile soli zawierają pozostałe pistacje? rodzaj pistacji zawartość soli w 100 g pistacji pistacje łuskane 0 g pistacje prażone łuskane niesolone 0,01 g pistacje o smaku limetki 2 g pistacje prażone solone 2,5 g pistacje prażone solone o obniżonej zawartości soli 0,8 g Składniki: pistacje prażone nieskórkowane 99,2 %, sól 0,8 % Alergeny: Zawiera orzechy (pistacje). Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów, glutenu, sezamu i siarczynów. Kraj pochodzenia: USA Przechowywanie: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Zbyt słone pistacje? Ale skąd! Te mają w porównaniu do swoich solidnie solonych kolegów o 50% mniej soli! W 100 g pistacji znajduje się tylko 0,8 g soli. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Pistacje prażone z obniżoną zawartością soli 500 gGRIZLY Migdały w słonym karmelu z miodem 500 g Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone Składniki: 76% prażone migdały, cukier, 3,5% miód, 2% sól morska Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Kraj pochodzenia : Holandia Delikatność migdałów i miodu ze szczyptą soli morskiej wyczarowuje ciekawy słodko-słony smak, który z pewnością pokochasz. Delikatność migdałów i miodu ze szczyptą soli morskiej wyczarowuje ciekawy słodko-słony smak, który z pewnością pokochasz. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Migdały w słonym karmelu z miodem 500 gGRIZLY Orzechy ziemne w panierce z wasabi 500 g Wasabi, czyli japoński chrzan, odkryto setki lat temu w japońskiej wiosce, gdzie uprawiał go chłop. Dzięki wasabi zdobył przychylność wybitnego wojownika i ogłosił wasabi skarbem. W kuchni spotykamy część łodygi wasabi, która słynie z jasnozielonego koloru i wyjątkowego ostrego, cierpkiego smaku. Zawiera substancje o działaniu przeciwnowotworowym, dezynfekującym i przeciwbakteryjnym. Składników: mąka pszenna 32%, 28% orzeszki ziemne, cukier, skrobia modyfikowana, dekstryna, olej palmowy, sól, proszek sos sojowy, glutaminian sodu, Wasabi proszku 0,35%, soda oczyszczona, E141i 0,02%, chili proszku. Kraj pochodzenia : Chiny Orzeszki ziemne zawinięte w ciasto wasabi, które mają lekko ostry smak. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Orzechy ziemne w panierce z wasabi 500 gGRIZLY Rodzynki w białej czekoladzie z karmelem 500 g Połączenie białej czekolady i karmelu zawsze jest strzałem w dziesiątkę. A kiedy dodasz do tego soczyste rodzynki, otrzymasz prawdziwy rarytas. Możesz delektować się nim tak po prostu, na przykład podczas oglądania dobrego filmu czy czytania książki, ale mamy dla Ciebie jeszcze jeden pomysł. Wypróbuj dodania ich rano do ulubionej owsianki lub ulepsz nimi owocową sałatkę. Jeśli masz wokół siebie miłośników karmelowych smakołyków, podaruj im rodzynki w białej czekoladzie z karmelem jako prezent – na pewno będą zachwyceni. Rodzynki są również bogate w węglowodany i szybko dostarczą Tobie i obdarowanym niezbędnej dawki energii. Nie zapomnij także sprawdzić naszej oferty tradycyjnych suszonych rodzynek. Dlaczego warto wybrać GRIZLY rodzynki w białej czekoladzie z karmelem: ✅ nieodparcie kuszące połączenie czekolady i karmelu ✅ idealny smakołyk (lub prezent) dla miłośników owoców w czekoladzie ✅ źródło szybkiej energii Klasyfikacja produktu: cukierki nieczekoladowe Składniki: biała czekolada z karmelem (cukier, masło kakaowe, suszone mleko, proszek karmelowy (suszone mleko, suszona serwatka, cukier, tłuszcz mleczny, naturalny aromat waniliowy), karmelizowany cukier 1,5%, emulgator: lecytyny; masa kakaowa, sól, rodzynki 49%, mieszanka glazurująca (skrobia tapiokowa, cukier, substancja glazurująca: szelak) Alergeny: Zawiera mleko. Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów arachidowych, innych orzechów, soi i sezamu. Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Soczyste rodzynki obtoczone w warstwie pysznej białej czekolady, idealnie komponującej się z delikatnym smakiem karmelu. Musisz spróbować tej słodkiej przekąski! (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Rodzynki w białej czekoladzie z karmelem 500 gGRIZLY Migdały w mlecznej czekoladzie z przyprawą piernikową 500 g Z tym połączeniem smaków poczujesz magię świąt Bożego Narodzenia! Delikatne migdały polane mleczną czekoladą i posypane aromatyczną przyprawą piernikową stworzą doskonałą świąteczną atmosferę, kiedy tylko zechcesz. Może to być w grudniu, sierpniu lub nawet w lutym – to zależy od Ciebie. Nie potrzebujesz żadnego długotrwałego pieczenia, po prostu wysyp migdały piernikowe do miski i zacznij cieszyć się tą wyjątkową chwilą. Jeśli migdały piernikowe przypadły Ci do gustu, możesz do koszyka dodać także GRIZLY migdały w miodzie i piernikach lub GRIZLY migdały w gorzkiej czekoladzie z kakao. Dlaczego warto wybrać GRIZLY migdały w mlecznej czekoladzie posypane przyprawą piernikową: ✅ pachną i smakują jak święta ✅ idealne dla miłośników orzechów, czekolady i przypraw korzennych ✅ najwyższa jakość Administracyjna klasyfikacja: orzechy Składniki: mleczna czekolada 77% (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator: lecytyny, naturalny aromat wanilii), prażone migdały 19%, cukier puder 3,5%, mielona przyprawa piernikowa 0,5% (cynamon, gałka muszkatołowa, kolendra, imbir, koperek włoski, goździki, gałka muszkatołowa, anyż, czarny pieprz, kardamon) Alergeny: Zawiera mleko, lecytynę i orzechy (migdały). Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, sezamu i innych orzechów. Kraj pochodzenia: Czechy Z tym połączenia smaków poczujesz drugie święta Bożego Narodzenia! Przepyszne migdały zostały otulone w pyszną mleczną czekoladę i posypane aromatyczną przyprawa piernikową. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Migdały w mlecznej czekoladzie z przyprawą piernikową 500 gGRIZLY Krem orzechowy z czekoladą, kokosem i malinami 500 g Krem orzechowy z wyśmienitą białą czekoladą, kokosem i liofilizowanymi malinami zapewni nie tylko piękny odcień różu, ale przede wszystkim przepyszny smak. Orzechy w połączeniu z malinami tworzą przyjemnie słodki smak. Składniki : Orzeszki ziemne , biała czekolada: (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku pełnotłuste, laktoza, serwatka suszona, emulgator: lecytyna sojowa i E476, ekstrakt waniliowy BOURBON MADAGASCAR), susz kokosowy , maliny liofilizowane. Produkt nie zawiera oleju palmowego, dodatku cukrów, olejów ani soli. To po prostu czyste połączenie orzeszków ziemnych, orzechów kokosowych, malin i czekolady w takiej proporcji, że zachowujemy doskonały smak i świetne wartości odżywcze. Spożywać bezpośrednio lub używać do pieczenia Przechowywanie : Chronić przed słońcem i mrozem. Po otwarciu zużyć w ciągu 4 miesięcy. Zalecamy wymieszać przed spożyciem, olej na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym Kraj pochodzenia: Republika Czeska Krem orzechowy z wyśmienitą białą czekoladą, kokosem i liofilizowanymi malinami zapewni nie tylko piękny odcień różu, ale przede wszystkim przepyszny smak. Orzechy w połączeniu z malinami tworzą przyjemnie słodki smak. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Krem orzechowy z czekoladą, kokosem i malinami 500 gGRIZLY Prażone orzechy nerkowca z obniżoną zawartością soli 500 g Jeśli uważasz, że klasyczne prażone solone orzechy nerkowca są zbyt słone, nie martw się. Właśnie dla Ciebie mamy prażone orzechy nerkowca z obniżoną zawartością soli! W porównaniu do swoich solidnie solonych kolegów zawierają o 50% mniej soli, w 100 g orzechów nerkowca znajduje się tylko 0,25 g soli. Tradycyjne prażone solone orzechy nerkowca zawierają w 100 g 1,6 g soli. Nie stracisz jednak delikatnego słonego smaku. Te orzechy nerkowca również staną się idealnym wyborem na wieczorne przekąski przed telewizorem, albo jako lekkie przekąski dla gości. Co więcej, dostarczają ciału wiele ważnych minerałów i witamin. Należą do nich między innymi magnez, mangan lub witamina K. Więcej korzyści zdrowotnych płynących ze spożycia orzechów nerkowca i innych orzechów szczegółowo opisaliśmy tutaj. Jeśli chcesz spróbować całkowicie niesolonych orzechów, polecamy zapoznać się z ofertą naturalnych orzechów nerkowca lub wypróbować niesolone orzechy nerkowca prażone na oleju rzepakowym. Dlaczego warto wybrać GRIZLY orzechy nerkowca z obniżoną zawartością soli? ✅ o 50 % mniej soli ✅ źródło witaminy K ✅ prażone na oleju rzepakowym Ile soli zawierają pozostałe orzechy nerkowca? rodzaj orzechów nerkowca zawartość soli w 100 g nerkowców nerkowce naturalne ww320 premium 0,03 g nerkowce prażone solone 1,6 g nerkowce wędzone 1,6 g nerkowce w słonym karmelu 1,9 g nerkowce prażone solone o obniżonej zawartości soli 0,25 g Składniki: jądra orzechów nerkowca 98,2 %, olej rzepakowy 1,5 %, sól 0,25% Alergeny: Zawiera orzechy (orzechy nerkowca). Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów, glutenu, sezamu i siarczynów. Kraj pochodzenia: Wietnam Przechowywanie: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Jeśli uważasz, że klasyczne prażone solone orzechy nerkowca są zbyt słone, nie martw się. Właśnie dla Ciebie mamy orzechy nerkowca z obniżoną zawartością soli! W porównaniu do swoich solidnie osolonych kolegów, zawierają o 50% mniej soli, a w 100 g orzechów nerkowca znajduje się tylko 0,25 g soli. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Prażone orzechy nerkowca z obniżoną zawartością soli 500 gGRIZLY Prażone solone orzeszki ziemne z obniżoną zawartością soli 500 g Kto nie lubi solidnie solonych orzeszków ziemnych! Co byście jednak powiedzieli, gdyby tej soli było trochę mniej? Dokładniej mówiąc o 50% mniej... Dla wszystkich, którzy uważają tradycyjne solone orzeszki ziemne za zbyt słone, mamy godną alternatywę – prażone orzeszki ziemne z obniżoną zawartością soli. W porównaniu z ich solonymi odpowiednikami zawierają w 100 g tylko 0,8 g soli. Tradycyjne prażone solone orzeszki ziemne zawierają 1,5 g soli na 100 g. Nie stracicie jednak delikatnie słonego smaku. Te orzeszki staną się idealnym wyborem na wieczorne przekąski przed telewizorem, ewentualnie jako lekka przekąska, gdy odwiedzą Was goście. Co więcej, dostarczą organizmowi wiele ważnych minerałów i witamin. Należą do nich na przykład potas, kwas foliowy oraz witaminy z grupy B. Zresztą, zdrowotne korzyści płynące z orzeszków ziemnych i innych orzechów szczegółowo opisaliśmy tutaj. Jeśli chcielibyście spróbować całkowicie niesolonych orzechów, polecamy sprawdzić niesolone prażone orzeszki ziemne na oleju słonecznikowym. Dlaczego warto wybrać orzeszki ziemne GRIZLY z obniżoną zawartością soli? ✅ o 50% mniej soli ✅ źródło witamin z grupy B ✅ prażone na oleju rzepakowym i słonecznikowym Ile soli zawierają pozostałe orzeszki ziemne? rodzaj orzeszków ziemnych zawartość soli w 100 g orzeszków ziemnych orzeszki ziemne łuskane prażone niesolone 0 g orzeszki ziemne w diabelskiej przyprawie 1,2 g orzeszki ziemne prażone solone 1,5 g orzeszki ziemne w słonym karmelu z miodem 1,88 g prażone solone orzeszki ziemne z obniżoną zawartością soli 0,8 g Składniki: orzeszki ziemne 96 %, olej roślinny w różnych proporcjach 3,2 % (słonecznikowy, rzepakowy), sól jadalna 0,8 % Alergeny: Zawiera orzeszki ziemne. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, glutenu, sezamu i siarczynów. Kraj pochodzenia: USA Przechowywanie: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Kto nie lubi solidnie solonych orzeszków ziemnych! Co byście jednak powiedzieli, gdyby tej soli było trochę mniej? Dokładniej mówiąc o 50%... Prażone orzeszki ziemne z obniżoną zawartością soli zawierają bowiem tylko 0,8 g soli na 100 g. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Prażone solone orzeszki ziemne z obniżoną zawartością soli 500 gGRIZLY Czereśnie 500 g Składniki : Czereśnie bez pestek (64,94%), cukier (35%), barwnik E129 (0,02%), kwas cytrynowy E330 (0,02%), substancja konserwująca E220 dwutlenek siarki (0,01%) , chlorek wapnia E509 (0,01%) Kraj pochodzenia: Chiny Pakowanie : próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Nasze doświadczenie:Czereśnie są słodzone i siarkowane, co może wiele osób zniechęcić, ale są wariantem delikatnie słodzonym i smakują bardzo dobrze i wystarczająco słodko, dlatego polecamy stosować je w musli, owsiance, a panie cenią je głównie do pieczenia. Czereśnie należą do rodziny owoców pestkowych, a ich miąższ składa się w 80% z wody i cukrów owocowych. Są bogatym źródłem minerałów i witamin, magnezu, jodu, krzemu, żelaza, cynku, fosforu, wapnia i potasu. Czereśnie zawierają ważne barwniki, które eksperci nazywają antocyjanami. Podobnie jak inne barwniki roślinne, antocyjany są z natury antyoksydantami. Mimo wszelkich starań i wysiłków, jakie wkładamy w odszypułkowanie wszystkich owoców pestkowych (nie tylko daktyli, ale także wiśni, śliwek, czereśni itp.) nie możemy zagwarantować, że w surowcu nie będzie pestek. Technologicznie nie da się tego osiągnąć i niestety nawet po kontroli człowieka dostawca nie może zagwarantować 100% czystości. Dostawcy ciężko pracują nad tym problemem, ale technologia nie jest jeszcze na tyle zaawansowana, aby uzyskać produkt bez pestek lub ich fragmentów. Te soczyste, słodkie owoce zawierają wszystkie ważne składniki odżywcze, choć w niewielkich ilościach. Doskonale pasują do mieszanek orzechowo-owocowych. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Czereśnie 500 gGRIZLY Ksylitol 500 g Zdrowa alternatywa dla cukru Klasyfikacja administracyjna: Zamienniki cukru Składniki: 100% ksylitol (krystaliczny) Produkt może zawierać orzechy, dwutlenek siarki lub sezam Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Ksylitol to naturalny słodzik pozyskiwany z kukurydzy, który ma o 40% niższą wartość energetyczną niż zwykły cukier. Nadaje się do słodzenia napojów i posiłków, nie uszkadza zębów, a dzięki bardzo niskiemu indeksowi glikemicznemu (13) nadaje się dla diabetyków. Jak wykazały wieloletnie badania, ksylitol ma pozytywną właściwość, jaką jest jego zdolność do ochrony zębów przed próchnicą, a tym samym zapobiega powstawaniu nieświeżego oddechu (dlatego jest szeroko stosowany w produkcji gumy do żucia). Ksylitol smakuje jak cukier. Ale podczas gdy rafinowany cukier jest obciążeniem dla naszego organizmu, ksylitol nie obciąża tak bardzo naszego organizmu. GRIZLY Ksylitol to naturalny słodzik pozyskiwany z kukurydzy, który ma o 40% niższą wartość energetyczną niż zwykły cukier. Nadaje się do słodzenia napojów i jedzenia, nie uszkadza zębów. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Ksylitol 500 gGRIZLY Erytrytol 500 g Klasyfikacja administracyjna: Zamienniki cukru Składniki: Erytrytol 100% Kraj pochodzenia: Chiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Właściwości i korzyści: Erytrytol jest cukrem alkoholowym i jest jednym z węglowodanów. Służy jako alternatywny słodzik i jest wytwarzany w drodze naturalnej fermentacji glukozy ze skrobi kukurydzianej lub pszennej w obecności mikroorganizmów. Następnie następuje filtracja, krystalizacja i suszenie. Ma 70% słodyczy cukru, ale w przeciwieństwie do niego nie zawiera kalorii i ma zerowy indeks glikemiczny. Nie podnosi poziomu cukru we krwi ani insuliny, dlatego nadaje się również dla diabetyków. Jest również bezglutenowy i dlatego nadaje się do celiakii. Nie ulega rozkładowi w organizmie i szybko wchłania się w jelicie cienkim. Jest mniej metabolizowany i dlatego jest wydalany w postaci niezmienionej z moczem. Zastosowanie: Erytrytol smakuje i wygląda jak cukier i nie ma posmaku. Nadaje się do pieczenia i gotowania, polecamy używać go do słodzenia kawy lub herbaty. Jest stosowany samodzielnie lub w połączeniu z innymi niskokalorycznymi substancjami słodzącymi. Erytrytol jest substytutem słodzika otrzymywanym w procesie fermentacji z surowców naturalnych. Ma zerowy indeks glikemiczny, zero kalorii i prawie taką samą słodycz jak cukier. Nadaje się dla diabetyków i osób z celiakią. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Erytrytol 500 gPlakaty to świetne rozwiązanie dla osób, które chcą łatwo, szybko i niewielkim kosztem zmienić wygląd wnętrza. Wystarczy jeden plakat, aby tchnąć w pomieszczenie nowy charakter. Jeśli chcesz czegoś bardziej wyrazistego i ekstrawaganckiego, możesz wybrać więcej plakatów i stworzyć własną galerię, która na pewno wyczaruje tematyczną atmosferę. Unikalne motywy naszego zespołu Plakaty są efektem pracy naszego grafika. Tworzy unikalne motywy, których na pewno nie znajdziesz nigdzie indziej. Stara się aktualizować plakaty, dostosowując je do aktualnych trendów. Plakaty to poszukiwana dekoracja, która pasuje do każdego wnętrza. W Dovido oprócz plakatów od grafika znajdziesz również motywy, które są wynikiem rzetelnego doboru naszego zdolnego zespołu. Dostępne rozmiary plakatów (v cm) Znajdziesz u nas plakaty w czterech rozmiarach w proporcji szerokość x wysokość, konkretnie w rozmiarach: 20x30 | 30x45 | 40x60 | 60x90 | Rozmiary plakatów są podane wraz z ramą. Dostępne kolory ram ■ Biała ■ Czarna ■ Srebrna Uwaga! Plakaty nie są wbudowane w ramę. Dostarczane są osobno. Zamawiając plak (dovido.pl)
Podobne produkty jak Plakat z passe-partout czerwone maki na czarnym tleGRIZLY Morele suszone 1000 g Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe Składniki: morele, dwutlenek siarki Produkt może zawierać nasiona, śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów, gluten, dwutlenek siarki i sezam Kraj pochodzenia: Turcja, Tadżykistan, Pakowanie: próżniowe podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Podobnie jak inne suszone owoce, morele są skoncentrowanym źródłem energii i składników odżywczych. Zawierają składniki odżywcze: witaminę B2, witaminę B3, witaminę B5, witaminę B6, witaminę C, witaminę E, beta-karoten, kwas foliowy, jod, potas, fosfor, wapń, cynk, selen, mangan, magnez, żelazo, błonnik itp. Ponieważ morele są niskokaloryczne (ok. 48 kcal/100 g), można je spożywać na diecie redukcyjnej. Ponadto są one bogate w alkaliczne sole mineralne, co powoduje zasadowy odczyn w organizmie. Są one również cenione, ponieważ zawierają niewielką ilość sodu i dużo potasu oraz są bogate w pierwiastki śladowe, takie jak mangan, fluor, kobalt i bor. Zawierają również duże ilości węglowodanów (fruktozy i glukozy). Jednak najważniejszym składnikiem moreli, zarówno świeżych jak i suszonych, jest beta-karoten (prowitamina A). Mają szerokie zastosowanie - jako zdrowa przekąska, do wzbogacania jogurtu i musli w witaminy oraz w pieczeniu i gotowaniu jako zamiennik cukru i innych substancji słodzących. Mimo wszelkich starań i wysiłków, jakie wkładamy w odszypułkowanie wszystkich owoców pestkowych (nie tylko daktyli, ale także wiśni, śliwek, czereśni itp.) nie możemy zagwarantować, że w surowcu nie będzie pestek. Technologicznie nie da się tego osiągnąć i niestety nawet po kontroli człowieka dostawca nie może zagwarantować 100% czystości. Dostawcy ciężko pracują nad tym problemem, ale technologia nie jest jeszcze na tyle zaawansowana, aby uzyskać produkt bez pestek lub ich fragmentów. Morele to soczyste owoce, które są bogatym źródłem energii i składników odżywczych. Ich charakterystycznym minerałem jest żelazo. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Morele suszone 500 gGRIZLY Migdały Naturalne 500 g Klasyfikacja administracyjna : Orzechy suszone Składniki : niełuskane pestki migdałów 100% Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów, dwutlenku siarki lub sezamu. Kraj pochodzenia : Hiszpania, USA Przechowywanie : przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu) Migdały są częścią ludzkiej diety od niepamiętnych czasów i stały się wyjątkowym produktem spożywczym o szerokim zastosowaniu ze względu na ich bogate wartości odżywcze. Wszystkie badania dotyczące migdałów wskazują na bardzo korzystny wpływ owoców na nasz organizm. Migdały zawierają ponad 50 % tłuszczu, który składa się głównie z jednonienasyconych (34 %) i wielonienasyconych (11 %) kwasów tłuszczowych. Wśród pokarmów pochodzenia roślinnego migdały należą do najbogatszych w białko, znajdujemy w nich prawie 20% białka! Zawierają tylko około 18% węglowodanów, dlatego warto je uzupełniać suszonymi owocami. Połączenie niesłodzonych suszonych owoców i migdałów to szczególnie zdrowa i zbilansowana przekąska. Stosowanie migdałów zależy tylko od Twojej wyobraźni. Najczęściej migdały chrupią same lub w połączeniu ze świeżymi lub suszonymi owocami. Często wykorzystuje się je do pieczenia ciasteczek i deserów (szczególnie dobrze smakują w strudle jabłkowym). Możesz również dodać je do smoothie lub zrobić z nich domowe masło orzechowe lub mąkę migdałową . Grizly TIP: Bardzo łatwo jest zrobić w domu migdały łuskane z migdałów niełuskanych. Jeśli ugotujesz migdały krótko w wodzie, możesz pozbyć się skórek, pocierając je lekko między palcami. Migdały są uważane za jedne z najzdrowszych produktów spożywczych w historii ze względu na ich zdrowe tłuszcze, wysoką zawartość białka, witaminy i minerały. Garść migdałów z suszonymi owocami to zrównoważona, zdrowa przekąska (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Migdały Naturalne 500 gGRIZLY Mango exclusive 500 g Kiedy skosztujesz jednego kawałka, na pewno nie poprzestaniesz na nim. GRIZLY Mango Exclusive to prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Owoce dojrzewały w wietnamskim słońcu, a następnie zostały przetworzone w delikatny sposób, by zachować nie tylko świeży smak, ale przede wszystkim mnóstwo składników odżywczych. Dla ludzkiego organizmu mango to prawdziwy skarb – źródło błonnika i minerałów, takich jak mangan czy potas. Dodatkowo jest to bogate źródło witamin A, C i E, które są również uważane za przeciwutleniacze. Z kolei witaminy z grupy B wzmacniają odporność naszego organizmu i łagodzą zmęczenie. Ciesz się naszym mango, jednocześnie dostarczając swojemu ciału potrzebnej energii i składników odżywczych. Dlaczego warto wybrać GRIZLY mango exclusive: ✅ prawdziwa przyjemność smakowa ✅ źródło błonnika i minerałów ✅ zawiera wiele witamin ✅ świetne na przekąskę lub po prostu dla przyjemności Jak je spożywać? Mango nie musi być jedzone samo. Doskonale nadaje się na śniadanie i przekąski, dlatego śmiało możesz, podobnie jak inne suszone owoce, dodawać je do owsianki, deserów, lodów lub mieszanki orzechowo-owocowej. Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, spróbuj naszej tajemiczej rady – zamocz plasterki mango w roztopionej GRIZLY gorzkiej czekoladzie i posyp je GRIZLY kokosem! Ale ostrzegamy, ta przekąska jest naprawdę uzależniająca Rada GRIZLY ⬇️ Zapraszamy do przyjrzenia się bliżej mango! W naszym artykule dowiesz się nie tylko o innych korzyściach z jedzenia mango, ale także o tym, jaką drogę pokonuje, zanim trafi na Twój stół. Składniki: plastry mango minimum 90 %, cukier trzcinowy Kraj pochodzenia: Wietnam Przechowywanie: Przechowuj w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie z możliwością ponownego zamknięcia Mango exclusive to smaczny, egzotyczny owoc o pysznym, soczystym smaku. Specjalnie dla Ciebie przywieźliśmy je prosto z Wietnamu. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Mango exclusive 500 gGRIZLY Orzechy Włoskie 500 g Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone Składniki: orzechy włoskie 100% Kraj pochodzenia: Czechy, Słowacja, Węgry, Ukraina Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie ma wpływu na jakość) Cechy i zalety: orzechy włoskie postrzegamy jako nasze lokalne uprawy, orzechy włoskie pojawiły się w naszym kraju tysiące lat temu, ale pochodzą z Iranu. Zawierają zdrowe tłuszcze, błonnik, białko, witaminy i minerały. W porównaniu z innymi orzechami, orzechy włoskie są najważniejszym źródłem przeciwutleniaczy. Są bogate w witaminę E, melatoninę, a także polifenole, które należą do najskuteczniejszych naturalnych substancji zwalczających wolne rodniki. Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 pozytywnie wpływa na pracę mózgu. Mózg, podobnie jak orzech włoski, składa się głównie z tłuszczów, a ponadto jest niezwykle podobny do orzecha. Obecność w orzechach polifenoli, ALA omega-3, magnezu i argininy z pewnością doceni każdy zwolennik zdrowego stylu życia. Ich niską zawartość węglowodanów docenią zwłaszcza diabetycy, a wysoki udział zdrowych tłuszczy i białek sportowcy. Zastosowanie: Orzechy włoskie są integralną i bardzo popularną częścią kuchni śródziemnomorskiej i czeskiej. Świetnie smakuje i dodaje składników odżywczych do sałatek warzywnych i koktajli. Samodzielnie lub w połączeniu z suszonymi jabłkami i śliwkami posłuży jako doskonała i zdrowa przekąska. W każde święta spotykamy je w pieczonych ciasteczkach i mają niezastąpione miejsce w wypieku deserów. Grizly INFO: Orzechy włoskie kupujemy standardowo z Czech. Jeśli jednak słabsze zbiory w Czechach na to nie pozwolą, sięgniemy po orzechy ze Słowacji, Węgier czy Ukrainy. Jakość orzecha włoskiego jest dość zmienna, dlatego zawsze uważnie go monitorujemy i wybieramy najlepsze orzechy. Orzechy włoskie są bogate w białko, zdrowe tłuszcze, witaminy i minerały. Ze wszystkich orzechów mają nawet największe ilości kwasów tłuszczowych omega-3 i przeciwutleniaczy. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Orzechy Włoskie 500 gGRIZLY Chipsy bananowe 500 g Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe Składniki: Banan 76%, olej kokosowy, cukier, naturalny aromat bananowy, miód Kraj pochodzenia: Filipiny Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Pakowanie: próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Chipsy bananowe są delikatnie słodzone, aby ich słodki smak bananów był jeszcze lepszy. Oprócz ich wspaniałego smaku docenisz także wysoką zawartość minerałów, takich jak magnez i potas. Sposób użycia: Chipsy bananowe to cudowna lekka słodka przekąska, która nagle dostarcza niezbędnej energii dzięki zawartości cukrów i magnezu. Świetnie nadaje się do mieszanek orzechowo-owocowych, ale także np. do sałatek. Nasze pysznie chrupiące chipsy bananowe są bogate w magnez i potas. Są lekko słodzone, aby podkreślić typowy bananowy smak. (grizly.pl)
Podobne produkty jak GRIZLY Chipsy bananowe 500 g